(Фото: Колумниста)
(Фото: Колумниста)

Само напредно у бољу будућност

Грађани Србије коначно могу да „одахну“. Удала се Наташа Беквалац (по ко зна који пут), породила се Јована Јоксимовић (нек су деца жива и здрава) и даље се полемише о убиству покојне певачице Јелене Крсмановић Марјановић.

Почеле су нове сезоне „Гранд шоуа“, “Звезда гранда“, „Звезда и звездица Пинка“, „Парова“ и „Задруге“. Тачно „на време“ поставља се и београдска новогодишња расвета која ће нам осветљавати ове многобројне раскопане улице и рупе наредних шест месеци, а ових дана нам коначно стижи и руски мигови.

Да не заборавимо и да нас у наредној години очекују и веће цене, дугоооо најављивана повећања плата и пензија, отварање нових фабрика, радних места, путева и странпутица. Посетиће нас и Трамп, Путин, Ердоган и многи други високи званичници како би нам потврдили све бољи углед наше земље у свету, а на свему овоме треба да будемо захвални, наравно, ником другом него Александру Великом или Силном Вучићу.

Наставиће се и са изградњом „Београда на води“ (надамо се да ће градња одмаћи неколико центиметара од земље), Карић ће спровести свој најављени „Њу дил“, добићемо још тржних центара у којима ћемо трошити те „увећане“ плате и пензије.

Медијског мрака и даље „неће бити“ пошто га нема ни сада, према речима премијерке Брнабић и министра Вукосављевића, имаћемо новог/старог градоначелника Београда. Биће сигурно и неких ванредних избора јер ниједна година не сме да прође без „изборне воље народа“ на свим нивоима и по свим питањима, пошто је ово ипак „демократска“ земља.

Такође, Мишковић, Ђурашковић и Космајац ће уживати у својој слободи и даље “водити државу и покрасти све што је у међувремену створено”, како је пре неки дан изјавио председник Вучић поводом ослобађајуће пресуде Мишковићу. Зашто су на слободи и зашто ће нас и даље „водити и поткрадати“, одговор нисмо добили, као ни ко је рушио Савамалу, ко је пуцао на Милана Бека, због чега је дошло до застарелости случаја против Богољуба Карића и ко ће му за то платити одштету…

Председник државе нам је ипак дао одговоре на питања која нису у његовој надлежности, али је због „грађана Србије“ желео да разјасни неке спорне случајеве. Неки од њих су: ко је убио певачицу Јелену Марјановић и на који начин, да Вулин ништа није украо од када је на власти (све пре тога се не рачуна посто се само „магарци не мењају“), Синиша Мали не поседује станове у Бугарској, докторати Малог, Небојше Стефановића и Јоргованке Табаковић нису плагијати.

Добили смо и нове чланове Управног одбора Јавног РТВ сервиса (РТС – а) Зорана Пановића и Небојшу Крстића. РТС бисмо могли преименовати у „Жуто – напредни сервис Александра Вучића“, с обзиром на то да у име председника њима руководе жути Бујке, жуте Оље, а сад смо добили и Пановића и, наравно, најжућег Крстића, који је био лични саветник Бориса Тадића. Дакле, сви су они „жути“, али да би били ту где јесу, морали су да „напредују“, као што је и сам програмски садржај Радио – телевизије Србије.

Уосталом, велики број чланова Српске напредне странке беше најпре међу жутима разних нијанси, а потом су пожелели да постану напредни: што по питању страначке карте, експресно – напредног школовања, мењања функција, имовног и банковног стања…

Дакле, драги грађани Србије, уколико желите бољи живот у наредним годинама,очигледно је да вам преостаје само једно: да и ви постанете „напредни“! А онда, да се напредни напрегну и у том напрезању и отегну.

Магдалена Ивановић / Колумниста

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Опрез: Режимски ботови су преузели групу за организовање протеста

Режимски ботови, полицијски жибирови и доушници су преузели Фејсбук групу PROTEST PROTIV ...

Ухапшена напредњачка координаторка и преварант у афери „незавршени станови“

Београд – Свјетлана – Лана Ђурашковић један је у низу ноторних криминалаца, ...