(Фото: Агенције)
(Фото: Агенције)

Схватате ли у чему је Ваш грех, господине председниче?!

Схватате ли уопште у чему је Ваш грех – грехова, господине председниче и откуд толики јед у народу после убиства Оливера Ивановића?!

У чињеници да сте пуцали Србији у ноге учинивши је пленом за свакојаку стрвину!

Није народ гневан што мисли да су Вам руке крваве, већ што зна да Вам је савест нечиста- издали сте Косово и Метохију, проћердали читаву Србију ко махнити коцкар, владате страхом чинећи да тај талас понесе и олупа о хриди лажи свакога ко не пристаје да потоне!

Схватате ли да тугују над Србијом, аман, човече! Да наричу над оним што са својим чаушима учинисте од државе поноситих, часних, чојствених и храбрих људи?!

Схватате ли да им је само требао повод да врисну и заплачу парајући ту копрену страха коју сте сплели, владајући Србијом као преплашеним дететом верујући да ће се довека плашити утвара из мрака…

С чиме на савести ћете пут Косова и Метохије?!

 

Криви сте за нешто много страшније од смрти- за живот, за оно што сте их убедили да је живот и да за више од тога немају права!

Криви сте јер сте успели да надмашите и ону „жуту“ пошаст којој је Косово и Метохија била тек ситнина у бушном џепу, за Вас је тек бушни џеп туђих панталона…

Отуда толики и за Вас неразумљив гнев народа који није рођен у страху, немастрах од смрти али страхује од живота…

Којима ће то речима куражи председник Србије осоколити наше мученике на Косову и Метохији када је тај исти председник учинио да од мизерних приштинских бирократа мора добити одобрење да уђе на свету нам српску земљу?!

Да ли ћете бити уз свој народ зависи од тога да ли ће нека шалтеруша бити на паузи или не кад стигне Ваша замолница да крочите тамо где ниједном Србину никада не сме бити упитно може ли или не да загази?!

А, шта бисте да Вам нису одобрили, мада нема разлога за то кад сте им аминовали „државу“, господине председниче?!

Шта ако прекршите правила понашања која су Вам разрезале ћате крваве приштинске администрације?!

Шта ћете суштиснки променити када сте бесрамно променили суштину, господине председниче?!

Верујте, последње што том намученом народу треба је нарамак јалових флоскула и фраза који ћете сјурити пред њих- треба им Србија!

Можете ли им тога понети довољно да им животе учините подношљивим барем?!

Можете ли им објаснити да након потписивања Бриселског споразума и оне јереси од Српске листе- стојите пред њима као председник Србије чије је Косово и Метохија не део већ- душа?!

Можете ли их погледати у очи и рећи да су Харадинај, Тачи, Весељи, Мустафа…најбоље за њих и да због тога нису тек пука „дивљач“ у лову безумника на „капиталце“?!

Можете ли им рећи било шта а да их не слажете или одлазите тек да испуните форму, јер, понављам, суштину сте багателисали одавно?!

Ово је понајмање ламент над судбином Оливера Ивановића, већ тужбалица над нашом колевком и гробом (понављам и понављаћу), над оном браћом и сестрама што их остависмо доле да верују како су чувари кивота српства а не поњаве коју сте растргли у комаде згодне за отираче…

Хоћете ли им објаснити с којим то митовима ваља да раскрстимо на метоху Немањића па да одахну знајући да је њихова будућност за Вас далека и ружна прошлост?!

Шта ћете учинити да Вам кличу зато што желе а не зато што морају, знајући да је пред њих стао председник Србије а не (аван)туриста с визом „родољубља“ на неколико сати?!

Схватате ли, господине председниче, због чега толики гнев народа?!

Не прети Кадри Весељи Србији да ће доћи до Ниша зато што је храбар, миш је то обични, већ што му Србија прави аутопут од Ниша до Приштине, пртећи му стазу…

Пуцали сте Србији у ноге и немојте се сад вајкати зашто нико не прилази да јој вида ране…

 

 

Михаило Меденица/Два у један

6 коментара

 1. Вероватно ће на КиМ да иде „православним“ возом и сендвичарима.

 2. “ у чему је Ваш грех, господине председниче?“

  Vucicu ne treba vise postavljati pitanja. Njega treba smeniti i UHAPSITI zajedno sa Dacicem i Nikolicem. Pitanja mogu da mu se postavljaju samo od strane sudije koji ce mu suditi za sve sto nam je uradio. I nikako ne zaboraviti na krivicu Dacica i Nikolica!!!.

 3. Слога врате са свим реченим, треба их ухапсити, само то нема ко да уради јер је судство, тужилаштво, војска, без. службе и полиција све под апсолутном контролом ав и све његови лудаци контролишу, тако да једино народ може да га смијени, а то је онда крвави рат Срба између Срба ради шиптарског умоболника.

  • Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

   Nemoj da Žikica Španac………upuca nekog prepodobnog Vučkovog žandarma……….pa da opet cvilimo za njim………sto godina!!!!!!!

   Ne voliš komunjare……..a radio bi sve što su oni radili………s tim što oni nisu imali razlog……….a ti imaš!!!!!!!

 4. „Председник Србије Александар Вучић одбио је предлоге да се на читавој територији Србије прогласи у знак сећања на рад Оливера Ивановића, Три дана жалости као што се иначе то ради у оваквим прилкама.

  Како наш извор близак председнику тврди, било је многих који су у протеклих 48 сати захтевали од председника да се у Србији прогласе три дана жалости, али је он то све одбио уз констатацију да је то сувишно и да нема потребе за то.“

  To je suvisno i nema potreba za to!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Неће бити „поделе Косова“, него заузимање нових српских територија

Смисао Бриселских преговора није јасан ни српском народу, ни српској елити, ни ...

Тереза Меј (Фото: AFP 2016/ Samuel Kubani)

Тереза Меј: Срби кад нам дате Косово нема више промена граница!

Лондон-Лондон сматра да корекција граница Косова и Србије може бити ‘дестабилизирајућа’ и ...