(Фото: КМ Новине)
(Фото: КМ Новине)

Свастика није аријевски симбол

Најстарија нађена свастика је нађена као уклесана на фигури птице (којом командује богиња мајка) поред које су биле бројне фалусне фигурине.

Погрешно је мислити да је свастика (кукасти крст) древни симбол белих завојевача Аријеваца са севера који су покорили неолитску домородачку Индију, одакле је касније заиста преузет преко будизма од Кинеза и Јапанаца, и актуелизован у Европи у ХХ веку од стране Хитлера који га је узео за званични симбол нацистичке Немачке.

Заправо, ради се изворно о неолитском симболу староседелачких цивилизација од Европе до Индије са којима аријевски освајачи нису имали ништа. Ту спада свакако и Винча или Лепенски Вир у данашњој Србији.

Укратко, главне вредности и ритуали на којима су почивале те примордијалне неолитске културе су: 1) хтонизам (веровање у земљаска, водена божанства, доминантно женског пола, 2) матријархат, 3) сахрањивање мртвих, 4) материјализам, трговина, подилажење чулима кроз разузданост (епикурејство) и бежање од рата са спољним непријатељима, 5) фалус и наго тело нису табуи, 6) људска и дечија жртвовања (насиље над слабијима унутар властитог друштва). То су уједно и антиподи одлика аријевских друштава: 1) веровање у небеска божанства скоро сасвим мушког пола (и без уплитања фактора змије као што је у Египту сунце Ра обавијено змијом, змије су постојале само као негативна бића – нпр, Вртра у Рг Веди), 2) патријархат, 3) спаљивање мртвих, 4) рат са спољним непријатељима (праведни рат), строгоћа и аскетизам, 5) фалус и наго тело су строги табуи, 6) забрана људског и дечијег жртвовања (ненасиље над слабијима унутар властитог друштва).

Свастика је заправо скраћена представа лавиринта, који опет са своје стране представља утерус главног “божанства“ тадашњих неолитиских људи – разголићене богиње мајке. Пошто је визуелно лако мислити о лавиринту као путањи змије, не треба чудити што су на археолошким артефактима нађене бројне фигурице те богиње на којима су осликани свастика, змија или још неке животињице над којима је она “имала власт“ као птице и сл. Чак су и касније грчке или римске богиње које су преузеле неке одлике ове богиње мајке као Артемида и Керес често на себи имале свастику као знак. Заправо, најстарија нађена свастика је нађена као уклесана на фигури птице (којом командује богиња мајка) поред које су биле бројне фалусне фигурине.

На самом санскриту, реч свастикаха (स्वस्तिकः) значи знак који доноси срећу, тј. кукасти крст, али може означавати и особу која је разуздана или без контроле. Врло у духу вредности неолитске цивилизације. Касније је та реч и симбол у хиндуизму и будизму добио неке ритуалне карактеристике који асоцирају на духовно, али нема сумње да су изворно симбол и реч везани за материјално.

Зашто је онда Хилтер узео овај симбол за заставу своје наци-империје? Немци су имали одличне стручњаке за санскрит и Индију (и дан данас их имају) и искључујем да се ради о њиховом незнању. По свему судећи, његов Трећи Рајх је имао бити реинкаранција вредности неолитског друштва чији је свастика симбол. Рат, милитаризам и све што је ишло уз то су само били привремено средство да се до тога дође и да се нова идеологија наметне читавом свету као узор. Управо мистично друштво Тула које је инспирисало Хитлера симболом свастике и расе схваћене материјалистички (дакле не у категоријама духа) на челу са Рудолфом Себотендорфом је неговало као ултимативно пожељне баш ове неолитске вредности: феминизам, пацифизам (одсуство спољног рата, јер се тежи светској држави где нема спољних непријатеља), природне култове и жртвовање деце и слабијих (дарвинизам), нудизам, сексуалне слободе и слично.

Марко Пејковић / КМ Новине

8 коментара

 1. DEPRESIJA: Kad gospodin gologuzan........uvidi.......da mu krv, još uvek, nije........plava

  Погрешно је мислити да је свастика (кукасти крст) древни симбол белих завојевача Аријеваца са севера који су покорили неолитску домородачку Индију

  Prazna srpska glava……….a razmišlja na engleski način……….samo grabež, otimanje i NATO ondašnji!

  Narod sa severa su……….Rusi……….i nisu zavojevači jer su se stopili sa Indusima u zajedničko državi……..koja je uništena u 15-om veku.

  Ako ste željni senzacija……….ostavite istoriju, inate……….TREĆE OKO!

 2. Ау! Не прочитах оволико глупости на једном месту.

 3. Винчанци (древни Срби) су преци аријевских освајача, који су симбол свастике преносили својим освајањима.

 4. `Ало дебилчине неписмене… Па и Срби су Аријевци исто колико су то нпр. и германски народи, Руси, Словаци, Шпанци или жабари…

 5. Кукасти крст сматра се аријевским знаком васељене и вечног кретања. Асоцира на воденични точак. Ми спадамо у аријевске народе, и то није никаква срамота – напротив. Аријевство је упрљано нацистичким својатањем, али то не значи да ми треба да га се одрекнемо.

 6. Германи, Словени, Балти ..?
  Интересантно је да су хинду и персијски језици сродни европским – то се објашњава словенском сеобом из подручја Црног мора у те крајеве у 3-2 мил.пре Христа. Мислим да су чак и језици блискоисточних староседелаца (осим Арапа) – индоевропски? Најстарије сумерско словно писмо изведено је из винчанског.

 7. Прочитајте:
  Перунове веде и
  Удар руских богова
  Ту је појашњено о историјату симбола свастике.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Винча (Фото: Правда)

Ово је права истина о преклу Срба и старости наше цивилизације (Видео)

Још раније, светски археолози утврдили су да се прва индустријска револуција догодила ...

(Фото: GettyImages)

Мигранти на грбачи Србије?!

Београд – Најаве затварања западних граница за даљи прилив миграната указују да ...