Александар Вучић (Фото Танјуг/Сава Радовановић)
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Вучић ће се Косова и Метохије одрећи преко референдума и леђа народа

Питање на референдуму биће двосмислено по врањанском принципу „може да бидне, али не мора да значи“. Такво питање ће омогућити Александру Вучићу да се одрекне Косова и Метохије.

Амерички предлог у четири тачке је у суштини ултиматум Србији са намером да се она одрекне Косова и Метохије. Сличан је предлог и Ангеле Меркел, додуше, обавијен обландом по систему да се „Власи не досете“.

Са ове дистанце од шест година види се да је политика Александра Вучића кроз преговоре о јужној српској покрајини доживела крах. Прихватио је Бриселски споразум који Србима на КиМ много мање нуди од Ахтисаријевог плана који је Србија у време владе Војислава Коштунице 2008. године одбила. Најважнији део из Бриселског споразума о Заједници српских општина Приштина није испунила нити ће икада испунити. Заузврат Александар Вучић је све институције државе Србије погасио на Косову и Метохији.

Предлог Запада о одрицању Косова и Метохије Александар Вучић ће сигурно да прихвати. Разлози су бројни:

 1. Када је долазио на власт уз помоћ Запада пристао је да жртвује јужну српску покрајину. То обећање мора да испуни јер у противном они којима је обећао умеју да буду јако брутални. Трагична судбина Зорана Ђинђића је доказ томе.
 2. Јавна је тајна о умешаности председника Републике са својим братом у бројне криминално-мафијашко-коруптивне послове о чему су западне службе јако добро информисане, па га зато уцењују. Стављање Србије на листу од 10 земаља у којима се жестоко пере новац је потврда томе.
 3. И Брисел и Вашингтон знају да је Александар Вучић и слабић и кукавица и да га само треба јаче притиснути и он ће да испуни све њихове жеље. Иначе се често хвали да је поштен и да се никог не боји. Храбри људи се никада не хвале да се никога не боје, а поштени то не истичу јер се то подразумева.

Као слабић и кукавица председник Србије не сме сам да одлучи да се одрекне јужне српске покрајине него ће то да одради кроз референдум, преко леђа народа. Питање на референдуму биће двосмислено по врањанском принципу „може да бидне, али не мора да значи“. Такво питање ће омогућити Александру Вучићу да се одрекне Косова и Метохије. У исход референдума не треба сумњати јер ће председник користити сва дозвољена и недозвољена средстава да се референдум заврши онако како он хоће. Београдски избори су били само показна вежба.

После тога ће председник да уведе санкције Русији јер се захтеви Брисела и Вашингтона неће зауставити на Косову и Метохији. Мало пре тога ће Александар Вучић да зацвили код Руса да не ставе вето на давање столице самопроглашеној републици Косово у Уједињеним нацијама. Руси ће, као много пута до сада, да испуне и ову Вучићеву жељу јер они не могу да буду већи Срби од Срба.

То је отприлике агенда којом ће Александар Вучић да иде у препуштању Косова и Метохије онима који су вековима чинили зло Србима, а то су Албанци.

Тешко је само да се први пут изда, касније се то и услади и исплати. Од диктатора се друго не може ни очекивати.

Косовска Митровица, 13. 3. 2018.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Стање ствари

5 коментара

 1. Анархиста

  О космету несме да постоји никакав референдум јер се народ о том питању изјаснио када је гласао за УСТАВ србије,

  Потребан је референдум о приступању србије у еу,власт испуњава еу захтеве о придруживању а да пре тога није питала народ дали жели у еу,
  Прво референдум па ако народ већински жели онда нека испуњавају све што им се нареди,
  Референдум треба да буде законска обавеза свих држављана србије под претњом високе казне за онога ко се не одазове позиву а нема валидно оправдање свог неизласка,
  Цео процес референдума од отарања до затварања и пребројавања резултата да мора бити сниман видео записом,то је данас могуће један мобилни телефон и мемориска картица,гласање народа да не буде са високим параванима (довољна висина је 15-20 см висине оловке) како неби могли а да не буду примећени од посматрача,( сликати својим телефоном гласачки листић са својом личном картом и заокруженим избором што бим био доказ за кога-како су гласали даби могли добити новац од онога ко им је сугерисао за кога-како да гласају и да буду плаћени колико им је обећано за то кривично дело,као и да неби могли непримећено заменити заокружени гласачки листић кои су негде од неког добили са празним листићем који добију на гласачком месту кои празан морају предати ономе ко им је дао заокружен и платио им новчану надокнаду за учињено кривично дело.
  Или увести јавно гласање

 2. Нећу превише да идеализујем, али ћу превише да пишем, и то задњи пут у животу о таквој ствари као што је референдум за отцепљење дела своје територије.
  Више никад нећу спомињати референдум у Србији јер је то апсолутни безобразлук и силеџијство. Да то силеџијство може да прође само силом, не би вас навлачили на референдум.

  РеференБум под америчком чизмом је апсолутно некоректан.
  Резултати таквог референдума се знају унапред.
  Тако нешто извести у стању апсолутне окупације, добро зачињену са самоокупацијом, је најобичнија спрдачина.
  Кратко и јасно, референдум под условима који постоје у Србији, је ИДИОТЛУК!
  Друго, једна генерација народа НЕМА права да се посере на оно што су стварале стотине генерација пре.
  Тај процес може бити у најкраћем облику 100 година.
  Па кад се из три – четири референдума, без окупације и присиле, народ изјасни да пристаје на отцепљење дела територије, то ће имати и свој значај и снагу и оправданост.
  А иза бомби потписани документи могу да важе само код силеџија.
  Народе, не излази ни на какав референдум о цепању Србије нити о ступању у ЕУ, све док траје окупација.
  Изађи на улице и тражи проглашење стања окупације од стране Америке, да видиш колико важи твоја реч када је практична.
  НЕЋЕ прогласити окупацију.
  А референдум ће бити проглашен важећим УНАПРЕД!
  Дуго су припремали Српски народ за референдум, али не да би ви њима рекли истину, него да би вас научили да прихватате резултате који вам се објаве. Знају они да такав референдум носи само један одговор – НЕ!
  Ако сматрају да су спремни и да је народ спреман, ИЗВЕШЋЕ вас на референдум уз све бубњеве. Мало у бубањ, мало у леђа народа.
  Најгора ствар је што је заиста бар 25% Срба подлегло мучењима којима је Србија изложена већ 30 година и бар пола од њих ће гласати за отцепљење. Да је Србија слободна, за отцепљење би гласало 0,025% Срба, али да напоменем, тада референдум не би нико ни потезао.
  НЕ излазите на било какав референдум под условима који су у Србији данас.
  Ни за промену Устава, ни за ЕУ, ни за отцепљење КиМ.
  Чак не излазите ни на референдум који би носио питање –
  Да ли Српски народ жели или не референдум о отцепљењу КиМ?
  Резултат таквог референдума би био – ДА!
  И онда је крај.
  Те одлуке су већ донете од стране Америке и референдум им треба да озаконе СВОЈЕ одлуке, јер резулти референдума су такође написани и познати.
  И вама и њима и мени.
  У крајњој линији, референдум ће одобрити тек данас, иако њима уопште не треба да би спровели своје намере, просто зато што знају да су Срби истренирани и да ће прихватити припремљене резултате референдума.
  Међутим, не излазак народа на референдум, обавезно повлачи са собом друге потезе које народ МОРА одмах да уради након бојкота референдума.
  Да крене у борбу за ослобођење.
  Ако Српски народ није спреман да крене у борбу на било који начин, онда брате моште и да мало изађете и да мало не изађете. Свеједно је.

  А да је лако отцепити КиМ и направити правну државу од њега без сагласности Срба, Америка не би чекала.
  Потсећам вас да никакав референдум није био дозвољен Србима након бомбардовања, па чак ни скоро 20 година након тога, јер је Српски народ још био јак и отпоран. Са временом, снага слаби и расипа се, притисци врше своје и канда су проценили да сада МОЖЕ!

 3. Ja htedoh da kazem samo – BOJKOT!
  ISKLJUCIVO BOJKOT SVAKOG „IZBORA“ I SVAKOG „REFERENDUMA“.
  Al’ me Krez pretece.

 4. ______________SIROCE,BEZ-OCAN,jadni AV,moze da se odrekne“KiM-a“,al“PAMPERSA NIKAD“.PRATICE GA PAMPERS DO KRAJA“PSECEG,POLTRONSKOG,PEDERSKOG,DOSLJAKO-LIZACKOG ZIVOTA,PUDLICE“.NEIZIVLJENA STOKA,ZAVRSAVA U KONZERVI SA SVOJIM LIKOM.{UVEK U OCI GLASANJA}.Sledece glaanje bice“PAMPERS BREND….siptarska njuska“.Upotreblaje se 1-5-t puta dnevno.ZAVISI OD VASEGA“PRGNA“…..BA…!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Ана Брнабић (Фото: O. Bunić / RAS Srbija)

Брнабић: Нећемо признати Косово али….

Београд – Србија никада неће признати косовску независност, изјавила је премијерка Србије ...

Овако је почињен албански тихи геноцид над Србима, 1939. смо били већина 1946. мањина

Београд-Србија и њена Влада деценијама воде љуту битку са Приштином и међународном ...