Бранко Павловић (Фото: Блиц)
Бранко Павловић (Фото: Блиц)

Вучићев слободан пад

Бранко Павловић (Фото: Блиц)

Бранко Павловић (Фото: Блиц)

На конференцији за медије данас 30.3.2013.године г. Вучић је очигледно схватио да је његов слободан пад почео, видно узнемирен да ли падобран уопште постоји и сасвим несигуран, ако га и има,  да ли ће се отворити пре него што тресне на земљу.

Вучић је говорио о корупцији, Косову и преговорима, захвалио се Верану Матићу, критиковао ДС и жарко желео да тема буде нека наводна проневера у Лесковцу, па опет о преговорима и Косову.

О бесмислици у вези корупције где се наводи износ од 60 милијарди динара, писаћу другом приликом (сада само указујем да је 40 милијарди исказано као вредност 350 хектара уз пут код Новог Сада што је спектакуларна бесмислица, 8 милијарди Агробанка која је враћена да се поново ради финансијско вештачење и вештачење урачунљивости г. Секулића, што значи да у истрази ништа није урађено како треба, а да је 12 милијарди све друго- такође надувано преко сваке мере).

Брижљиво припремана медијска презентација највећег сина нашег народа, г. Вучића, била је толико конфузна, патетична, контрадикторна и испразна, да је све то чак и у сали дочекано хладно.

Постављено је неколико једноставних, коректних питања, на које је Вучић одговарао у тону припреме за јуриш на бункере, суштински без могућности да увери било кога у смисленост онога што говори. Одмах по завршетку одговора, хитро се враћао у своју омиљену будистичку позу шака које се раширених прстију додирују и тоном „Изволите следеће питање“ интонираним као да долази дахом родитељским , који ево управо сада успављује своје чедо, сугерисао да  је све под котролом. И тако у круг.

Шта су наше црвене линије у преговорима није могао рећи, „јер би то угрозило преговарачки процес“. Дакле, ми ћемо тражити знатно више, уз изгледе да их преваримо, па да нам дају и преко наших „црвених линија“? Нема другог могућег објашњења да се изношењем јасног става преговарачка позиција може угрозити. То је најмоћнији човек у Србији данас. Поражавајуће. Као, постоји преговарачка техника којом се може од САД и Немачке добити више од онога на шта би Србија иначе била спремна да пристане. Коме је то логично, одмах да се јави лекару.

Насупрот томе, да се о „црвеним линијама“ никако не може говорити јер би то угрозило наше интересе у преговорима, г. Вучић је опширно, надахнуто и са пуним уверењем говорио да ми „морамо закључити споразум“, јер је то у „интересу наше деце“ и да ћемо тешко економски патити ако га не закључимо и то брзо.

Памети г. Вучића није се учинило да би изјава како Србија мора да закључи споразум у сусрет преговорима могла угрозити преговарачку позицију у Бриселу. Није компликовано. Замислимо да је Вучић изјавио у сусрет преговорима: „ Србија не мора да закључи споразум. Србија ће се окренути другом моделу сопственог развоја“. Непаметно г. Вучићу.

На мене је ипак најјачи утисак оставила изјава г. Вучића да Србија мора да нађе средњи пут између „Цара Лазара и Вука Бранковића“. Е мој Вучићу. Да је средњи пут могућ, не би ни постојали Лазари и Бранковићи. То се Вучићу зове морал. Добро и зло. Поштење и непоштење. Част и бешчашће. То се Вучићу не може научити ни у  амбасадама САД и Немачке, ни од Микија Ракића ни од медијских саветника. Све је то са оне стране морала. Коме се привиђа средњи пут, тај је већ закорачио у празно.

А ствар је једноставна. Кад нам неко каже „Предај Косово и издај“, хладнокрвно одговоримо „НЕЋУ“! И живот је одмах смислен. Напор усмерен у добром правцу. Решење на видику, а будућност пожељна.

О томе на конференцији за медије г.Вучић није ништа рекао. На жалост, од Вучића нико то није ни  очекивао.

Вучићу само преостаје да се нада да  ће преживети пад и да ће, као у оном цртаном филму ЛИНЕА, чаробна рука аутора у задњи час нацртати неку дубоку бару у коју ће пасти. Одјавна шпица, ведра музика. И крај.

11 коментара

 1. Mene zanima samo jedan odgovor cenjenog Vučića u vezi EU – zašto ona OPET nema alternativu?

  • Aleksandar D.Andjelkovic

   Nema ničeg novog u tekstu,a izgleda i prvi je utisak da je odličan!To samo pokazuje koliko je sve što rade vlastodršci-besmisleno!Svako normalno vidjenje ili pristup vidjenju njihove politike,dovodi nas do tog besmisla,koji je „odabran“ od birača!Nema nama pomoći,samo njima nekakav obećani novac za ovakvu politiku.

 2. Одличан текст. Као и увек од господина Павловића. Жао ми је што није раније објављен не би ли га прочитао највећи син пре пута у Брисел.

  • ПА ШТА И ДА ГА ЈЕ ВУЧИЋ ПРОЧИТАО? МИСЛИШ ДА БИ СЕ ПРЕДОМИСЛИО ?
   ОНИ СУ УЦЕЊЕНИ БРЕ! МОРАЈУ ДА РАДЕ ОВО ШТО РАДЕ.
   А МИ НЕ МОРАМО ДА ИХ ТРПИМО НИТИ ПРИЗНАМО БИЛО ШТА А ПОГОТОВО НЕ ВЕЛЕИЗДАЈУ!
   ОНИ СУ ГОТОВИ!! ПРЕДАЋЕ КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ОНДА СУ МРТВИ! И БУКВАЛНО!!
   А КОСОВО И МЕТОХИЈА ОСТАЈУ ТАМО ГДЕ СУ ОДУВЕК БИЛИ. У СРБИЈИ!!
   ОТИЋИ ЋЕ АМЕРИКАНЦИ СА СВЕТЕ СРБСКЕ ЗЕМЉЕ. ОТИШЛИ СУ И ТУРЦИ ПОСЛЕ ПЕТСТО ГОДИНА ПА СМО ИХ ИСПРАТИЛИ!!! ИСПРАТИЋЕМО И ОВАЈ АМРИЧКИ ОЛОШ МНОГО БРЖЕ НЕГО ТУРКЕ!!!

 3. On je vec jednom izdao Voislava Seselja,SRS i finansijera njegove sadasnje stranke Miroslava Miskovicas.Tako da muizdaja postaje navika.Sve sto ima dobio je preko drugih,pa cak i stanko zahvaljujuci Tomi Nikolicu [a vlast uzima zahvaljujuci nesposobnom Dacicu].Kad zavrsi posao sa Kosovom i Metohiom onda dolaze na red Dacic i Nikolic.Moj dobri i napaceni narode prestani vjerovati u prodavace magle.

 4. острогорски

  Између цара Лазара и Вука Бранковића Александар Вучић бира СРЕДЊИ ПРСТ!

  Мора да му је ментор Гвидон Вестњрвеле.

 5. Izgleda da je našeg vicepremijera ubila promaja od politike otvorenih vrata na istok i zapad kojiu vodi naš predsednik države. Tako da tako od promaje opaljenom nije mu zameriti što priča ono što ni deca u obdaništu ne veruju.I tako svi sretni što po ko zna koji put imamo vladu generala Nedića.

 6. Зашто Ви, г-дине Павловићу, као човек од медија а и кредибилитета, не поставите негде јасно и гласно питање властима: Зашто не питају народ шта мисли о преговорима и предаји КиМ? Зашто они сами о томе одлучују? Све постане смислено кад се упита народ. И то, без фингираних анкета и одговора на анкетно питање. Часно и поштено. Ја знам да је више од 70% становништва и против ЕУ и против предаје КиМ окупатору. А сигуран сам да то и они знају.

 7. Pa ako Branko Pavlović misli da će Srbi, kao i ranije po ko zna koji put, da se zadovolje time što će naši domaći zlotvori da budu dovoljno kažnjeni time što padnu sa vlasti… e pa onda je obična naivčina! Picousti i sav njegov šljam od „dvorske kamarile“, mora NAJMANJE da završi na doživotnoj robiji, bez prava pomilovanja, pravosnažnom sudskom presidom zbog akta veleizdaje! Svi moraju da budu potpuno izbrisani, ali tako da narod može da prođe pored njihovih ćelija da im pljune u lice! Porodice moraju da budu prokažene, kao otpad izdajnički i da „krinov žig izdajnika“ nose do kraja svojih izdajničkih i lopovskih porodičnih linija! Surovo? A kako mislite da Pravda mora da izgleda, posle decenija nemilosrdne pljačke i izdaje? A? Ja više neću da praštam neprijateljima svojim, naprotiv! Vekovima Srbi praštaju neprijateljima svojim i…? Koji je rezultat? Sve nas više mrze zbog te osobine i zločini prema našoj nejači sve su bestijalniji, a naši ekumenski, zadrigli od bludničenja, „duhovni pastiri“ i dalje baljezgaju ovu otrcanu floskulu! Dosta bre više! Picousti i svi njegovi domaći saučesnici u ovom zločinu moraju da znaju da im neće biti oprošteno, ne neće! Moraju da znaju da će kad-tad stati pred „streljački zid“ i da milosti neće biti… a do konačnog i neumitnog kraja svog izdajničkog života… neka nastavi da glumata „dubokozabrinutog“ mudrosera „hamletovskog“ tipa… Nema praštanja, mora da plati…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Како је Вучић због „Аир Србије“ отео из буџета 250 милиона евра и како пљачка Аеродром „Никола Тесла“

Авио компанија „Аир Сербиа“ на тржишту се одржава само захваљујући неразумно високим ...

(Фото: АФП)

Француски новинар: Макрон указује да се Вучићу неће гледати кроз прсте

Париз – Чини се да се агенда у вези с Косовом убрзава ...