(Фото: Блиц)
(Фото: Блиц)

Дачићу спремају изборну банану

Београд – Преломна тачка за Ивицу Дачића у изборној кампањи неће бити ни економија, ни спољна политика, већ – о чему је причао са Мишом Бананом.

Видео-снимке састанака лидера СПС, тадашњег министра унутрашњих послова, са Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, осуђеним у одсуству на 15 година затвора за шверц кокаина, емитовао је сајт крик.рс у септембру прошле године.

Иако се на снимцима, направљеним скривеним камерама, види да су се са Бананом, осим Дачића, састајали и Бранко Лазаревић, Дачићев тадашњи шеф кабинета, Дачићев саветник Ивица Тончев, као и Лазаревићев заменик Вања Вукић, са њих се не може закључити шта је била тема разговора.

Дачић је потрошио један од девет живота на аферу са снимцима, али га ускоро, и то скоро сигурно усред изборне кампање, чека емитовање тонских записа разговора, који би требало да буду представљени у Специјалном суду као део доказног материјала на суђењу Лазаревићу, оптуженом за одавање тајни групи Дарка Шарића

Емитовању тонских записа сигурно се не радују ни Дачић, ни СПС и њихови потенцијални коалициони партнери ПУПС и Драган Марковић Палма. Јер, ако је и садржај разговора безазлен, сама чињеница да је тадашњи министар полиције ћаскао с неким ко је касније осуђен за шверц дроге са Шарићем може политички да се искористи и пресудно да окрњи изборни резултат и коалициони потенцијал СПС.

Из садашње релативно солидне позиције – са око 10 одсто подршке у истраживањима, плус Палма, плус ПУПС – СПС, због тонских снимака би могао да остане и без процената и без коалиционих партнера.

Не треба много маште да би се схватило да се таквом расплету нада доминантна, тврда струја унутар СНС, чији прваци већ скоро годину дана убеђују премијера Александра Вучића да дефинитивно раскрсти и са Дачићем и са социјалистима.

Одбрана Лазаревића тражила је на последњем рочишту у петак од судског већа да аудио и видео записе издвоји из доказа тврдећи да су прикупљени на незаконит начин. С обзиром на то да су прихваћени током истраге и на почетку суђења, судска пракса говори да врло вероватно неће бити одбачени. Ово суђење се наставља 10. марта.

Дачић: Поштујем кодекс Владе

Дачић нам је кратко поручио да је „донет кодекс Владе, са одредбом да се не коментаришу судски процеси, и да се он понаша у складу са њим“. У процесу против Лазаревића, Дачић није до данас саслушан. Лазаревић је у истрази рекао да га је са Бананом упознао Дачић, док је Дачић јавно изјавио да га је са Радуловићем упознао Милутин Мркоњић.

Шарић одбио да сведочи

Дарко Шарић је још у истрази одбио да сведочи у поступку против Бранка Лазаревића, јер се позвао на своје право да као сведок не даје исказ којим би могао самог себе да изложи кривичној одговорности.

Вук З. Цвијић / Блиц

један коментар

  1. „Преломна тачка за Ивицу Дачића у изборној кампањи неће бити ни економија,ни спољна политика“ —- економија–черупај јавна предузећа и установе, а терет черупања пренеси преко скупштине на грађане како оне живе, тако и оне нерођене који преживе белу кугу. Спољна политика–примај коферчиће са бананама од пријатеља Србије. Слоган—само поштено и свом снагом свим „КАДРОВИМА“ ( рођацима, пиаркама од 20 лета ) на ЈАГЊЕТИНУ и управне одборе Ј.П. која су на буџету који се зајмовима пуне…пун нам кофер банана…пожелимо им срећу на предходним изборима и да са својом породицама конзумирају садржаје кофера…јел људски и поштено са наше стране? ЈЕСТЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Кипарска застава

Кипар: Никад нећемо признати независност Косова!

Никозија – Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић и ...

(Фото: AP Photo/ Amel Emric)

БиХ: Почела куповина гласова (фото)

Зеница-Сваке две године куповина гласова током предизборне кампање за изборе у Босни ...