Мехо Омеровић (Фото: РТС)
Мехо Омеровић (Фото: РТС)

Крао и брукао Србију а неће одговарати

Београд – Ако се против мене покрене судски поступак, спреман сам да сносим одговорност, наводи Мехо Омеровић, посланик СДПС, који је недавно затечен у крађи на аеродрому у Франкфурту, очигледно намерно занемарујући чињеницу да судског поступка не може ни бити, јер га штити дипломатски имунитет.

 

Брука: Мехо Омеровић приведен због крађе у Немачкој

Он је у писаном одговору рекао да се оглашава поводом злонамерних информација да су се „наводно појавили нови детаљи у вези са непријатношћу која му се десила“.

„Желим да нагласим да против мене нема ни кривичне пријаве нити икаквог судског процеса! Бар да ја знам. Ако и има неких нових сазнања или се покрене судски поступак, наравно да ћу бити спреман да сносим сваку одговорност, чак и пре окончања судског поступка. Не желим и нећу да будем тема, али ни терет својој породици, партији ни владајућој коалицији“ – наводи Омеровић, из чије изјаве може да се закључи да нема намеру да поднесе оставку, иако је осрамотио и себе и државу.

Он каже да је испричао шта му се тачно десило.

„Не могу ја сада причати неку нову верзију како би се уклопио у нечије замишљене пројекције“ – каже овај народни посланик.

Омеровић није желео да одговара на наша додатна питања о немогућности да се покрену судски поступци због дипломатског имунитета, који у иностранству онемогућује и кривично гоњење. На наш накнадни позив, он је одговорио СМС-ом да је одговор написао у мејлу.

Омеровићева изјава долази дан након што је председница Скупштине Маја Гојковић изјавила да је добила извештај немачке полиције у коме пише да се Омеровић позвао на дипломатски имунитет.

„Он се није правдао за учињено дело, него се позвао на дипломатски имунитет и због тога што поседује дипломатски пасош, он је пуштен на слободу, а не због неких других околности“ – навела је председница Скупштине, која очигледно намерава да истера ствар на чистац.

„Ако ситуација буде овакава каква је у извештају, нећу потписати да неко у парламенту добије дипломатски пасош и о томе сам вољна да разговарам и да браним аргументе са свим посланицима, без обзира да ли чине владајућу већину или опозицију“ – рекла је Гојковићева.

Затечен у крађи

Према извештају немачке полиције, који су објавили медији, обезбеђење продавнице пријавило је крађу око пола 10 ујутро. Како пишу „Новости“ полицијски службеници су затекли особу осумњичену за крађу, а то је био посланик Мехо Омеровић.

Он је, како је признао, из фри шопа узео парфем и три кармина, а како је рекао имао је јаке стомачне проблеме, па је отишао у тоалет, где је понео и козметичке производе.

„У том тренутку доживео сам стравичан, јак, снажан и неиздржив бол, као да ми је неко забио нож у стомак. Згрчио сам се и осетио да ми се црева празне. Успаничио сам се и избезумио, тражио стрелице за тоалет. Истрчао сам из фри шопа и схватио да сам понео парфеме“ – покушавао је у медијима да се извуче Омеровић.

 

 

 

Блиц

 

 

 

4 коментара

 1. Tипичан представник ове власти,, који као и сама власт БЕЗОЧНО КРАДЕ , ПЉАЧКА ОВАЈ НАРОД И ПАРАЗИТИРА НА МУЦИ ОВОГА НАРОДА
  Србски народ нема никакве везе са таквим ОТПАДНИЦИМА И ИЗРОДИМА, јер свако ко себе сматра Србином доживљава сву ту БАГгРУ која се накотила и која све горе терорише читаво србско становништво, као најгоре ЗЛОЧИНЦЕ И ОКУПАТОРЕ.

  • Da ti nije ona prosla vlast bila bolja . . .? NIKADA vise ne mozemo imati onoliko losu vlast, onoliko sljama, ulicara i lopova kao u DOS-ovskim vlastima. Daleko od toga da ovu vlast podrzavam, narocito ne po pitanju Kosova i spoljne politike uopste, ali su ovo andjeli u poredjenju sa ulicarskim kriminlacem Djindjicem, Djilasom, Tadicem i mnogobrojnom olos-bratijom.

   • Прошлу власт ни не поменух иједном речју, али УПАМТИ, међу свим политикантским ФУКАРАМА НЕМА АНЂЕЛА.
    Од кад памтим, а има томе више од пола века, Србијом влада СОТОНА.
    Не зна се који је гори !!!

 2. Kozojebca o banderu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Принтскрипт)

У последњих 5 година из Србије се иселило пола милиона људи а земља је задужена са још 10 милијарди евра

Београд – Александар Вучић обмањује јавност о задужености земље. Резултат његове власти ...

Кајл Скот (Фото: Јутјуб / Б92)

Скот нешто мути са шиптарима: Отишао у Приштину да би чуо „мишљење косовских званичника“

Београд-Амерички амбасадор у Србији Кајл Скот одржаће у Приштини неколико састанака са ...