(Фото: Јутјуб)
(Фото: Јутјуб)

Миш сакрио повишицу

Београд – Вербално и физичко насиље у Скупштини Србије с компјутерским мишем као главним виновником новог обрачуна бацило је у други план вест да народне представнике чека „повишица“ и поред чињенице да у овој години нису успели да саставе ни два месеца рада.

После више пропалих покушаја да разматрају повећање својих плата, посланицима су од идуће године обезбеђене пет одсто веће зараде пошто у предлогу буџета парламента за 2018. каса за зараде износи 288,75 милиона динара (око 2,4 милиона евра) или 13 милиона и 750.000 динара (око 115.000 евра) више у односу на претходну годину.

Са повишицом нешто вишом од 42 евра, плата ће бити око 570 евра, и паушал ће бити повећан, па ће износити скоро 220 евра, тако да ће укупно посланици добијати око 830 евра, или дупло више од просека у Србији, који према садашњем курсу износи 405 евра.

Да је више рада него нерада и да ниједна седница не може мирно да се изгура до краја, потврдило се и на Административном одбору који је био ново поприште хаоса. Седница заказана због искључења лидера Двери Бошка Обрадовића из парламента на 20 дана, и то тек три недеље пошто су Двери тражиле ту расправу.

Међутим, како кажу Двери, пошто је Обрадовићу шеф Одбора Александар Мартиновић одузео реч пре предвиђеног времена, он је бурно реаговао и компјутерским мишем гађао Мартиновића, а онда је на Обрадовића насрнуо Владимир Ђукановић из СНС-а.

У епилогу новог циркуса, од Обрадовића се чуло да је миш је скочио и ујео Мартиновића за нос јер није могао да истрпи толико неправду и бахатост, а од Ђукановића, уз признање да је до кошкања дошло када је повукао Обрадовића, стигло је извињење, а уз напомену да би увек скочио да заштити колегу.

Инциденти нови, а приче за јавност старе. Сваки окршај прате исте међусобне оптужбе, па док посланици опозиције криве председницу парламента Мају Гојковић за лошу атмосферу и блокаду рада парламента, владајућа гарнитура тврди да опозиција намерно производи циркус. А док се свађају њихове плате расту, али на рачун грађана Србије.

Маја на тапету

„После подизања плаката са натписом „Мајо, покрала си Нови Сад“, Бошку Обрадовићу је одузета реч и без образложења је добио опомену, иако се не зна на коју Мају се односио текст на плакату“, кажу у Дверима уз оцену да је власт очито препознала Мају Гојковић и њену крађу из времена док је била градоначелник.

Д. Декић / Вести

један коментар

  1. Погрешио је Бошко Обрадовић. Уместо да Мартиновићу удари прво једну заслужену српску, па онда запечати једном циганском шамарчином, он је оног идиота помиловао мишом. Ионако се глумац Мартиновић држао за образ и само што није зацмиздрио.
    Казна Обрадовићу следи као да је Хашки злочинац, зато је требао да простре Мартиновића као што је Илија Вакић средио за сва времена Цимермановог Конобара ономад. А Вучина трчао да се жали шефу сале, прош’о воз.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Мартиновић (Фото: Бета)

Александар Мартиновић: Како вас није срамота господине Вучићу! (видео)

Београд-Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић направио је лапсус у ...

Скандалозно ћутање: Тирана повезује Улцињ и Рашку област, а у Подгорици мук

Изјава  Реџепа Хотија да евентуална подела Косова не би била могућа без ...