(Фото: Српски културни клуб)
(Фото: Српски културни клуб)

Морална погибија Александра Мартиновића

(Фото: Српски културни клуб)

(Фото: Српски културни клуб)

Александар Мартиновић, високи функционер Српске радикалне странке, прелетео је у дружину дојучерашњих најљућих непријатеља, отпалих радикала, Вучићевих и Томиних српских напредњака. Вест је објавила Телеграфска агенција нове Југославије, 4. јула 2012.

На новинарску примедбу да је све доскора, жестоко критиковао СНС у скупштини Србије (али и у медијима – О.С.), новопечени унапређеник је хладнокрвно одговорио да је “то била политика странке у том тренутку”.

Ето, управо у овој реченици лежи суштина мог личног сукоба са свим страначким пребезима,  попут дотичног. Елем, окосница радикалске критике напредњака била је у сталном указивању на њихов еврофанатизам, слугерањски однос према Брислу и Вашингтону, јасну опасност одрицања од Космета итд. Дакле, Мартиновић, као један од, у јавности, најприсутнијих радикала, свакодневно нам је објашњавао да је, рецимо, пут у ЕУ веома штетан за Србију и њене националне интересе.

Сада, кад постане напредњак, мораће да говори како је прикључење Унији витални национални интерес наше државе.

Шта нам ово казује? Једноставно је и врло јасно. Или је доктор Мартиновић и до данас веровао да Србија треба да уђе у ЕУ, али нас је лагао, као што рече “Била је то политика странке”, очекујући да ће на евроскепси ујахати у неке државне јасле и наплатити масно свој политички таленат, или је пак, искрено веровао да нам Унија не жели и не доноси добро, па нас је, свим својим моћима, на ово упозоравао, како би спасао српски државни брод од разбијања о плавожуте стене евроунијатсва. Ако је ово тачно, онда је Мартиновић прави љигавац, будући да је од сутра спреман да нас убеђује, у новом напредњачком руху, како је пут у Брисел наша једина стаза, без које нам живота нема.

Закључујемо да нови српски политикант, може да тврди било шта, ако оцени да ће од тога имати личне, лукративне користи. Нема виших циљева нити идеала. Важно је само добро се продати.

Но, није ни то наш највећи проблем. Народ је једнако посрнуо. Када смо у најинтимнијем пријатељском кругу говорили о овом Мартиновићевом непочинству, мој кум рече да смо луди што му то замерамо, јер у радикалима стварно нема будућности, па мораде отићи. На нашу опаску да је, напустивши СРС због, истина је, тамошње трагичне кадровске политике, а не хотећи да оде из политичког живота Србије, могао да се прикључи Дверима или ДСС-у, организацијама које многе вредности деле са његовом бившом партијом, кумашин је, као из топа, рекао да тамо не би ништа добио, а да је он професионални политичар и мора да прехрани своју децу (sic!).

Дакле, наш свет и сам политику доживљава као прилику да се њени актери што више начупају за свога мандата и не види ништа лоше у маниру српских политиканата, попут Мартиновића, Сенића, Недимовића, Цвијана и сл, да се понашају као средњевековни путујући ратници, што свој мач изнајмљују ономе ко најбоље плаћа и нуди најизвесније изгледе за богату пљачку покорених земаља. Тако и овдашње протуве које се претстављају политичарима, своје погане језике стављају у службу оне партијске банде која им обећа најмаснија корита и најуносније ангажмане по јавним предузећима.

Док ми као народ, не престанемо да идиотски говоримо за хохштаплере и гњиде, које се политичким мердевинама успентрају у врхунце државне и привредне власти, да би нам одатле, за свога вакта, непрестано и упорно драле кожу с леђа, да су се снашли, и не почнемо да схватамо да су нас покрали, а да им је место у букагијама, а не у фотељама,  неће нам бити боље.

Ово и не може схватити народ који у Бога не верује. Јер, да би у дубини своје душе осудио и презрео описану праксу, човек не сме прижељкивати да и сам дође у прилику да пљачка државу. Таквом изазову може само оцрквљени православац да се одупре, и док таквих не постане убедљива већина народа српског, пропадаћемо и трунути у сопственом воњу.

48 коментара

 1. љигави прелетач

 2. „Таквом изазову може само оцрквљени православац да се одупре“ – čista glupost. Baš si usvinjio poslednjim pasusom. Znači nije samo tvoj kum lud…

 3. Tako se i moj komšija „SNAŠAO“, ušao pre dva meseca, u SPS i već je dobio „poslić“ u javnom preduzeću, radi, ima platu, vozi auto sada, priprema porodicu da pošalje na more a ja 5,6 god. na Birou rada, nemam posla, nemam plate, nemam auto, ne idem na more … a uskoro neću imati ni za leba !?! Možda tako i treba! Kada ne umem da se „snađem“ u ovom šugoavom vremenu.
  Nemam „svog“ čoveka ! JA SAM POŠTEN ???
  A od poštenja se ne živi !!!
  Svi trebamo biti Martinovći ???

  • Nije ni to lako, i tamo je velika konkurencija. I u partiji moraš da se laktaš i probijaš, ulaziš u klanove i podmećeš da bi uradio bilo šta.

  • Ovi koji mi udaraju minuse su svi „oni koji su se dobro snašli“, koji mnogo ne morališu i „ne prave se blesavi“ i „znaju“ gde žive !?! Fukare !!!

   • Bane ,ja sam ti dala minus,zato sto zelis da budes kao i svi ostali prevaranti,i jos gore mislis da bi svi trebalo da budu kao ova gnjiga Martinovic!! Pa to je strasno!! Dok god ljudi u Srbiji budu u strankama samo iz koristi,a ne iz zelje da urade nesto za boljitak drustva i nas koji nismo u strankama,u Srbiji- bolje biti nece!!! To sto su oni materijalisti i olos,mi ne bi trebalo da budemo i treba da se protiv takvih borimo!!

    • Sandra – Mnogo se varaš „sandra“ ja upravo TO NE ŽELIM !!! BAŠ SUPROTNO !!! Meni se gade, takve sline a ja takav NE ŽELIM BITI !!! JA SAM POŠTEN !!! NE ŽELIM DA BUDEM ( I NISAM) NI U JEDNOJ STRANCI !!! Čekam red !?!

     Zato sam i izneo, takav „običan“ životni, svakodnevni primer kako se neki „snalaze“ i to smatraju sasvim normalno jer, pobogu, „takvo je vreme“ !?! To su ološi tipa „martinovića“! Kontaš !!!

     Moj gornji komentar je sasvim bio JASAN i ne znam odakle takav POGREŠN zaključak !!! NEČUVENO !?!

  • Ако одлучиш да ипак нећеш као твој комшија, погледај шта нуди Народни Одговор (http://narod.rs/2012/06/22/sve-o-poduhvatu-narodni-odgovor/) и јави се на http://narod.rs и региструј се на http://saborsrba.com.
   Поздрав.

   • Dok ne vidim konkretne rezultate, dalje od ovog fejsbuk blog sajta onda cu da verujem u narodni pokret i bolje sutra. Upravu je Bane.

    • Ako i uspete mozemo da cekamo novo bombardovanje od Amerikanaca. A rusi ko rusi SIPAK CE DA POMOGNU.

     • Нико те не тера, нити моли, да верујеш.

      Ја ти предлажем, и чак препоручујем, да не доносиш преране закључке и да добро размислиш о овом народном покрету, а ти како хоћеш.

      Можеш и да чекаш да видиш како ће све испасти, па да се прикључиш, али, сложићеш се, то није исто (баш овај чланак говори о томе…), али опет – на вољу ти

      Поздрав.

      П.С. Мала помоћ у размишљању:
      Народ, а не људи који су покренули овај народни покрет, нема алтернативу овом покрету, односно ономе што он нуди.
      До промене система, по извршеној лустрацији политичара, мора да дође – и то што пре, то боље, јерје у питању опстанак државе и народа. А решење је ту.

     • Aleksandar Jovanović

      A što bi Rusi pomagali diletantima ?
      Uostalom,što bi pomagali bilo kome ako taj ne pokazuje znake sposobnosti sam sebi da pomogne.

   • Hvala Zorane, to sam već učinio pre 20 dana !!!

  • Занимљиво је да је овај твој коментар са завршном реченицом „Сви требамо бити Мартинопвићи???“ добио подједнако позитивних и негативних оцена, за сада 29:27.
   Ја лично ти не бих дао негативну оцену, јер сматрам да си напиасо коментар из својеврсног очаја, а опет, не могу да ти дам ни позитивну оцену, јер поступци а ла Мартиновић не заслужују плусеве.
   Већ дуже време јавно указујем да српски политичари нису ни српски ни политичари, него гомила властољубивих дилетаната којима на старањ ене бих дао ни нацртану, а камоли праву Србију.
   Премда у доброј мери могу да се сложим са писцем текста да се ради о „моралној погибији“ Мартиновића као човека и о моралном посрнућу и тзв. обичних људи у Србији, иапк тврдим да је прави проблем нешто друго.
   А то друго је систем који превише зависи од моралних карактеристика појединаца.
   У систему који ће настати после успеха Подухвата „Народни Одговор“, ставри, срећом неће ићи тако.
   Сам систем, који је скалдан спој непосредне демократије и меритократије, односно владавине стручњака, има добар имунитет.
   На власти ће моћи да буду само они који су стручни за посао којим се баве, а на њој ће остајати само ако постижу резултате.
   Народ ће преко својих именом и презименом изабраних представника моћи да контролише извршну власт, да од ње захтева ово или оно, али не и да бира носиоце власти без обтзира да ли су стручни или не.
   Укратко, у таквом систему, бар 80 посто данашњих носилаца званичних функција то не би могли да буду.
   http://narod.rs/2012/06/22/sve-o-poduhvatu-narodni-odgovor/

   • Dragane, a kako zvuči “ Zar svi trebamo biti Martinovići, Senići … ??? Znak pitanja? Znači NEGACIJA !!! Zar svi moramo biti MORALNI OTPAD ? To je smisao moje zadnje rečeneice .
    Dragane, pogleda iznad tvoje glave, moje komentare i ne dosađuj više sa prezentacijom svojeg sajtom ( http://www.narod.rs.) lepo piše da se Bane, VEĆ prijavio, pre 20 dana !!!

    • Ма одлично сам ја разумео твој коментар, само је згодан за указивање на појаву „мартиновићизма“.
     НИЈЕДНОГ ТРЕНУТКА ИСАМ ПОМИСЛИО ДА СИ ТИ ЗА ТУ ВАРИЈАНТУ.
     Што се „досађивања“ тиче, право да ти кажем,не бих ни оволико, него многи тврде, са чиме се баш и не слажем у потпуности, да би о овом Подухвату требало износити што више информација, јер су људи, што није баш нетачно, необавештени.
     Али, када је у питању овај Подухват, необавештеност није прави проблем.
     Једино га је потребно што више елиминисати да се неки не ваде на то, тј. на необавештеност.
     Има и доста обавештених, који „кулирају“. Ту пре свега мислим на оне који критикују и власт и опозицију, а кад треба да изнесу шта да се ради или да људски поштено, макар и критиком, одреагују на мој „предлог“ – нигде их нема.
     Но, и то је логично.

 4. Прва констатација,љигавац,је исправна.
  Политикант,такође исправна.
  Разумео сам и као политичка курва,јер ништа са радикалима неби добио,такође тачно.Ма све је тачно него за њега и такве треба говњива мотка па би,уместо политике,научили да плету котарице,варе и поправљају ципеле као сав нормалан свет.Мада сам у сумњи да би и две козе умео да сачува.Мот(и)ка је из раја изашла.

 5. Moral i karakter mali, ali usi veeeelike, kao u slona!Jako ruzan!

 6. Љиљана Ћуић

  Радикали би могли поново да се уједине, за мене су они једна иста странка: „Од чега пало,поштапало!“ Напредњаци као млађа и јача странка да затраже опроштај и пруже руку спаса родитељској странци Радикалима. Родитељ увек прашта и прихвата. Љиљана Ћуић

 7. a mi kao neznamo kakvi su nasi politicari ???????????????????? :O wow decka znam neposredno,nije kupio fakultetsku diplomu ,intelig.je sto se vidi iz prilozenog ,a sta mozemo ocekivati,pa glasali smo zar ne?????????????????? opet sve isto ,a i gore samo su se zarotirali… tugo 🙁

 8. Само је потврдио да је главни предуслов да постанеш члан (било које од понуђених) странака – да будеш „без мозга“ (илити свог мишљења).

  Колико је то опасни за народ и Србију можете да претпоставите.

 9. мислим да је један текст о овом са слике сасвим довољан, Васељенска га је реемитовала пре 10так дана, одмах након његове објаве да „прелеће“

  сваки следећи текст је у суштини (анти)реклама која му диже популарност, али и начин да још понеки филозоф, креирањем аналитчко-критичких текстова подигне себи рејтинг

 10. Драгутин Мишић

  Шта те брига, ти си се продао као и Мартиновић. Очигледно ти је битно да си на власти, а не шта је битно за Србију. Зато и јеси издајник као Мартиновић и сви њему слични…

  • Драгутин Мишић

   Теби остављам коментар још мало, а онда иде доживотна блокада на остављање коментара на овом сајту…

 11. Ocigledno je da ne poznajete prilike u SRS u. To je jedina skupina koja ne priznaje da su izbori pokradeni, koji su u nekom vidu sektaske organizacije. Svaka cast na ideologiji ali cinjenica je da su u vrhu te stranke ljudi koji su poslednjih 10 ak godina ziveli daleko od obicnog coveka, Srbina. Lako je iz skupstinske govornice sa sigurnom platom govoriti o Srbiji i Srpstvu, dok narod pati i gladuje. Najbolje je bilo da su napustili skupstinu i da su na taj nacin jos ranije destabilizovali sistem. Kad pogledate rezultate na kraju postoji samo ideologija a dela? Poenta je da ovakav politicki sistem treba srusiti, a svako ko u njemu ucestvuje na bilo koji nacin je podjednako kriv za stanje u zemlji, jer postojeci sistem odrzava. A ovaj covek je policar i svoj posao nastavlja na drugom mestu gde ce ga uvazavati, i tu nema nikakve price o izdajstvu i oslalim glupostima. Odrastite!

 12. ЗЕМУНЧАНИН

  „Ово и не може схватити народ који у Бога не верује“

  Кључна мисао. текст је сјајан. Системски политика мора да се мења, као и сваки вид власти, а не страначки. СВИ СУ ИСТИ. Власт је служба народу, али оболело српско друштво, ни у чему више не види оне позитивне вредности, којима сваки појединац али и цели народ мора тежити. А и како би поред Мартиновића разно разних…

  Нема предаје, време је за контра напад!

 13. А и ови Напредњаци,свакаква говна примају у странку,па зар су такви спас за Србију,нема шансе.

 14. Zemunac, srecan praznik i SLAVA BOGU! A vi se Srbi vise drzite Hrista a manje kleveta prema ljudima ma ko bio, ne ide vam na korist.

 15. Na zapadu sunce zalazi i Evropi treba reci laku noc. Dok su sijai, ucenama su nas cepali, a sada kada se gase, hteli bi da nas poklope i povuku u mrak zajedno sa sobom. Tu je SRS u pravu.U pravu su i kada je Kosovo u pitanju, ali i SNS je obecala cuvati Kosovo i ponistiti sve mimo zakona potpisane dogovore. SNS je pre izbora obecala referendum na kome ce se gradani izjasniti da li su ili ne za Evropu. Zbog toga su dobili veliki broj pristalica.Ako nisu u stanjuu da ispune obecanja za koia su dobili izbore, neka se povuku. Ako im je kicma oslabila od pritisaka treba ju leciti, jer saginjanja vise nema. Srbija je na vetrometini izmedu istoka i zapada i tako neka ostane. U Evropi samo privilegovani moci ce da saraduju sa istokom a mi to sigurno necemo biti. Zato ostanimo neutralni pa ko bude htio s nama i mi cemo s njim. Radikali su pogresili sto su dozvolili da im gospodin Seselj vodi stranku iz Haga i sto Jadranku predlozise za kandidata na predsednickim izborima Svaka cast gospodinu Seselju, u njegovu pamet uopste ne sumnjam, ali stranka treba da se vodi na terenu a ne iz zatvora sa udaljenosti od 2ooo km Da li SRS treba da nestane kada porodice Seselj vise ne bude bilo. ZAR ta stranka danas nema sposobne ljude da ju preuzmu. NIJE ZAR PALA KNJIGA NA JEDNO SLOVO ili je familija Seselj uzurpirala stranku i smatra ju svojim posedom. Ako je tako onda su zasluzili da im se desavaju prebezi i da se polako gase. I na kraju, cela planeta raduje se suncu, a ono dolazi sa istoka,

 16. Николић је у председништву Србије запослио ближу родбину као што је Шојић запослио целу фамилију у предузеће или Илић из Срећних људи кад је сву родбину позапошљавао у ресторан код Малине.Тако и назадни Тома еурофанатик.

 17. СНС-овци лупајте минусе.Како СНС-овци као бивши гласачи СРС-а сте били против ЕУ,а сада сте за ЕУ.Ја за разлику од вас СНС-овци сам остао доследан политике коју су водили покојни Слоба и Шешељ против уласка у ЕУ и да је Косово неотуђиви део Србије.СНС-овци шта кажете на то што вам је странка у коалицији са Динкићем који је уништио Србију за 12 год досманлијске власти који је пуштао балоне кад је умро покојни Слоба и који је учествовао у испоручењу покојног Слобе у Хаг,а и такође Шешеља,па затим хладњаче са мртвим телима албанаца које је наводно Милошевић побио а дос је довукао те хладњаче са телима и то касније да искористи да се покојни Милошевић за то оптужи и испоручи у Хаг.Ти Албанци су погинули од авиона нато пакта или су убијени од овк јер нису хтели да се придруже овк јер су остали лојални грађани СРЈ а дос је те хладњаче довукао и затрпао на одређеним локацијама и кад дође време да се ископају и искористе против Милошевића да га оптуже за те злочине које није починио.Општа позната ствар да је нато кад је окупирао Косово сакупио та тела албанаца у те хладњаче и предао на административној граници са централном Србијом те хладњаче Момчилу Перишићу који је те хладњаче одвукао на локације где су наводно пронађене.Ја ове ствари које је дос учинио за 12 год своје владавине не могу никад заборавити и зато једвам чекам 6 октобар НАРОДНИ ОДГОВОР.

 18. Ja prva ne mogu da podrzavam nesto sa cim se ne slazem,za Dveri sam glasala zbog njihovih zdravih stavova o svim zivotnim pitanjima.Moja deca imam ih troje i suprug su takodje glasali,medjutim kada je moj stariji sin resio da se aktivno prikljuci pokretu i postao glavni aktivista u nasem mestu nisam bas bila odusevljena.Vise bih volela da je isao po interesu a ne srcem.

 19. e ‘martine’ (kuckin sine), da li je vredelo?

 20. Braco Srbi cemu icemerje??Svi znamo da ako za sebe negledamo neku korist i dobit,drugacije razmisljamo kada su nasa deca u pitanju!Ko sme od vas patriota da prizna da bi vise voleo da mu dete bude clan i LDP i da se lepo udomi,nego da bude u nekoj patriotskoj opciji i da se ceo zivot bori protiv vetrenjaca i tavori??

  • Nema sanse!Decu ucim da je postenje,znanje i obraz najvrednije sto covek moze da ima, a ne dzip ili kuca od 200kvadrata! Sta ti vredi sve to,pogotovu ako si do toga dosao prevarama i ako si politicki olos i izdajnik? Dobro si spomenula LDP kao najveci sljam!

  • Поштен човек чува свој образ и достојанство !!!
   Видимо се 6. октобра 2012.
   Нема предаје !!! Борба тек почиње !!!

   • Aleksandar Jovanović

    Da ti imaš muda za bilo kakav šesti oktobar potisao bi se imenom i prezimenom,a ne naivčine zvao da to učine.
    Deda i Grozdanić bar su časni u svom amaterizmu.

    • Ти се неки професинални пљувач или „критичар“ туђих коментара ?
     Александар Јовановић !?! Твоје име ми НИШТА не значи ! НИКАД ЧУО ?
     Ко си ти да неког „учуш“ како, шта и на који начин да коментаришем ?!? Немаш друга посла !
     Боље да затвориш уста, али не због оних „муда“ које спомињеш већ, због шупљег и кварног „зуба“ !
     Немој више да ми се обраћаш !!! Наивчино балава !!!

 21. Partije su samo paravani iza kojih stoje pravi vladari :Interesne grupe,tajkuni,belosvetska agentura lihvarsko plutokratsko pederske internacionale.A ovakve moralne karikature su uposleni glumci za široke narodne mase.Danas ima ulogu pozitivca,već u sledećoj roli je negativac.Što bi rekao Tadić:“ Vidimo se u sledećem filmu“.

 22. Замундије

  Па радикали су пропали, а СНС улази у власт, и ту је Мартиновић донео сасвим правилну одлуку. Николић и Шешељ (+ послушници) су имали свој лични сукоб, а суштина свега је била како доћи на власт и отерати владајућу банду. Странка се не оснива да се само виче „издајници, издајници“ већ да освојиш власт и нешто урадиш и сам. Тешко да ће СНС и компанија бити гори од ових жутих (осим ако се заиста много потруде) и у сваком случају морају жути потпуно да се скину с власти да би се ови показали ко су и какви су.

 23. Душан М. Стојановић

  Помаже Бог Браћо и Сестре,

  овим којекаквим попузгарама, петоколонашима као што је и Мартиновић од СРС пре, СНС сада је најбољи доказ да колико такве гамади по Балкану има. Док и један постоји је много.

  Безбожници, безаконици, који само просјачењем и отимањем по свету могу да преживе треба да нестану.

  Уместо да се „очисти кукољ од жита“ лопови, лажови „остају као и сам шљам“ увек горе на води, политици, итд… итд….

  Морамо још да се молимо и трпимо до краја, а чим стигне свевишњи Господ Бог да направи коначно ред и мир на Балкану, а затим у ЕУ, С.А.Д., Канади, јужној Америци, Русији, Кини, Индији, Африци, Аустралији и Новом Зеланду итд…

  Зашто нам је војска, полиција, жандармерија у држави уопште ?!
  Само да троше паре СБ, ИМФ, ЕУ, НБС, и да ленчаре, одмарају, уместо да поврате Свето Косово и Метохију и све безаконике на Балкану похапсе и да чувају УСТАВ и ЗАКОН Балкана.

  Војска, полиција, жандармерија да имају ВЕРЕ, МОРАЛА и ОБРАЗА давно би био крај АНАРХИЈИ на Балкану.

  Зато Браћо и Сестре, „усе и у своје кљусе“ како каже наша народна пословица.

  Само са поштеним радом и животом може добро и мирно да се живи.

  Изгледа да док има парче хлеба и воде нека иде како иде, а када нестане „куку леле“ нама свима.

  И то је онда природна чистоћа, који преживи причаће.

  За Крст часн и и слободу златну !!!
  ВЕРА, СЛОГА, ТРПЕЉИВОСТ, ЗАХВАЛНОСТ !!!

  Раб Христов

 24. Kažu da narod ima onakvu vlast kakvu zaslužuje.Odatle proizlazi da gnjide biraju gnjide.
  Pitanje je imali ko odgovor: Šta učiniti da bude što manje gnjida?

  • Одговор је прост: Не треба дати народу да бира власт, него контролу власти.
   То ти је као са мелемима (или лековима) за ране – не знаш који је прави, док га не пробаш, па видиш да ли делује.
   Исто тако народ не зна кога да стави на „рану“, али зато зна да препозна која власт „делује“, односно да ли му је боље или лошије од неке власти.
   И тако ће бити мање „гњида“ на власти, ако их уопште буде.

   Ово решење има и свој назив: ПРОНАРОДНА МЕРИТОКРАТИЈА (narod.rs).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Обрадовић гађао Мартиновића мишем од лаптопа

Београд-Лидер гпокрета Двери Бошко Обрадовић је данас мишем од лаптопа гађао у ...

Александар Мартиновић (Фото: Танјуг)

Паметни Мартиновић: Вучић контролише судове

Београд – Скупштина Србије завршила је, после скоро 12 сати, начелну расправу ...