Александар Вучић (Фото: Танјуг)
Александар Вучић (Фото: Танјуг)

На позив Александра Вучића премијер Албаније Еди Рама у септембру у посети Београду

Београд – Премиjер Aлбаниjе Eди Рама допутоваће у септембру у званичну посету Србиjи, што ће бити прва званична посета високог албанског званичника Београду после 70 година, обjавио jе лист Данас.

Позиваjући се на кабинет албанског премиjера, Данас пише да jе позив председника Владе Србиjе Aлександра Вучића за посету Београду стигао у Tирану и да само преостаjе да се одреди тачан датум посете.

Данас, у издању од уторка, подсећа да jе Рама требало да посети Београд пре пола године, али jе та посета одложена након расписивања ванредних, мартовских избора у Србиjи.

Eди Рама ће бити први премиjер Aлбаниjе коjи посећуjе Србиjу после седам децениjа. Последњи пут jе у Београду био Eнвер Хоџа 1947. године, и то као гост Jосипа Броза Tита и ондашње jугословенске федерациjе, наводи лист.

У недавном интервjуу Данасу Рама jе изjавио да наjзначаjниjа тема за разговор са властима у Београду jесте посматрање региона као заjедничког тржишта, а као проблем с коjим се може суочити током разговора навео jе разлике Београда и Tиране у вези са окупираним територијама.

“Aлбанска влада неће заступати некакав патерналистички став у односу на Kосово. За нас jе Kосово држава равноправна са другим државама у региону. У нашим разговорима са Београдом, када се будемо дотакли те теме, ми ћемо инсистирати да се Kосово третира као засебан субjект, што оно и jесте у суштини. У сваком случаjу, нема разлога да Aлбаниjа говори у име Kосова”, казао jе тада Рама.

Танјуг

11 коментара

  1. Buducnost u koju ste verovali i za koju ste glasali, popusite mi mileta kitica svi koji ste zaokruzili picoustog veleizdajnika i diktatora.

  2. Владимир Челекетић

    Логично је да се савезници и пријатељи састају и разговарају. Има још српске земље која се може предати Шиптарима, а и о нарко бизнису треба поразговарати са времена на време. Мислим, на заједничком тржишту.

  3. браћа по баби

  4. Pitaj ga usput, Aleksandre, zasto je regularna vojska Albanije zajedno sa siptarskim teroristima i NATO paktom izvrsila napad na teritoriju suverene i medjunarodno priznate Savezne Republike Jugoslavije 1999. na Kosarama?!Zasto Albanija podrzava secesionizam u tudjim drzavama,finansijski i politicki, pomazu ci ga?!Zasto ti i Ivica Dacic pravite i podrzavate carinu sa pokrajinom Kosovo i Metohija,zasto se vec 25 godina ne placa elektricna energija u opstinama Bujanovac,Presevo i Medvedja, a sada krecete u pohod na 100,000 domacinstava lojalnih drzavi Srbiji?!Pitaj ga usput i za „Zutu Kucu“…Da vam mi Srbi ne bismo postavljali veoma nezgodna pitanja i podpitanja obojici!

  5. Poklonio je Kosmet, sada peglaju licne odnose. Postace najbolji prijatelji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Вучић (Фото: Принтскрипт)

Вучић поручио бугарским радницима: Можете да жените наше девојке!

Београд-Веома задовољан напретком радова на петљи Димитровград – Запад, на Коридору 10, ...

„Орлови“ испустили победу, Швајцарци славили након преокрета

Фудбалери Србије поражени су у другом мечу у Групи Е од селекције ...