(Фото: Јутјуб / Косовска Митровица)
(Фото: Јутјуб / Косовска Митровица)

„Од Косовске Митровице зависи стабилност Балкана“

Окупиране територије – Енвер Хоџај изјавио је да је Косовска Митровица стратешки град од којег зависи стабилност Балкана.

Он је у интервјуу за КТВ рекао да ће његова странка ПДК повратити већину у општинама које је изгубила на претходним изборима и окривио градоначелника Јужне Митровице Агима Бахтирија за изградњу зида у северном делу града.

Злочинци ОВК протестовали на мосту у Митровици

„Повратићемо већину градова. Митровица ће бити једна од наших победа. Сви смо видели да кад градоначелник долази из мање странке завршимо са зидовима које они не виде“, рекао је Хоџај.

К. Митровица: Бачена бомба у двориште породичне куће

Он је додао да не жели да разговара са људима из локалне владе.

„Митровица је стратешки град. Апелујем на људе да схвате њен значај. Ако постоји град од којег зависи стабилност Балкана, онда је то Митровица“, рекао је Хоџај.

Он сматра да зид у Северној Митровици мора да буде срушен јер није део споразума Београда и Приштине. Хоџај је оценио и да су недавни поступци Српске листе након консултација са премијером Србије Александром Вучићем неприхватљиви.

Митровица на води

„Српска листа је инструмент Београда на Косову. Она не представља интересе српске заједнице на Косову“, тврди Хоџај. Поводом смене Љубомира Марића са места министра за локалну самоуправу и администрацију у косовској влади, Хоџај је оценио да је тај потез био исправан због његових поступака и да се Марић не може вратити на то место.

Косовска Митровица: Албанци молотовљевим коктелима напали српску децу

Вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*