Слободан Милошевић (Фото: АП)
Слободан Милошевић (Фото: АП)

Пресретнути разговори Слободана Милошевића: Ево како се изражавао о својим партијским друговима!

Слободан Милошевић, некадашњи председник СРЈ, није имао поверење у сараднике из Социјалистичке партије Србије. Током разговора са Миланом Милутиновићем без устезања је рекао да су његови из СПС пи*ке. Телефонски разговор који је Милошевић водио 27. новембра 1997. са тадашњим министром спољних послова и председничким кандидатом СПС, а који је пресрела Служба Државне безбедности, некада најмоћнији човек у држави није бирао речи када је причао о социјалистима.

Према наводима из службене белешке до које је дошао Српски телеграф, Милошевић се изнервирао што Драган Томић Милутиновћа није обавестио о датуму заседања парламента и захтевима опозиције. И док је Милутиновић бринуо како да се избори са тадашњом опозицијом, у којој је била Српска радикална странка Војислава Шешеља, Српски покрет обнове Вука Драшковића и Нова демократија Душана Михајловића, а да то не штети његовој кампањи, Милошевић је губио живце због социјалиста.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Тако да то није проблем. Немој да се нервираш, а ја сам им замерио синоћ, Драгану Томићу, зашто те није обавестио јер наш кандидат мора све да зна.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не, па ја сам сазнао из средстава информисања, рекли ми људи, била општа констернација. Добро, ја сам се шокиро, примирио и то се на мени и није видело ни у Бору ни у Зајечару.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: А ко је констерниран био?

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Па сви они који су били тамо, па сви, па шокирали се, сви су оценили лоше то, било на радију, не знам где, чим се то завршило.

Милошевић се потом детаљно распитивао ко шта мисли, шта тражи Шешељ, а већ је знао шта хоће Шешељ, али се изнервирао јер су функционери СПС направили пометњу око датума када би требало да се у парламенту бирају потпредседници.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: И тако даље. Мислим, наши су пичке, наши ме увек разочарају, могу да ти кажем. Ни за један храбар потез неће да се определе, увек су констернирани.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не, не, то се ја слажем. По мени се то ништа није видело, ја сам све нормално урадио као да се ништа није десило и ја сам гуро своје и то мене неће пореметити. Ја терам даље, али…

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Што би те то пореметило, није ти умро отац.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не знам, све се слажем. Не, то ја нормално радим, ја сам много чвршћи за такве ствари, ја више падам у ватру за ситнице, а за крупне ствари не, ту нема шта.

Говорећи о могућим коалицијама, тадашњи председник СРЈ имао је јасну рачуницу.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Драшковић не сме са Шешељем у коалицију, Шешељ неће с Драшковићем у коалицију, а ми не правимо коалиције, ми форсирамо владу народног јединства.

Киселу да пијеш, мање да макљаваш
Председнички кандидат социјалиста имао је пуну подршку Милошевићева, који му је чак говорио и коју воду треба да пије како не би муцао у телевизијским емисијама

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, да.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Шта си клопо јуче по кандидатури?

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Па нисам клопао, ја мислим то мењање вода и тако.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Немој да мењаш воду, пиј само књаз милош.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, мораћу, али се увек бојим, знаш, да не проштуцам на телевизији, па онда имам проблем, али ћу морати прећи на киселу воду. Само исто и готово.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Па нећеш да проштуцаш на телевизији од киселе воде, него од клопе силне коју макљаваш.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не мажњавам клопу, сад у кампањи сам омршавио. Једноставно не стижем уопште да посебно добро једем јер је све на брзину, знаш.

Анђео чувар
Милошевић је помно пратио сваки телевизијски наступ својих функционера, после чега им је говорио које речи не смеју да користе. Тако је Милутиновићу саветовао да више не виче: „Ћао“.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Лепо је било, гледо сам синоћ онај Зајечар-Бор. Немој само да вичеш: „Ћао“.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: (смеје се)

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: То немој да вичеш.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, да, па реко сам им да избришу, али они, овај, ја сам гледао на оном…

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Али није, није било нападно, само ја запажам пошто сам ја твој анђео чувар.

Идиоти из опозиције
Милошевић је тражио начин да спречи преносе из Скупштине Србије, међутим, како су притисци били жестоки, морао је да пристане, али под његовим условима. Прво је желео да се заврше председнички избори, Милутиновић победи, па да се дозволе преноси.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Ја покушавам овим идиотима из опозиције да објасним да је парламент једна процедура коју треба испоштовати, да не треба парламент да служи за истеривање ових страсти и тако даље, него да то на један смирен начин може да се уради. Ево га, у Русији је председник онај Селезњов*, нема овај апсолутну већину, али то је релативна већина, па су они дали председника. У ствари су дали потпредседника и онда иде и сви су унутра јер парламент изражава вољу бирача и све странке које су унутра, свака фракција која има посланички клуб, а има их укупно пет, укључујући и Мађаре, да дају потпредседника, значи да дају и радикали и СПО и ЈУЛ и ова Нова демократија и Мађари, а ми председника.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да, то је добро.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: …Чим се заврши председничка кампања, ми ћемо изаћи у сусрет Народној скупштини и у пичку материну, разумеш?

* Члан Комунистичке партије Русије Генадиј Селезњов, тадашњи председник руског парламента

Вук кукао ко Дамјанов зеленко
Српски покрет обнове био је крајем деведесетих жестока опозиција, међутим, Милошевић и није имао поштовање према лидеру те партије. Напротив.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Онда ће Драган Томић одложити Скупштину.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Јер то мора јер се ја бојим. Значи, они могу да одлуче до недеље ујутро да дискутују и да доведу камере и да праве шоу јер они хоће хаос јер су губитници, њима одговара… Нема избора малтене.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Они мисле да ће да добију, немој да се сикираш ти да они не би, они не би то толико… Шешељ је сигуран да ће да добије, а Драшковић се нада да уђе у други круг. Зато и хоће они да буду културни сад, да не испадне да они нешто јер Драшковић је куко ко Дамјанов зеленко да се не држи пре првог јануара.

Дачићу, нећемо у те кумовске везе
Да је Милошевић држао све конце у рукама, сведочи и то да је тадашњи портпарол партије Ивица Дачић добијао јасне инструкције, чак и реченице које треба да изговори.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Сутра вече, ваљда. Не сутра вече, него прекосутра вече они се свађају.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Па нека се свађају.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Ти нећеш у те кумовске…

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Не, таман посла. То сам реко и Дачићу, кажите то је кумовска расправа, ми с тим немамо везе и готово.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Да јер то нема везе с председничком кампањом… То и тако треба да кажеш.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Јесам, реко сам ја то већ Дачићу кад ме је пито данас.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Добро, добро, али да каже тако. То је увесељавање, ми у те кумовске свађе не улазимо. Шта има наш… с тим?

Мира: Очајна сам због Шешеља
Брачни парови Милошевић и Милутиновић размењивали су мишљења о осталим кандидатима, а Мира Марковић најпажљивије је пратила телевизијске дуеле. У разговору у којем су учествовали Милошевић, Олга и Милан Милутиновић, Марковићева није скривала разочарење лидерима опозиције Драшковићем и Шешељем.

МИРЈАНА МАРКОВИЋ: Очајна сам, мајке ми сам очајна… (јако тихо се чује)

ОЛГА: (смеје се) Па стварно је за дубоко очајање, мислим, а шта можеш да радиш? Грозно је било. Ево, улази овај кандидат у кућу. Оћете да га чујете?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Па било би ред.

ОЛГА: Ево ти кандидат, само тренутак.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Хало?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Здраво, Цане!

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Добро вече, како си?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Одлично!

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Добро је.

МИРЈАНА МАРКОВИЋ: Очајна, ја сам очајна!

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Мира је очајна јер гледајући овај дуел Драшковић-Шешељ, који је иначе користан за тебе, не бој се ништа.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Да?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: За нашу ствар је добар. Овај, очајна је због тога што они уопште нису политички противници, они су чист олош.

МИЛАН МИЛУТИНОВИЋ: Знам, али требало их је онда пустити до краја, дати им још две киселе воде флаше да се побију и да се заврше избори још вечерас.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Сат и по је доста за народ. А они, а друго, они то што су прекинули, сад ће да наставе на овим својим појединачним приказивањима, где ће сваки морати нешто да објашњава.

Миро *ебо те бог
Иако су важили за изузетно привржен пар и да је у њиховом браку Мирјана Марковић водила главну реч, прислушкивани разговор који је Милошевић водио са Момиром Булатовићем сведочи да је Милошевић умео жестоко да испсује супругу.

МОМИР БУЛАТОВИЋ: Момир Булатовић овде, јеси ли ти, Слободане?

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Ја сам, Момо. Чекам да се јавиш пошто сам реко Мири: „Дај телефон тамо“, *ебо је бог заборавни!

МОМИР БУЛАТОВИЋ: Е ја очекујем пошто сам мислио да ће на ову везу, али очигледно је да се тешко успоставља веза.

СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ: Е ја сам те звао једно десет пута, стално је заузето.

Правда

 

6 коментара

  • Sa izdajnikom Vučićem i njegovim SNS-om Srbija je dotakla dno blato i mulj a kopa i dublje. Došli smo do toga do čega nije došla ni jedna kolonija da nam neprijateljska NDH piše knjige za učenje našoj deci po ustaškoj ideologiji: https://net.hr/danas/svijet/karta-u-srpskom-udzbeniku-za-4-razred-prikazuje-beograd-u-hrvatskoj-autori-su-inspirirani-s-ndh/, Čak se i sami ustaše ismijavaju iz Vučića i njegove bagre. Na silu nam nameće smeće od hrvatse hrane koju oni ne mogu prodati u eu nego kod nas samo smeće. Njima prodaje srpske njive i preduzeća. Ne dozvoli nigde spominjanje ustaša i hrvatskih zločinaca dok njihova tv i svi portali po cele dane bruje o srbočetnicima. Nameću hrvatske filmove na silu i televizija Srbije i Srpske dok u Hrvatskoj nema ni teorijske šanse da ide nešto iz Srbije. Primamo hrvatske pevače dok su naši strogo zabranjeni u Hrvatskoj suvremenoj NDH osim ustaše Balaševića. Pa do kada više braćo Srbi šta ćutite koga se bojite jel i svoje sjene kukavice jedne. Da smo narod izašli bi na ulice bili ste hrabri samo s petokolnašima i ustašama rušiti Slobu sad vam izdaja i prodaja Kosova, gubitak Krajine, pljuvanje po Srbiji sa svih strana više ne smeta? Srbi kako kaže Kolinda ubrzano u Hrvatskoj postaju katolici i veliki Hrvati baš zbog toga što Srbija ne brine o njima. Dok predstavnik hrvata u Srbiji maše ustaškom zastavom, traži veća prava, Vučić mu kaže traži što hoćeš dat ću ti i više no šta tražiš. U isto vreme ga nije briga za Srbe u privremeno okupiranoj Republici Srpskoj Krajini niti o divljanju ustaša. Na „srpskim“ portalima, novinama i tv ne dozvoli se vređanje ustaša ni veliko hrvata dok je u Hrvatskoj ne zamislivo bilo što bez vređanja Srba? A Srbi najveće kukavice i dalje ćute NE nije me stid što sam ponosni Srbin ali stidim se zbog kukavičkog srpskog naroda do kada ćete ćutati i skrivati se u mišijim rupama vi svetske kukavice? U Hrvatskoj ili Mađarskoj koje su deo eu izbeglice nisu poželjne ali zato je izdajnik Vučić odlučio Srbiju naseliti dodatno muslimanima kojih kao nemamo dovoljno i koji nam več sada uz pomoć Vučićevih prijatelja Vatikana, Nemačke, Amerike uglavnom katoličko-protestanske osovine vekovnih neprijatelja svega pravoslavnog otimaju delove Srbije? A kukavički srpski narod ćuti, sve šonjo do šonje, srpkinje se udaju za ustaše i balije jer nema Srbina čvrste ruke sve mekušci i mlakonje do kada ćutanje srpske kukavice? Molim onu šačicu pravih Srba širite ovu istinu po fejsu, tviteru, portalima, forumima, među sobom srpskim rodoljubima i gde god stignete.Srbija je u medijskom mraku i blokadi potpuno počinjena katoličko- protestanskim eu zlikovcima.

 1. Smrad crnogorski i izajnik. I crvena vestica, ime im se ne pominjalo.

 2. „белешке до које је дошао Српски телеграф“

  Сви велики људи на свету говоре директно у приватним разговорима. То није нити смер нити план њиховог пута, само „Српски телеграф“ не проналази белешке. Или, белешке се редовно појављују али ПО ПОТРЕБИ!
  Уосталом, зар нисте још увек довољно испљували Милошевића?
  Како то да српски телеграф не пренесе по које обраћање Милошевића суду у Хагу или своме народу?
  Па телеграф износи само што је „процурило“ а ако није може и ексером да буши….

 3. Ради самоистине
  „Sa izdajnikom Vučićem i njegovim SNS-om Srbija je dotakla dno blato i mulj a kopa i dublje. Došli smo do toga do čega nije došla ni jedna kolonija da nam neprijateljska NDH piše knjige za učenje našoj deci po ustaškoj ideologiji:“
  Мој пријатељу, то што причаш је пала магла на сокака.
  Подмећеш и…не схваташ ни под разно.
  Тај Вучић је дрво суво.
  И зелен бор кад Амери погоде кластерима, осуши се.
  Од тог квислинга Вучића многи не виде шуму.
  Или су заслепили.
  Не ради то Вучић, него Амери. Полако и сигурно. Вучић само извршава јер има српско име и Србин је. Ако нам поставе Џона уместо вучића, ми би видели кроз њега све, али кроз име са „ић“ не видимо.
  ВУЧИЋ ЈЕ ПОСЛЕДИЦА ПОДМЕТНУТА ДА НЕ ВИДИТЕ ШУМУ!
  БЕМ ВАС У ГЛАВУ

 4. @-Konobar…!!!
  -STA RADI:
  -RADIKALSKA STOKA JANJICARSKO-IZDAJNICKA U SRBIJI…???
  Veliki pozdrav za tebe I tvoje bliznje iz RF-MOSKVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Вучић и Томислав Николић (Фото: Танјуг)

Шест година напредњачке власти: Шта је све уништила Вучићева диктатура?

Данас се навршава шест година апсолутне владавине Александра Вучића која је започета ...

Како је Запад подметнуо своје људе да би имао увид у планове српске војске?

“НАТО је Слободану Милошевићу пре 25 година подметнуо три своја генерала како ...