Војислав Шешељ (Фото: Новости)
Војислав Шешељ (Фото: Новости)

Шешељ не дозвољава лекарима да Трибуналу доставе налазе

Београд – Лекари лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља још нису добили званичан захтев из Хашког трибунала да доставе нове информације о његовом здравственом стању, а Шешељ лекарима не дозвољава да налазе предају том суду.

„У овом моменту имамо искључиву забрану Шешеља да располажено његовом медицинском документацијом. Добро ћемо ценити интегритет самог пацијента, али водићемо рачуна да је Трибунал био према нама више него коректан у фази када смо изнели разлоге због којих треба да буде упућен на лечење. Верујем да ћемо и сада наћи праву меру“, рекао је шеф лекарског тима Милован Бојић и истакао да је и пре ове одлуке из Трибунала лекарски тим одлучио да Шешељ крене са хемиотерапијом, која ће трајати 36 недеља.

Б92 наводи да, са друге стране, најновији потез из Хага показује одређена размимоилажења у самом суду када је реч о овом случају.

Адвокат Владимир Петровић изјавио је да би се могло рећи да је дошло до сукоба у погледу разумевања правне процедуре између жалбеног већа с једне и претресног већа с друге стране.

„Претресно веће је имало обавезу да одмах донесе одлуку о враћању Шешеља у Хаг, оно то није урадило, већ отвара расправу о тој теми и захтева да секретаријат прибави информације од лекара, па да онда донесе одлуку“, рекао је Петровић, адвокат са дугогодишњим искуством у Хашком суду.

Према његовим речима, та одлука може да буде у складу са оним што је тражило жалбено веће, али и не мора, и уколико се претресно веће не сложи са оним што тражи жалбено, оно опет може да је врати на поновно одлучивање или да само другачије пресуди.

„Да ли ће трајати јако дуго то не знам, али оно што је очекивано, поступање одмах и испорука одмах, то се очигледно неће десити тако брзо“, додао је Петровић.

Шешељ се у новембра прошле године после скоро 12 година вратио у Србију, након што је пуштен на привремену слободу због лошег здравственог стања.

Срна

4 коментара

  1. Tacno – stanje zdravlja je licna stvar pojedinca i moze se dati drugima na uvid samo uz odobrenje istog, ili sa njegovom molbom za uvid.

  2. Шешељ је у праву, ништа багри не треба давати него Срби треба у Источне економске, војне, културне, научне…савезе и тамо да са њима оснују своје судове, библиотеке, архиве, споменике жртвама лихварског духа у човека који обитава Западом и чији су вековне активности сатирање Руса, Срба… лудост је и узалудно губљење енрергије доказивање вековном уништиељу да су грешни, нек они раде своје а МИ своје па да видимо чија ће бити јача, уверљивија, свеокупнија дружина и аргументација. Категорија ТШКОГ је могућа али уз огроман утрошак енергије а категорија САРАДЊЕ са Западом на њиховим принципима спада у домен НЕМОГУЋЕГ што значи енормни утрошак прекопотребне животне енергије без икаквих резултата осим поражавајућих по Нас

  3. природа лечи све

    Шеки не примај кемотерапију јер ће те она убити лечи се природним алтернативним средствима маслачком’содом бикарбоном,конопљиним уљем,кафом,витамином в17,петролејом,итд природа лечи све .обрати се др Мирољубу Петровићу за савете или послушај његова предавања на јутубу ,Мирољуб Петровић лечње рака на природан начин .
    Или погледај филм ,герсоново чудо’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мило Ђукановић (Фото: Новости)

Умислио да је Бог

Чусте ли ону Карлу дел Понте како нам блати нашег Мила: као ...

Зорана Михајловић: Шешељ спрема неко зло за нашег Вучића

Београд – Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да Влада Србије ...