Војислав Шешељ (Фото: Танјуг)
Војислав Шешељ (Фото: Танјуг)

Шешељ у Скупштини: Ако ме неко назове ратним злочинцем њушка ће да пукне!

Београд – Лидер СРС Војислав Шешељ појавио се данас први пут у Скупштини након што је у Хагу осуђен на 10 година затвора због злочина у Хртковцима. Он је у парламенту запретио да ће оном ко се усуди му каже да је ратни злочинац „одмах да разбије њушку“.

 

Избацују ли Шешеља из парламента?

Шешељ је након изрицања осуђујуће пресуде прво изјавио да ће кренути у понављање својих ратних злочина, као и да ће прво кренути од Томислава Жигманова, председника Демократског савеза Хрвата у Војводини, и Ненада Чанка, лидера ЛСВ. Данас је отишао корак даље и то на конференцији за новинаре.

 

Како је рекао, одлучио је да одржи конференцију да би „видео да ли ће га данас неко јавно назвати ратним злочинцем“.

– Дошао сам да видим да ли ће ми неко рећи да сам ратни злочинац, да му одмах њушку разбијем. Ево нису се ни појавили ти кандидати, а камоли да се неко усудио да то уради. Нико, јер одмах њушка пукне ко од шале – казао је Шешељ и додао да је „тренирао током викенда“.

 

Мада председник СРС прети откако је осуђен у Хагу за прогон Хрвата у Хртковцима, ниједан надлежни државни орган још није реаговао. Ништа не предузима ни Административни одбор у Скупштини Србији, који би требало да примени Закон о избору народних посланика и смени Шешеља са посланичке функције.

У том закону, у члану 88, пише да посланику престаје мандат пре истека времена на које је изабран ако је „правоснажном судском одлуком осуђен на казну затвора безусловно у трајању од најмање шест месеци“.

Седницу о доношењу одлуке о престанку мандата лидеру радикала требало би да закаже Александар Мартиновић, председник Административног одбора и Шешељев дојучерашњи блиски сарадник, али он то још није учинио.

Чанак затражио хитну седницу због Шешеља

Заказивање хитне седнице до сада је затражио само Ненад Чанак, који тражи да Административни одбор предложи републичком парламенту да констатује престанак мандата председнику СРС.

 

Западњак и идолослужитељ или Раскринкани Шешељ

 

„Лоше је по углед парламента да у посланичкој клупи седи човек осуђен за ратне злочине, односно прогон и подстицање на прогон Хрвата у Хртковцима 1992. године“, наведено је у саопштењу ЛСВ, уз напомену да то предвиђа и Закон.

 

 

Н.Л.Танјуг

11 коментара

 1. Шешељу препоручујем да пошто је осуђен за злочин у Хртковцима, неправедно, треба Томислава Жигманова скратити за главу и тако оправдати пресуду да није џабе донесена.
  По гормули,
  „Бећар нисам а бећар ми кажу,
  Сад ћу бити па нека не лажу“.
  Чанка не дирати, ред је да испрљају руке његови бивши следбеници. Евентуално пошто је он Србин, да га истранжирају када буде дошло време обраде Пете колоне.
  Препоручујем и осталим Србима осуђеним у Хагу, неправедно наравно, да оправдају пресуду, да не би пресуда висила у ваздух као лажна: Прво побити 6.000 Бошњака (не Муслимана) да би се натаманила она бројка 8.000 коју форсирају Мајке Сребренице и Весна Пешић. Онда и остало све по принципу „Беђар нисам….“.
  Када си већ платио унапред, имаш право и робу да подигнеш накнадно.

 2. @-SIPTAR-1:
  -STA BI SA“VELIKOM SRBIJOM“,BEZ SRBA…????
  -LIZI GUZICU“USTASI“I NE POGANI TV-Vas…!!!

  • @ SUMADINAC,
   Када је за химну Србије усвојена „Боже правде“, промакло вам је да стих „Српске земље Боже чувај“, подсећа на Велику Србију. Па сте га брже – боље заменили са новоизмишљеним стихом „Србију нам Боже чувај“. Кад неко каже „српске земље“, то је таман онолико колико је Велика Србија. Нисте смели званично, него онако курвински да нико не примети.
   Па сте дали Тајни налог да хорови и музички извођачи по Србији уфуњавају стих „Србију нам Боже чувај“, у оној гужви се неће приметити да је фалсификат. И тако ћете избећи казну што певате химну Велике Србије. А од кога казну? Па од онога кога нервира Велика Србија и тресу му се руке када се То спомене.

   • Najmoćnije oružje je........anestezija za robove

    Hoće li to Bog, rođo od………Medlin Olbrajt……..čuvati srpske zemlje ili neki srpski Bog…….kojem ni ime ne znamo………???????????

    • @ Najmoć…..
     Што се правиш блесав па мумлаш о неком богу, одреди се о тексту који сам написао, да видимо да ли се и теби тресу руке када се у химни помене Велика Србија.

 3. @-ZA NJUSKU JE NEIZVESNO ALI U ZENICKOM ZATVORU“TVOJA GUZA JE PROCVETALA KAO LJUBICICA“-
  SMRADU USTASKI NA SRPSKOJ ZEMLJI…!!!

 4. Bosanski hrvat seselj.

 5. Evo, kriticarima bez argumenata bacam rukavicu – mogli bi ovu debatu da pocnete na pr. imenom i prezimenom MAKAR jednog Hrvata koji je proteran iz Srbije?

 6. Да ли се неко некад запитао: ко је овај „Косовац“?
  Сетите се његових досадашњих коментара, па видите чији је то стил и речник, а и умоболност је све више присутна.
  То вам је, другови моји, главом и брадом Vjekoslav Šešelj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Брука: Човек демонстрантима претио да ће их силовати а ево шта је полиција одговорила?

Београд-Неформално удружење грађана „Савски насип“ организовало је неколико протестних шетњи на Савском ...

Шиптари прете српским играчима: Побићемо орлове!

Лондон – Језиве претње упућене су фудбалерима и навијачима Србије на СП ...