(Фото: ФоНет)
(Фото: ФоНет)

Синиша Мали и Милош Вучевић чистили графите после протеста

Београд – Градоначелник Београда Синиша Мали присуствовао је данас у Влајковићевој улици уклањању графита насталих током протеста протеклих неколико дана. Акцији чишћења графита у Новом Саду присуствовао је градоначелник Милош Вучевић који је и лично узео четку у руке и прекречио графит.

„Сваки човек има демократско право да изрази мишљење или незадовољство. Уколико је потребно, може то право да искористи и на улицама Београда, али нико нема право да ружи и уништава фасаде. Апелујем на све младе да се понашају културно и чувају град, како бисмо избегли говор мржње“, рекао је Мали.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић прекречио је заједно са антиграфитном јединицом ЈКП „Градско зеленило“ графит у Гимназијској улици.

„Ово свакако није Нови Сад и није у новосадском маниру писати поруке у којима се псује нечије детеи позива на убиство. Нови Сад неће и не жели то да трп“и, рекао је Вучевић.

Он је додао да је апсолутно демократско право свакога да изражава свој политички став, да организује различите облике политичког деловања и да то нико не оспорава.

„Ја имам страх, рекао је Вучевић, само од једнога, а то је да ове поруке са зидова ‘не сиђу’ на улице, да ‘не буду нешто што ћемо чути на протестима’. То је оно што је забрињавајуће и што свакако не сме да се толерише“, рекао је градоначелник Новог Сада.

У Београду, Новом Саду и осталим градовима у Србији вечерас су пети дан за редом одржани протести студената и младих „против диктатуре“.

Н1

5 коментара

 1. Горња слика је само у сврху промоције, како градоначелник уме да „кречи“.
  Главни мајстор је иза и чека да фотографија буде направљена.
  Окречили су они нас доооообро, али на мало другачији начин.

  • „Отаџбина“: У потпуности подржавамо протесте студената и омладине широм Србије
   Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у потпуности подржава протесте омладине и студената широм Србије а усмерене против диктаторског режима Александра Вучића.

   С` обзиром да нису постојали равноправни услови за све кандидате учеснике председничких избора, те из разлога што је Александар Вучић прекршио Устав, узурпирао све медије, злоупотребио јавна предузећа и неажуриране бирачке спискове, на којима је уписано 800.000 више бирача него што Србија има пунолетних грађана, сматрамо да резултати ових избора нису легитимни, па из тог разлога дајемо пуну подршку свим захтевима које су студенти изнели.

   Такође, овим путем поново напомењемо, да се највећа изборна крађа на протеклим изборима догодила на територији АП КиМ, те се обраћамо свим учесницима избора да једноставним увидом у бирачки материјал са поменуте територије то и потврде.

   НСПМ

 2. Studenti su dozvolili da im se ubace Vucicevi ljudi,nekakvi vojni i policiski sindikati,inicijativa ne davimo beograd,nvo pocelo je lepo ali kako stvari stoje veleizdajnik je razbio ove proteste,nema nista od ovoga nije puko on pukli su studenti jer su dozvolili da ih sa strane razbiju.vladace ludak VUCIC sa ovakvim narodom i protestima jos najmanje 1o godina.nema ovom naradu spasa.vucic je svima isprao mozgove.

 3. Теша Тешановић: Протест су преузели политичари и западне НВО
  https://www.youtube.com/watch?v=t-ThCur5mHs

 4. Сваки србин има србско право да ликвидира онога ко уништава србиу,србски народ,
  Србија је земља србског народа (то ће стајати у новом уставу после победе народа над уништитељима,криминалцима,багром,шљамом,хијенама,)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: АП)

Руски експерт: Почело је, Европа се буди! Ово је прва фаза борбе! Ево шта се дешава

Брисел – Да ли је Европа изиритирана агресивним исламизмом или напада конкретно ...

Мали купио још једну кућу

Београд-„Да ли је тачно да је министар финансија Синиша Мали купио кућу ...