(Фото: Танјуг / Зоран Жестић / Ало)
(Фото: Танјуг / Зоран Жестић / Ало)

Страни шпијун седи међу већ познатим шпијунима у Влади?!

Београд – У нападима на премијера Александра Вучића, чији је део и наводна афера са прислушкивањем лидера ДС-а Бојана Пајтића, обавештајна служба једне моћне западне силе не рачуна само на опозицију и тајкуне.

Међу њеним сарадницима већ десет година је и један од истакнутих чланова Владе Србије, а странци су заинтересовани за регрутовање и других министара и високих државних функционера који се налазе у непосредном окружењу премијера и председника Србије, стоји у тајном документу у који је „Ало!“ имао увид.

Овај члан Владе започео је своју званичну сарадњу са овом страном службом у среду, 13. априла 2005. године, што је и званично документовано у амбасади те земље у Београду. Њега је регрутовао тадашњи трећи секретар амбасаде, чији су иницијали Ф. Б., а који је био задужен за обавештајне послове.

„Ова сарадња траје већ пуну деценију“, пише у поменутом документу. У том тајном документу стоји и то да је кртица тој страној служби за то време доставила више поверљивих владиних докумената, што је доста учврстило њене позиције. Овакако добар положај члан Владе задржао је све донедавно, када су се у српској јавности чуле и поједине критике на његов рачун. У таквој ситуацији, другом човеку ове стране амбасаде и њеном првом секретару додељен је поверљив задатак да регрутују нове сараднике.

„Међу „таргетима“ се налазе и други министри, државни секретари, саветници и други функционери Владе, као и високи функционери владајућих странака“, каже се у документу. Оно што у овом тајном папиру не пише јесте до каквих су конкретних резултата службеници амбасаде дошли у својим настојањима да нађу нове сараднике у власти.

„Ало!“ је јуче писао о томе да је наводна афера у вези са прислушкивањем Пајтића смишљена после посете високе делегације те државе пре месец дана. План је да што више ослабе премијера Вучића и његов рејтинг спусте испод границе која му је довољна да сам одлучује о саставу будуће владе, уколико заједно са покрајинским и локалним за неколико месеци буду одржани и парламентарни избори.

В. Паповић / Ало

7 коментара

 1. Daj bože da u Vladi postoji jedan koji nije špijun i saradnik, što stranih službi što ambasada koje im direktno izdaju naređenja na dnevnom nivou

 2. Kad je neka guzva i cudna rabota kojoj se ne zna ni smisao ni cilj ondak se treba pitati a kome to odgovara. I sve bude jasno ko beli dan. Naj veci lopov trazi da se juri ili jure lopovi, naj veci spijun spijune a novine imaju posla oko pustanja dimnih gasova koji ponekad nisu ekoloski ispravni to jest smrde. A Vaseljenci se kako primecujemo trude se da svoj naziv opravdaju. Blic, Alo jos malo pa nestalo, navali narode. Vaseljenci i globalisti rekao bih da su isti.

 3. Spijun!?
  Kome treba spijun u nasoj vladi, aman?!
  Razni kirbijevci, devenportovci sede fizicki u toj „vladi“ i kome treba spijun i sta taj spijun „poverljivo“ ima da isporuci nalogodavcima kad oni licno kreiraju „nasu“ politiku i unutrasnju i spoljasnju, oni dovode na vlast koga hoce, bas me zivo niteresuje!?
  Lepo iskonstruisana pricica koja nema veze sa stvranoscu, jer znamo i sami da je „vlada“ pod direktnim rukovodstvom svih, samo ne „nasih“ politicara.
  A i oni koji su „nasi“ rade za te vladare nase zemlje kao potrckovci ili kao kurircici, prenosioci vesti od jednih do drugih isto tako „nezavisnih“ vlada u okruzenju!
  Spijun – Boze, kao da je Dzems Bond film, ala se neko utripovao gore pa izgubio kontakt sa zivotom!

 4. Вођу смо већ имали у неколико наврата, а и сад нам је већ изашао на нос. Госпођу министарку такође. Др. смо већ претурили преко главе. Ред је да упознамо и сумњиво лице. Дакле, сумњиво лице је међу нама. Како ли су нас у детаље видели и описали и Домановић и Нушић. Штета што у нашем народу нема више таквих величина као ова двојица, него се само накотише комичне сподобе које нам „увесељавају живот“.

 5. ja bih pre trazio samo 1 i slovima JEDNOG pravog, postenog Srbina u svim vladama do sada, pocevs od 2000 godine !!!!!!!!!!!!!

 6. znamo da je oko 100 engleza radilo samo u finansijama kod dinkicija. to govedo je samo znalo da pise i da pamti diktirane tekstove. sad posle 15 godina, vlada i skupstina sluze samo da prevedu naredbe sa tog zivotinjskog engleskog jezika. cuveno th glasanje, kao zmije.
  vau, pa zar tako se ne oglasavaju kerovi ? itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com