Вести са Космета (УЖИВО)

Редакција Васељенске Телевизије ће се потрудити да Вам достави најновије вести са Космета. Све што је потребно је да само пратите ову страницу и кратке вести ће се саме приказивати кад год их ми објавимо.

3 коментара

  1. Mislim da vam ovaj stream vesti ne radi bas najbolje… bolje je bilo ranije kad ste objavljivali vesti pojedinacno (vecinu ovih vesti ne mogu da sagledam u celini, vec samo skracenu verziju).
    Molim vas, objavljujte i pojedinacne vesti van stream-a, scribble-a, live-a, kako li se vec zove.

  2. ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ ?
    Када је у 15. веку Турска освојила Балкан, Византија и остале православне земље нису биле у могућност да се Турцима одупру. Тражили су помоћ од западних хришћана! Ватикан их је дочекао уценом. Обећана им је помоћ од земаља Западне католичке Европе под условом да потпишу унију са католичком црквом, тј. да православна црква призна врховну власт Ватикана. Васељенски патријарх из Цариграда је подлегао том притиску. Заказан је сабор у Фиренци 1439. године. На сабор су дошли сви православни патријарси, чак и Руски. Сви, осим Српског. Владар Србије, деспот Ђурађ Бранковић, рекао је српском патријарху да ће га обесити уколико оде у Фиренцу.
    Те, 1439, године у Фиренци унију са Ватиканом су потписали сви православни верски поглавари. Сви, осим српског. Сазнавши да се Србија супроставила моћном Ватикану, руски Велики Кнез је погубио свог патријарха, због срамоте коју је нанео Русији. Када се и у Цариграду сазнало да Срби нису потписали унију, настали су нереди. На захтев народа, Васељенски патријарх морао је да се повуче. Ватикан то Србима никад није опростио. Вековима је католицима у срце усађивао мржњу према Србима.

  3. E moji Srbi…opet nam uvode AUSVAJS…Svaba ce Nam doci glave…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Црна Гора: Док ЕУ штити птице људи умиру од загађења

Пљевља-Улцињску солану треба заштитити, али скоро комично звучи толико инсистирање ЕУ да ...

Раде Булатовић (Фото: Курир)

Шиптари из Македоније неће Радета Булатовића као амбасадора Србије

Скопље-Алијанса за Албанце у Македонији успротивила се да на место амбасадора Србије ...