Александар Вучић (Фото: KOMERSANT)
Александар Вучић (Фото: KOMERSANT)

Вучић и званично признао да се бори за независно Косово

Шид – Председник Српске Напредне Странке, данас је у Шиду радио оно што најбоље уме – свађао се сам са собом пред телевизијским камерама. У том немилосрдном обрачуну са својим личним новинарима, поменуо је инвестиције, никад веће плате, а наравно и докачио највеће непријатеље нашег народа и народности – српску опозицију (свакако без њиховог присуства, јер је храбар).

Од свега тога, оно што је најважније и што је најјача порука јесте да је потврдио да ће да се бори за разграничење са Албанцима. И та порука је прошла без неког претераног ођека у медијима и без неког претераног образложења. А шта то заправо значи? Како изгледа разграничење са неким народом? Разграничити можете територије, државе, станове, парцеле, чак и собе са гуменим зидовима (препорука лидеру напредњака), али шта је заиста разграничење два народа?

Ако узмемо у обзир да је на територији Косова и Метохије апсолутно већинско албанско становништво, да ли онда то разграничење значи да ће их послати све у Албанију, или да ће подвући чврсту и трајну границу Србије са својом јужном покрајином? Осим тога, шта је са Прешевом и местима у том делу Србије где су Албанци већинско становништво, хоће ли и ту шеф напредног картела да подвуче границу као да му је тата у аманет оставио нашу државу па може да ради буквално шта му падне на памет?

Памети наравно у његовим изјавама и потезима нема, Александар Вучић је живи доказ како зарад новца и утицаја човек промени за 180 степени сопствене ставове и како је спреман да уради све шта му се нареди, а наређења која добија су апсолутно противна интересу државе Србије.

Још једном се након ове изјаве поставља питање, постоји ли овде држава, постоји ли Устав, или људи из врха Српске Напредне Странке могу да причају и раде шта год хоће без икаквих последица, као да смо приватно власништво једне фамилије а не правна држава?

Кад смо већ код Устава, треба обратити и пажњу на јучерашњу изјаву председнице Владе Ане Брнабић, која је рекла да Влада нема званичан став према Косову и Метохији?!?!

Како је могуће да Влада нема став о јужној покрајини, чему онда та Влада служи и шта уопште ради?

Питања је много, а одговор један и свакако нам нимало не одговара. Да ли ће се након оваквих изјава водећих људи у држави народ освестити и схватити ко управља свима нама и предузети нешто не знамо, али ако сад будемо ћутали, по свему судећи ћутаћемо довека.

Герила.рс

 

7 коментара

 1. Докле ћемо да трпимо погану секту на власти?

 2. зар Србија није вековима разграничена са Албанцима, мало иза Призрена, на Врбници подно Шар-планине, на Проклетијама, Паштрику, Коритнику… и није ли то граница за коју си се као кампањски витез борио до доласка на власт?!

 3. Речју, за 40 година ћемо бранити Србију у Врању ако у међувремену не будемо слепо, глупо, ћутке и кукаквички бранили твоју фотељу, лаж и превару?!

  И зашто баш у Врању, Вучићу?! Шта би са Прешевом, Бујановцем, Медвеђом? Јел се и ту разграничавамо, ни ту нема метра Србије?!
  Јел по твојој вољи онолика колико сендвич и флашица воде могу да засите стомаке рента поклоника- 200 километара око Београда,

 4. A.V. I ANA nisu autohtoni Srbi iz Srbije zato i ne znaju sta Kosovo i Metohija znaci svakom Srbinu pravoslavnom. Njih dvoje nit su Srbi nit su pravoslavni pa kako mogu znati da im niko nije dao mandat da poklanjaju tudje, oni su poslusne sluge zapada, janicari 21. veka, njih tvoje su dvojac kakvo istorija ne pamti. Ne postoji rec kojom se mogu opisati zato sto nisu ljudi sa dusom i prosvetljenim umom.
  Misljenje medjunarodnog suda pravde ne obavezuje nema vaznost isto kao i Briselski sporazum koji bi mozda imao politicku tezinu da je Srbija ravnopravna clanica EU.
  Ovako zapad samo trazi nas potpis a kad izdajnici to urade sledi njima i nama opelo, ono Vecnaja pamjad!

 5. Довео аутобусима публику у Шид…….

 6. Đubre, mentalni bolesnik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Вучић: Са Емиратима негујемо искрене пријатељске односе

Београд-Председник Републике Србије Александар Вучић састао се у Београду са потпредседником Владе ...

Руски аналитичар шокирао Србију: Медији лажу да се Путин и Вучић слажу

Гост нове епизоде емисије “РасПравда” био је руски геополитички аналитичар и директор ...