(Фото: Танјуг)
(Фото: Танјуг)

Вучић: Нисам никакав четник, ни ја, ни моја породица

Београд / Загреб – Председник Србије Александар Вучић је рекао да га „не потресају протести“ у Загребу, али се ипак осврнуо на поједине пароле које су носили демонстранти.

Вучић је након састанка са хрватском колегиницом Колиндом Грабар Китаровић рекао да нема проблема да било ко остварује поене тако што њега вређа, али и истакао да „он није никакав четник“.

„Видео сам људе са паролама. Писало је „Коњу, не лажи“, па нешто око извињења, „четник-почетник“, „барабо, врати се у Србију“, али нисам се много потресао. Председница (Колинда) Грабар Китаровић ми је приредила добар дочек. Рекли су ми да је било неколико стотина људи, то је нормално у демократији“, рекао је Вучић.

Затим је рекао: „Нисам никакав четник, нико у фамилији ми није био четник. У прошлом рату породица Вучић је страдала, страдала је и у претпрошлом рату, а не знам да је породица учествовала у било каквим злочинима.“

Вучић је протесте коментарисао након питања новинара из Србије, а одговор је дала и хрватска председница, која је истакла да је „демократски протестовати, али да не може да подржи увреде и говор мржње“.

„Имам и поруку за српску јавност: не смемо да допустимо да нам људи са рубова политичког спектра или спектра некаквих размишљања диктирају политику, то радимо ми државници и огромна већина грађана, који подржавају посету председника Вучића, јер знамо да морамо да разговарамо о побољшању односа“, рекла је она.

Вести, Б92

9 коментара

 1. Nisi ti nikakav covjek, protuvo ti si obicna jajara koja prodaje kozu za veceru.

 2. Čovek je onaj..........koji saoseća sa tuđom mukom

  Вучић: Нисам никакав четник, ни ја, ни моја породица

  Znamo mi to……….odavno……..!!!!!!!!!!!

  Objasni to……..svojim fanovima……..instant četnicima bez razloga……..!!!!!!!!!!!!

 3. Cuj cetnik. Haha
  Pa svako ko ima dva klikera u glavi zna da ste svi vi kao i Voja Jugosloveni. UDBa vas stvorila za rad na duge staze i to je to.
  Na zalost generalno Srbi kao narod reaguju emocionalno i vi ste obuceni kako da izazivate emocionalne reakcije i kako da ih iskoristite protiv isti.

 4. Ма, какав четник ? ВЕЛЕИЗДАЈНИК си ти обичан мућак !

  • То је толика фукара, да нико и ништа не може да га увреди. Без части и достојанства. И личног и националног.

 5. СА Татине стране бар ДЕСЕТАК ВУЧИЋА БИЛО У АУСТРУГРСКОЈ ВОЈСЦИ А СА МАМИНЕ е то треба провероти у ПЕДАНТНИМ ВОЈНИМ АРХИВИМА К&К монархије у Бечу.

 6. Normalno da nisi, kad ja neki šiptar bio četnik. Ti i da si srbin ne bi mogao biti četnik, kao i tvoje bivše vojvode, jer ste bedne kukavice, Samo ste hrabri kad su uz vas po stotinu telohranitelja. Onda kevćete kao kojoti.

 7. Normalno da nisi cetnik ,kada je neki kozojebac bio cetnik.Malo si se igrao cetnika i to je to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Неће бити „поделе Косова“, него заузимање нових српских територија

Смисао Бриселских преговора није јасан ни српском народу, ни српској елити, ни ...

Руски медији: Вучић под притиском ЕУ већ признао Косово, не сме да каже народу, а смета му руско њет!

Београд/Москва – Председник Србије Александар Вучић, приликом обиласка фабрике за прераду меса ...