(Фото: АП)

Вучић: Решење за КиМ неће бити „безболно“ за Србе!

Београд – „Треба да решавамо ствари дијалогом и са каквим год предлогом изађем бићу дочекан на нож, а за свако решење морате да победите на референдуму у својој земљи“, нагласио је председник Србије Александар Вучић. Он је рекао да решење за Косово „неће бити безболно за Србе“.

 

Вучић је, после разговора са премијером Баден Виртемберга Винфредом Кречманом, рекао да је планирао да своју платформу изнесе крајем априла, али да није сигуран да ће то и бити.

 

Скот тражи од Вучића: Подржите нас

„Урадићу то ако буде било могуће, јавну презентацију да не слаби позицију Србије, а вредно ћу радити да се приближимо компромисном решењу“, рекао је Вучић.

„Нисам за опстанак замрзнутог конфикта и од тога да дочекамо боља времена, дочекаћемо само лошија и не желимо да сукобе на Балкану остављамо деци“, предочио је он.

Мени је циљ да грађани Србије буду задовољни и постигнемо компромисно решење, поновио је он, да грађани разумеју будућност, а да не буду понижени.

„Рационално, прагматично, озбиљно, одговорно и храбро да се решење пронађе за које већ сада могу да кажем да неће бити безболно за нас Србе“, нагласио је Вучић.

Нисам у стању да коментаришем чије су нечије жеље о територијама, важније ми је да данас разговарамо како ће да људи живе, а не о ономе што је било важно пре шест векова, одговорио је Вучић на питање о изјави Рамуша Харадинаја.

Немачка има другачије виђење од Србије када је реч о Косову, али волео бих да ми неко објасни како би изгледала будућност Србије без Немачке, истакао је Вучић.

Кречман: Србија постигла доста, али неопходне су јој реформе

 

Премијер Баден-Виртемберга Винфрид Кречман рекао је у Београду да су, иако Србија „заслужује поштовање“ за оно што је до сада постигла, још увек неопходне реформе пре свега у области владавине права и правне сигурности, да би немачке компаније, а посебно мала и средња предузећа, могле да послују у Србији.

„Важно је да мала и средња предузећа имају добре послове зато што су управо она кичма наше привреде, она остварују 75 одсто наше економске снаге“, рекао је Кречман на конференцији с председником Србије Александром Вучићем.

Он је навео да је сарадња Србије и Баден-Виртемберга добра, и као пример навео мешовиту комисију Баден-Виртемберга и Србије у оквиру Европске стратегије за дунавски регион. Према његовим речима, та Стратегија је сигнал за сарадњу држава дуж Дунава и има „симболичну снагу“.

Кречман је рекао да је у Србији да би помогао у процесу придруживања ЕУ.

„Србији је место у ЕУ, у то сам убеђен“, навео је премијер Баден-Виртемберга.

Кречман у Србији предводи делегацију од преко 100 чланова, а у њој су људи из политике, привреде, науке, цивилног друштва и других сектора.

 

 

НСПМ

15 коментара

 1. SMENITI I UHAPSITI VUCICA , DACICA I NIKOLICA.

  • Пробуди се, НАТО је на другом спрату, а полицији оперативно саветовне састанке држи на енглеском неки „бритиш“! Окупа-СИОН.

  • Давно прошло време када је ТО требало урадити. Сад ће он да хапси све по Србији ко му се успротиви. Историја се понавља. Чини ми се да већ беху нека таква времена.

   • Vremena nisu ista. Milosevic je (bez obzira na sve) cuvao celovitost Srbije. A ovaj moze da hapsi , ali to nece stvoriti normalnu vec okupiranu Srbiju , a u istoriji nijedna okupacija nije dugo trajala.

 2. Тешко је прочитати пола овога што овај лупета, а да не попи*диш.
  Појма нема шта прича.
  Не чему ли је он?

 3. Писма српских конзула из Приштине – У злочинима над Србима сви сурови и уједињени

  http://www.carsa.rs/pisma-srpskih-konzula-iz-pristine-u-zlocinima-nad-srbima-svi-surovi-i-ujedinjeni/

 4. Сваки Србин може да ти објасни како би нам будућност изгледала да нас Немци нису убијали.

 5. Ovaj trazi resenje i vec zna da nece biti bezbolno za Srbe.Koji degenerik!!!Koga on ovde laze?!!

 6. Kakav lazov i bolesnik vodi Srbiju!!!

  • А тек какви болестници гласају за њега и сличне њему,сендвич,сокић,и пар црвених врти тамо где бургија не може….нике он крив ништа крив је онај ко га гласа,он је само један а гласача преко милијон…..криви су и војска и полиција који не поштују устав,своју заклетву и не раде свој посао,да га раде вучић и остали би били на робији због кршења устава.
   У србији је прекостало око 30% правих срба 70% су анти срби-изроди и друге нације.
   Србија по садашњем уставу није држава срба већ држава такозваних грађана,свих који имају држављанство србије које се додељује капом и шаком курти и мурти.
   Жао ми је браћо срби,у мањини смо,отели су нам србију нашу србску древну отаџбину и неће се смирити док и нас 30% не униште….ко преживи нек приповеда.

 7. Ти издајниче нема шта да ПРЕДЛАЖЕШ.
  Твоје је да спроводиш у дело оно што је по УСТАВУ РС и Резолуције 1244 СБ :
  Резолуција 1244 Савета безбедности УН од 10. јуна 1999. коначна је
  одлука о статусу Косова и Метохије.
  Резолуција 1244 је највиши правно обавезујући документ,
  коначна одлука о статусу. СТАТУС Косова и
  Метохије је садржан у поменутој резолуцији за све ДРЖАВЕ УН. Ко се тога
  не придржава КЛАСИЧНО ЈЕ КРШЕЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА,…. и ДЕМОКРАТИЈЕ
  нашта се многи позивају.По тој резолуцији Косово и Метохија су саставни део Србије.

  • То је сваком нормалном човеку јасно, али ми у Србији имамо посла са ЛУДАКОМ који пошто пото хоће да отцепи Коспово и Метохију из Србије и то на супер хитан начин, а декларише се као „борац за србство“ и наводно ради за инересе Србије.
   Србија никад у историји није имала већег ЗЛОЧИНЦА и ВЕЛЕИЗДАЈНИКА од те креатуре. Урнисао је и РАЗОРИО Србију по свим аспектима. Не постоји државна институција нити служба која ради у интересу овог народа. Ово је ПЛАНИРАНИ ГЕНОЦИД над србским народом и то НЕ СМЕ ДА ОСТАНЕ НЕКАЖЊЕНО.

 8. Dr.Vucic predlaze na ljutu ranu ljutu travu!Sto bolnije to bolje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Народни Покрет "Отаџбина")

Отаџбина: Вучићев режим наставља да бескрупулозно манипулише и фалсификује ставове Руске Федерације и СПЦ

Окупиране територије-Иако су у више наврата високи представници Руске Федерације јасно изразили ...

„Ова власт се може срушити само побуном“!

Господин Вучић је опет обрадовао свој верни народ, како му се, по ...