Александар Вулин (Фото: Јутјуб)
Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

„Вулин злоупотребљава војску у политичке сврхе“

Београд — Војни синдикат Србије осудио је изјаву министра одбране Александара Вулина у којој капетана Војске Србије назива насилником.

Синдикат је нагласио да Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић злоупотребљавају службени положај и војску у политичке сврхе и крше претпоставку невиности.

„Изјава министра Вулина у којој капетана Војске Србије назива насилником и изјава генерала Диковића у којој прети позивањем на дисциплинску одговорност капетана је бахатост, политичко насиље и најгрубља злоупотреба службеног положаја“, наводи се у саопштењу. Војни синдикат је позвао да се преиспита њихова одговорност за злоупотребу службеног положаја и злоупотребу Војске Србије у политичке сврхе.

Како наводе, са позиције министра одбране „свесно називати насилником официра Војске Србије за кога знате да ни над ким није извршио насиље је недопуштен јавни линч и свесно и намерно кршење претпоставке невиности“.

Диковићева изјава да ће против официра покренути дисциплински поступак због тога што није дозволио да га узнемиравају активисти СНС је, како оцењују, „бахатост и најгрубља злоупотреба положаја начелника Генералштаба“.

„Он неспорно зна да не постоји ни један правни основ да се против припадника Војске Србије покрене и води дисциплински поступак због нечег што се десило ван службе, али је себи ипак дао за право да прекрши закон и официра Војске Србије провлачи кроз блато како би наставио да се додворава политичарима на власти“, наводи се у саопштењу.

Нагласили су да „Вулин и Диковић ни једног тренутка не постављају питање одакле активистима владајуће странке спискови са личним подацима грађана, зашто су активисти одбили да полиција позове хитну помоћ и прегледа их, ко је утицао на јавног тужиоца да промени своју одлуку и покрене поступак против капетана ВМ иако се у почетку изјаснио да у његовом поступању нема елемената кривичног дела и на крају, да ли је лажно пријављивање које су учинили активисти СНС кривично дело“.

Министар одбране Александар Вулин изјавио је, поводом хапшења старешине Војске Србије због сукоба са активистима Српске напредне странке, да није реч о хапшењу официра већ човека који је нападао друге људе па и једну жену.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је рекао да припадник оружаних снага не сме да чини оно што није по правилу службе и кодексу части припадника војске.

Војни синдикат Србије у уторак је саопштио да је ухапшен официр Војске после инцидента с активистима Српске напредне странке који су од врата до врата са списковима ишли и прикупљали „сигурне гласове“.

По њиховим наводима, официр ВС је тражио да активисти кажу одакле им подаци о његовој породици, после чега је дошло до вербалног инцидента после ког је ухапшен.

СНС је саопштило да је официр вређао и физички насрнуо на њихове омладинце током обављања страначких активности.

Бета

5 коментара

 1. Има њих у војсци.
  Склањају их чим их намиришу, јер такви су једини који могу да им запрже чорбу.
  Ја предлажем да оснују голи оток за такве, или концентрациони логор па да га спале…
  Али, погрешио сам…
  Пола Србије је већ концентрациони логор. Већ га имају и нема потребе да отварају и друге облике самогеноцида и геноцида.
  Ко је у њему???
  Увек се чудом чудимо како су логораши аушвица мирно ишли у коморе за спаљивање. То се догађа и у Србији.
  У логору у Србији се налазе сви чланови СНС из народа и мирно гласају за Вучића, Тадића, Николића, Пајтића…као да не потписују себи смртну пресуду.
  Па, тако се логораши концентарционих логора смирују пред своју сигурну смрт.
  Амин!

 2. Оба ова лика су цигани и нељуди које су наши непријатељи поставили да руководе војском, а они су крпе као људи јер су моралне наказе!
  Они треба да буду ухапшени и да буду на робији за учињена кривична и криминал дела у Србској војсци!

 3. Активисти СНС имају заштиту државе и војске. Нико не сме ни да их претећи погледа. Чак и официр ВС мора да их слуша и стоји у ставу мирно.
  Очекујем отварање логора за све нас који не сарађујемо са СНС.

  Молим часне официре ВС да изврше пуч, а народ ће да се придружи. Да им је*емо мајку мајчину.

  • Брате Србине, немој очекивати отварање логора.
   Ми смо сви одавно у логору.
   Читава Србија је одавно само један велики логор за све који се сматрају Србима, а „дисциплиновање“ и преумљивање Срба је одавно у току.
   За оне најтврдокорније, крематоријуми и гасне коморе само што нису почели са радом.
   „Велики вођа“, а ситна душа, дисциплиновано слуша и извршава сва упутства која стижу из Вашингтона и Брисела.
   ЕУРОПСКА будућност нам се кези.

 4. je li pederuško, splačino ljudska, gde su Migovi? Mamu vam lažovsku i lopovsku smrdljivu. Radite sa ruskom mafijom, samo tako. Narode, kada ćeš da progledaš?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Вебтрибуне)

Руска војска у Сирији се спрема за сукоб са САД

Вашингтон – Руске снаге у Сирији су стању приправности јер САД разматра ...

(Фото: АФП)

Буди се Јапан: Први пут после рата, активирано 1.500 маринаца за брзо деловање

Токио – Јапан је активирао своју прву јединицу маринаца од Другог светског ...