(Фото: Sputnik / Игорь Михалев)
(Фото: Sputnik / Игорь Михалев)

Зашто амерички конгресмен заслужан за смрт Садама жели пошто пото да преузме преседавање српским кокусом

Вашингтон – Амерички конгресмен Стивен Стајверс, који од 2019. преузима руковођење групом за подршку Србији у Конгресу САД, каже да ће наставити да се залаже за јачање српско-америчких односа.

„Замолио сам да преузмем председавање српско-америчким конгресним кокусом, с обзиром на то да сам уверен да би тиме била пружена одлична прилика да помогнемо јачању односа између две земље, како бисмо боље радили заједно и помогли једни другима“, рекао је Стајверс за „Политику“.

Овај бригадни генерал Националне гарде Охаја требало би да на челу српског кокуса замени републиканца из Тексаса Теда Поа, који је тражио да се повуче са те дужности.

Стајверс објашњава да се коначна потврда о његовом ступању на дужност челног човека конгресне групе која заступа интересе Србије не очекује пре краја године.„Радујем се овој прилици и наставићу да се залажем за јачање српско-америчких односа“, поручује он.

Конгресмен пореклом из Охаја, Стајверс је члан Републиканске странке, као и његов претходник. Био је члан Сената у тој америчкој држави, а као генерал и командант батаљона службовао је у Ираку, Кувајту, Катару и Џибутију. Награђен је Бронзаном звездом за заслуге током операције „Ирачка слобода“, што је назив за операцију напада на Ирак и свргавања са власти Садама Хусеина, пише „Политика“.

Недавно је боравио у Београду где је на Факултету за безбедност одржао предавање на тему „Сарадња између Србије и Охаја“. На питање колики је значај и утицај српског кокуса у САД, конгресмен је одговорио да је он веома битан за „слање порука и градњу пријатељства“.

„Мислим да могу да будем снажан глас који ће радити на пријатељским односима САД и Србије, због улоге у гарди, али и чињенице да долазим из Охаја. Веома ценим пријатељство са Србијом, у сваком погледу — војном, економском и политичком“, рекао је том приликом Стајверс.

Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: 
*Конгрес САД: Нисмо у стању да се одбранимо од нуклеарног напада
*Конгресмен предлаже Дејтон 2, да се САД окрену Балкану
*Москва: Пети научни Конгрес о Глобалистици и „нови“ модели уређења света

један коментар

  1. Ne znamo samo da li je funkcija tog kokusa da nas štiti i pomaže,
    Ili da nas efektnije pljačka.

    Po plodovima sudeći, pre je ovo drugo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Sputnik/ Владимир Федоренко)

Америка у смртоносној замци дужничке спирале

Америчка економија и њене финансијске структуре се никада нису заиста опоравиле од ...

Америка и Русија (фото: pixabay)

Припреме за трећи светски рат: Америка направила план борбе против Русије

Вашингтон – Сједињене Америчке Државе намеравају да израде оружје далеког домета за ...