Мило Ђукановић (Фото: Новости)
Мило Ђукановић (Фото: Новости)

Ђукановић прави владу у сенци са Динкићем

Подгорица – Председник Црне Горе Мило Ђукановић у наредних пола године планира да комплетну власт пресели у свој кабинет и увелико ради на ангажовању кадрова који ће бити једна врста Владе у сенци, чиме ће смањити утицај премијера Душка Марковића и његових министар у друштвеном животу Црне Горе, сазнаје Борба.

Мило Ђукановић: Уместо србијанске провинције Црна Гора најразвијенија земља региона

Главни саветник за економска питања у кабинету Мила Ђукановића, како ексклузивно сазнаје портал, биће Млађан Динкић, бивши гувернер банке Србије и тамошњи министар финансија. Он ће бити задужен за праћење свих економских питања у држави и биће једна врста Ђукановићевог супервизора, који ће индиректно контролисати рад Марковићевог кабинета и који ће давати коначне оцене, након што одређени пројекти буду актуелизовани на самим седницама Владе. На овај начин Ђукановић планира да потпуно маргинализује и обесмисли рад садашњих министара. Осим Динкића, лидер ДПС-а и први човек Црне Горе већ ради на формирању своје Владе, где ће се на челним местима ресора наћи његови најоданији кадрови.

Борба наводи да је усвајање новог закона о председнику, којим се Ђукановићу дају широка овлашћења, био само увод у формирање његове паралелне Владе.

„Ангажовањем Динкића, он шаље јасан сигнал делу ДПС-а, који се приклонио актуелном премијеру, да ће он све полуге моћи, убудуће држати под својом контролом и да ће се у његовом кабинету доносити све важне одлуке, а не у згради Владе.

План је да координатори или саветници, које он именује контролишу све оно што тренутно раде министри Душка Марковића. Управо због тога већ сада имамо и хаотичну ситуацију у безбедносном сектору, где није изабран шеф полиције, где је АНБ на климавим ногама, док је стање у правосуђу никад горе. Управо такво стање и одговара Ђукановићу, јер свако решавање проблема, ствара њему и његовом окружењу додатни проблем, па у том делу жели да притисак пребаци управо на Марковића“, пише портал.

ИН4С

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мило Ђукановић (Фото: Новости)

Ево како је Мило Ђукановић гласао на изборима!

Подгорица-У каквој нерегуларној атмосфери се одржавају локални избори, потврђује и то да ...

Млађан Динкић (Фото: Принтскрипт Б92 / Јутј

Млађа и Мрка пумпају Албанце милионима евра!

Београд  – Бивши српски министар и гувернер НБС-а Млађан Динкић заједно са ...