Марко Милачић (Фото: Јутјуб)
Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

Милачић: Геј особе не могу усвајати децу, нити их подизати

Подгорица – Недавно је, малтене у тишини, припремљен нацрт закона о истополном партнерству, чиме је предвиђено да ће хомосексуални парови моћи заједнички да се брину о деци једног од партнера уколико их он има. Дакле, уколико један партнер већ има децу, посредством овог закона, две геј особе ће моћи да воде бригу о њима, оценио је Марко Милачић, председник Праве Црне Горе.

 

Ово је Милов први потез: Дозвољени геј бракови и усвајање деце!

„Иако у потпуности поштујем права сваке особе у Црној Гори, без изузетка, сматрам да би усвајање овог закона био нови прст у око целокупној црногорској јавности, али и још горе: усвајање овог закона води ка новом разарању здраве породице“, поручио је Милачић и додао:

„Такође, имајући у виду снагу ЛГБТ лобија, треба бити потпуно свестан да је овај закон заправо само један од корака ка омогућавању припадницима ЛГБТ заједнице усвајање деце. Моја дужност као председника партије која се свим силама залаже за очување здраве породице и породичних вредности, јесте да јасно, гласно кажем да се најоштрије противимо овом закону“.

Милачић је истакао да ако ико у Црној Гори – и у Подгорици која чини трећину Црне Горе – заслужује већа права, онда је то просечна црногорска породица, која трпи жестоке ударе са свих страна: од ненормално високих потрошачких корпи, намета и пореза, огромне незапослености што директно удара на породицу.

„С друге стране, не мали број црногорских политичара и јавности, као и центри моћи на које су наслоњени, минимализују значај породичних вредности, намећући нам трендове попут усвајања деце од стране истополних партнера, као нормалне. На то нећемо пристати и борићемо се свим силама да им кажемо – геј особе не могу, ни по коју цену, усвајати децу нити имати право да их подижу.“, сматра Милачић и додаје:

„Са друге стране, просјечан млади брачни пар, у Подгорици, али и у свим крајевима земље, уколико жели поштено да ствара породицу, тешко може створити елементарне услове за то. Стога, као што и наш слоган локалних избора у главном граду каже: борићемо се да Подгорица, али и цела Црна Гора, буду породица. Свим силама борићемо се да створимо јаке про-наталитетске мере које ће младе људе подстицати да, стварајући породицу – стварају и Црну Гору, а не да одлазе из ње“.

Он је нагласио да се Хитно мора конципирати националну стратегију за заустављање пада наталитета и подстицање рађања.

„Кредитним погодностима у виду смањених камата ниског депозита олакшаћемо куповину првог стана за све младе брачне парове. Породицама са троје и више деце финансијски помоћи и олакшати услове мајкама за одлазак у пензију. Помоћи паровима у финансирању целокупног процеса вантелесне оплодње. Максимално заштитити пренатални живот детета ограничавањем права на абортус. С тим у вези: у средствима јавног информисања подићи ћемо свест о животу детета у пренаталном периоду и последицама које абортус оставља на здравље жене и породице. Спроводићемо мјере за олакшано остваривање здравствене заштите пензионерима и најстарим члановима породице и финансијску помоћ самачким домаћинствима.

Речју, ствараћемо град и земљу по мери породице.
Да Подгорица буде породица!“, закључио је Милачић.

 

 

 

 

ИН4С

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Статус ништице у хрватском амбису зла!

Министарство одбране Црне Горе, које је прво у ланцу одговорности за скандалозно ...

И у Швајцарској виде оно о чему Црна Гора ћути: Ствара се Велика Албанија

Цирих-И док се пред вратима Црне Горе ствара велика национална држава Албанаца, ...