Зворник

У Зворнику уводе „босански“ језик

Зворник – Целодневни штрајк глађу родитеља и деце из зворничког насеља Липље синоћ је уродио плодом, јер ће ученицима Основне школе „Свети Сава“ бити омогућено изучавање босанског језика, сазнаје портал Клиx. ба.

 

Синоћ је у просторијама Општине Зворник одржан састанак родитеља који су цели дан провели у штрајку глађу, начелника Зворника Зорана Стевановића, директора Основне школе „Свети Сава“ Радомира Петровића и представника Министарства просвјете РС, на којем је договорено да ће у наредном периоду ученицима бити омогућено право на изучавање босанског језика.

Због постигнутог договора родитељи и ученици обуставили су штрајк глађу те кренули пут својих кућа, а како нам је потврдио један од родитеља, надлежни су дали обећање да ће у наредних седам дана у ђачке књижице уместо „бошњачки језик“ бити уписано „босански језик“, чиме ће ученицима у наредном периоду бити омогућено изучавање босанског језика.

Подсећамо, ђеца бошњачке националности из Основне школе „Свети Сава“ у Липљу наставу су бојкотовали од почетка другог полугодишта, јер њихови родитељи захтевају да им се у књижице упише „босански језик“ уместо „бошњачки језик“.

 

Пријепоље: Ђаци неће босански језик

С обзиром да њихов захтев до данас није био испуњен, десетеро деце скупа са својим родитељима јуче су започели штрајк глађу у згради Општине Зворник.

Још увек није познато да ли ће ученици бошњачке националности данас сести у школске клупе.

 

 

Кликс.ба

један коментар

  1. Ma uvedite u Zvorniku i halal hranu,zabranite svinjetinu i pokačite svuda Turske i Arapske zastave!E moji Srbi…Za šta ste se borili?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Парастос погинулима (Фото: Новости)

За масакр нико није кажњен

Зворник – Парастосом, паљењем свећа и полагањем цвећа на споменик за 126 ...

Зворник: Бацили 400.000 килограма краставца

Зворник – Око 400.000 килограма краставца корнишона, који је откупљен од коопераната из ...