(фото: Твитер/kkcrvenazvezda)

Алимпијевић: Прво што сам урадио када сам дошао у Звезду угасио сам профил на Фејсбуку

Београд – Није било лако преузети Звезду после успешног четворогодишњег периода који је иза себе оставио Дејан Радоњић, али се Душан Алимпијевић спремно латио тог посла. Док је део јавности скептично дочекао одлуку о избору новог тренера, водећи људи клуба су јасно показали да имају поверење, а оно још важније Алимпијевић је био свестан какав задатак га чека.

Притисак који рад у Звезди носи са собом није заобишао ни Алимпијевића, али се 31-годишњи стручњак од старта искључио из „чаршијских прича“ и посветио раду са екипом.

– Прво што сам урадио када сам дошао у Звезду угасио сам профил на Фејсбуку, изоловао се од утицаја друштвених мрежа. То је један од начина да се сачува бистра глава и избегне оптерећивање небитним стварима. Информације које ме занимају добијам од људи из клуба, колега и породице – рекао је Алимпијевић у интервјуу за Политику.

Градећи своју тренерску каријеру, Алимпијевић је пратио и све оно што су радили српски тренерски великани. Разговор са њима, савет или само размена мишљења, представљају право богатство за сваког тренера, а Алимпијевић је имао прилику да се у то и увери.

– Волео сам да гледам утакмице, принципе игре и тајм-ауте Душана Ивковића, Светислава Пешића и Жељка Обрадовића. Имао сам прилику да у неколико наврата разговарам са Пешићем, а у последње време и Обрадовићем. Разменили смо мишљења и пре мог преузимања Звезде, а његови савети су драгоценији од било које књиге, видеа или тренерског семинара – изјавио је Душан Алимпијевић.

Црвено бели су каландарску годину завршили победом у Милану против Арманија и тако уписали шести тријумф у елитном европском такмичењу, па се на крају првог круга налазе на 11. месту Евролиге, док се у АБА лиги тренутно налазе на трећем месту уз утакмицу мање од Будућности и Цедевите.

Телеграф.рс

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Одбојкашице Србије (Фото: ФИВБ)

Србија против Немачке показала снагу: Остварили смо главни циљ

Комбинована или најјача постава – за српске одбојкашице на турниру у Баруерију ...

Ђоковић победио Басилашвилија, следећи је Шпанац Рамос-Винолас

Рим – Српски тенисер Новак Ђоковић победио је Грузина Николса Басилашвилија 6:4, ...