Анастасијевић и Росић са прошлогодишњим полазницама кампа

Европа учи да игра одбојку у Ивањици

Београд / Ивањица – Добар глас се далеко чује, па је тако одбојкашки камп Play Volley који је почео са радом прошле године у организацији прослављених српских репрезентативаца Александра Атанасијевића и Николе Росића привукао пажњу талентованих клинаца, али и њихових клубова широм Европе.

Ове године Play Volley камп одржава се на истом месту, у Ивањици, са базом у хотелу Парк, а новост је да је Перуђа, најбољи италијански клуб, успоставила сарадњу с кампом. Дакле, Play Volley је званични камп за припремање и усавршавање свих млађих селекција шампиона Италије.

„Прича коју смо покренули 2016. године Никола (Росић) и ја, онако из срца, у намери да пренесемо знање и искуство младим одбојкашицама и одбојкашима, искрено ћу рећи, прерасла је наша очекивања. Веома позитивни утисци свих полазника од прошлог лета брзо су се раширили, па је за 2017. велико интересовање не само из Србије, већ из целе Европе, с обзиром на то да смо и прве године имали доста деце из других земаља. А чињеница да је Перуђа наш камп прогласила званичним за своје млађе категорије велика је ствар не само за нас, већ и за Ивањицу и српску одбојку. Ако бих морао да упоредим, то би било као кад би Реал Мадрид, Барселона, Челси, Манчестер Јунајтед… неким фудбалски камп у Србији „узели“ за свој званични“, пресрећан је Александар Атанасијевић развојем ситуације.
Ивањица ће овог лета бити препуна одбојкашких нада од 13. јула до 3. августа, а Никола Росић, освајач бројних медаља у дресу Србије каже да их бројне похвале као организаторе терају да буду још бољи.

„Наши полазници ће имати врхунске услове за тренинг, али се много пажње посвећује и активностима ван терена за које Бата (Атанасијевић) и ја из личног искуства најбоље знамо да су подједнако битне. Цео тим стручњака бринуће се о припреми за тренинге, опоравку, правилној исхрани, а оно што је прошле године обележило камп је сјајно дружење, и сигурни смо да ће то постати заштитни знак Плаy Воллеy кампа“, каже Никола Росић.

Play Volley камп се одржава у Ивањици од 13. јула до 3. августа.

моззартспорт.цом

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Новак Ђоковић (Фото: Getty images)

АТП: Ђоковић најслабији од 2006, велики скок Лајовића

Промена на врху, велики пад Новака Ђоковића и скок Душана Лајовића занимљивости ...

Црвена звезда (Фото: photobucket.com)

Туча навијача Војводине и Звезде на новосадским улицама

Нови Сад – Дерби меч шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије између Војводине ...