(Фото: Getty Images)
(Фото: Getty Images)

Ивана: Да ли за златну? Процените сами

Београд – Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић каже да је јако желела медаљу и да није овако замишљала исход такмичења.

„Колико год да ми је тешко да признам, ово су нормалне ствари у спорту и једном је морало да се деси. Да сам била способна за медаљу – била сам. Да ли за златну, ви можете најбоље да процените“, рекла је за РТС Шпановићева, захваливши се навијачима у Србији на подршци.

Како је објаснила, имала је проблема на залетишту, највише због ветра јер су јој фалила такмичења која није одрадила због повреде.

„Видели сте колико сам се борила али једноставно, друге девојке су биле боље“, искрена је Ивана.

Захвалила је навијачима у Србији на подршци „не само данас него свих ових година“.

Она је рекла да је уложен протест на њен шести скок у финалној серији у Лондону, али да је после прегледа снимка одбијен.

„Учинило нам се да је скок много даљи. Али, на крају, после снимка и слика које смо погледали, видели смо да је број оставио задњи траг“, рекла је Шпановићева.

Ивана је освојила четврто место на Светском првенству у Лондону, пошто је у другој серији финала остварила најбољи скок од 6,96.

Она је у последњој серији забележила одличан скок, али јој се откачио број, дотакао песак и знатно умањио даљину.

Атлетски савез Србије одмах је упитио жалбу на одлуку, али је она касније одбијена, што је изазвало жустру реакцију првог човека српске атлетике Веселина Јевросимовића.

„Срамотно суђење женског скока у даљ на СП у Лондону. Одлука је донета искључиво на основу видео снимка. Ивана је за нас светска шампионка“, објавио је на Твитеру Јевросимовић.

Златна медаља припала је Американки Бритни Рис (7,02 метара), сребро Рускињи Дарији Клишиној (7,00), а бронза Тијани Бартолети из САД (6,97).

Б92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Пица од злата (Фото: Printscreen YouTube/INSIDER)

Не знају шта ће са парама па свакога дана једу злато (Видео)

Злато је велики бизнис, посебно у Дубаију, пошто на Уједињене Арапске Емирате ...

(Фото: Википедија)

Златоносне српске реке

Лутајући Србијом, на Вујан планини Рајко од Расине среће монаха Теодосија, чувара ...