Ивана Шпановић (Фото Танјуг)
Ивана Шпановић (Фото: Танјуг)

Ивана Шпановић првакиња света!

Ивана Шпановић освојила прву титулу на Светском дворанском првенству. Српска атлетичарка доскочила на 6,96 у четвртој серији шампионата у Бирмингему, што је не само најбољи резултат на такмичењу већ и најбољи скок ове године.

Ивана Шпановић освојила је златну медаљу на Светском дворанском првенству, скоком од 6,96 метара у четвртој серији такмичење у Бирмингему, енглеском Западном Мидлендсу.

Ово је прво овакво одличје за шампионку Европе, која је толико пута морала да се задовољи сребрним одличјима.

„Светски дворански шампион? Звучи јако, јако добро“, рекла је Ивана Шпановић непосредно по освајању златне медаље.

Американкa Бритни Рис завршила је као друга, а трећа је била Немица Состин Могенара.

Овако је протекло такмичење у Бирмингему:

17.51 – Неће бити скока ни у последњој серији, није ни потребан! Шампионка Европе постала је шампионка света! Ивана Шпановић осваја злато!

17.47 – Ивана Шпановић доноси одлуку да не скаче у петој серији, што је свакако оставља на водећој позицији уочи последње серије.

17.34 – Ивана доскаче на 6,96 и опет је прва после четврте серије!

17.29 – Бритни Рис надмашила резултат Иване Шпановић! Почела је и четврта серија скокова у којој учествује осам најбољих такмичарки. Прве три такмичарке су поправиле резултате за по неколико цемтиметара, а Бритни Рис доскаче на 6,89 метара.

17.18 – У трећој серији Ивана је преступила, али је задржала водећу позицију, јер конкуренткиње нису успеле да надмаше њен скок у првој серији. Тренутно на другом месту је Немица Мугенара-Тарум са 6,85, а следе је Американке Бурк са 6,81 и Рис са 6,77 метара.

16.58 – Почела је друга серија. Ивана у другом скоку нешто слабија него у првом покушају. Доскачила је на 6,74, али остаје на лидерској позицији.

16.49 – Ивана је скочила 6,89 у првој серији и тренутно је на првом месту, а иза ње су две Американке – Кваниша Буркс (6,81) и Бритни Рис (6,76).

16.40 – Почело је надметање атлетичарки у скоку удаљ у првој серији. Наша Ивана Шпановић стартује као тринаеста, дакле последња, а пре ње је директна конкуренткиња Бритни Рис из Сједињених Америчких Држава.

РТС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Беитар)

Израелски тим због Трампа променио име

Јерусалим – Један од најпознатијих фудбалских клубова у Израелу, Беитар из Јерусалима, ...

Како се рекетира пријепољски спорт

Пријепоље – Општински одбор покрета Двери у Пријепољу издали су саопштење у ...