Ништа од затворене Лиге шампиона

Европски фудбал однео је велику победу над потпуним затварањем Лиге шампиона и сценарио којим се елитно клупско такмичење потпуно затворило дефинитивно је – закопан!

Фантастичне вести за све љубитеље најквалитетнијег фудбала на Старом континенту донео је легендарни играч и функционер минхенског Бајерна Карл Хајнц Румениге. Он је у разговору за грчке медије открио да се дефинитивно одустало од идеје стварања затвореног такмичења са 20 клубова, где би учешће узели само најбогатији клубови Европе.
„Ово је фер и озбиљна одлука коју смо донели и она показује јединство свих клубова Европе“, поручио је Румениге, али и открио да ће Лига шампиона у будућности добити одређених измена у односу на садашњи изглед.
„Оно што смо такође одлучили јесте да уведемо Лигу шампиона у реформе почев од циклуса 2018-2021. године. Реформе су добре за све нас, а стварања европске Суперлиге неће бити. Иначе, реформе које се спремају учиниће Лигу шампиона атрактивнијом и јачом него икад пре“.

Он је такође додао да корист од промена неће имати само велики клубови, већ сви учесници континенталних такмичења – Лиге шампиона и Лиге Европе.

Коначна одлука донета је на недавно одржаном састанку у седишу УЕФА, где су се на једном месту нашли представници 155 клубова Европе. Али, досад нико није желео о томе да прича.

mozzartsport.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: GettyImages)

Мигранти на грбачи Србије?!

Београд – Најаве затварања западних граница за даљи прилив миграната указују да ...

Доналд Трамп (Фото: Getty Images)

Да ли се Америци ратоборност обија о главу?

Америчке претње уништењем Ирана и Северне Кореје би тек могле да уроде ...