(Фото: Спутњик)
(Фото: Спутњик)

Случај „Шпановић“: Жалба одбијена због Американаца

Београд – Атлетски савез Србије објавио је да је жалба на последњи скок Иване Шпановић на Светском првенству у Лондону одбијена како не би угрозила златну и бронзану медаљу Америчкој федерацији.

Шпановићева је у последњој серији имала скок за злато, али се десио пех да јој се делимично одлепио број на леђима и оставио траг у песку, па јој је остао четврти резултат, на само центиметар од бронзе.

„Због папирног броја јако лошег квалитета, који је оставио траг у песку, наша шампионка остала је без златне медаље. АС С се на ову одлуку жалио али је пред комисијом жалба одбијена јер, како ’они‘ наводе, то би довело до жалбе Америчке федерације која би остала без медаље у овој дисциплини, па је самим тим ’лакше‘ да се одбије наша жалба“, наводи се на сајту АС С.

Тренер Иване Шпановић, Горан Обрадовић, изјавио је да чак ни мериоцима није било јасно где је био траг.

„Одмах по изласку резултата на семафору видели смо да нешто није у реду и моментално смо уложили жалбу према правилима главном судији на дисциплини и потом се упутили у собу где се ради видео-мерење. На том снимку се не види да је такмичарски број оставио траг, већ само да постоји дисторизија песка. Чак ни мериоцима није било јасно која је почетна тачка одакле треба измерити, јер је та дисторзија толико минимална. Међутим, морали су да одреде тачку за коју смо сматрали да је основа за резултат и тако смо добили 6,91 метар“, рекао је Обрадовић.

Како је нагласио, потом је уследила жалба врховним судијама, али није имала ефекта.

„Они су после дугог већања и прегледа видео-снимка подржали одлуку главног судије са дисциплине, иако чак ни они нису могли да потврде основу за полазну тачку мерења. Одлука је донесена на основу претпоставке“, навео је тренер наше атлетичарке.

„Ми не можемо да прихватимо да је одлука донесена без јасног трага и видљивог доказа. Ни на једном снимку се не види траг такмичарског броја у песку. Једноставно не постоји отисак. Нажалост, одлука врховних судија је коначна и на њу више немамо права жалбе. Оно што је констатовано јесте да би то био победнички скок“, изјавио је Обрадовић.

Спутњик

5 коментара

 1. Сада је на реду Шпановићка. Дакле, случај Чавић2. А ти сад мала помоли се Богу, па ето, ми смо као што знаш увек уз тебе, и немој да стајеш, него главу горе и напред.

  Србкиња си, мало ли је! Они то знају, зато ниси победила.
  Али за све који се разумеју у спорт зна се да си ти светска шампионка.

  Јасно се то види и по томе како су СВЕ ТРИ освајачице медаља реаговале и током жалбе нису имале искрене радости, нити током доделе нису имале искрене радости.

 2. Знају оне да то није победа. Прва није прва већ друга, а трећа није трећа већ без медаље. Једино је Рускиња могла да се радује бронзи, али ни њој није до радости јер не носи Грб Русије, но испаде да је се стиди.

  Нека си ти нама жива и здрава и ништа више никад да не урадиш свима је јасно, да си са тим Грбом Србије који часно носиш, највећа међу највећима.

  Бог да те поживи и подмладак да ти да!

 3. Dajte nam još gazda.........imamo još sinova..........za njihove okove

  Savremeni sport………..fašističko poigravanje sa robovima…………sa obe strane ekrana!

 4. Па педерски енглези су то неможе њима да буде правда узор. Тим мафијашима који седе по атлетском савезу европе и света пречи су мафијаши из труле америке но цела европа.

 5. Србија слави своје спортисте, цени њихов рад и резулате.
  Србија у овом не жали труда, толико да овој жени шампионки уз ову вест, објављује чак и слику, мало бајату, једва стару више од годину дана.
  Ти Шпановићка ако си и остварила резултат, ипак ниси довољно заслужила да ти новинари по Српским новинама илуструју вест о подвигу актуелном сликом. Ни Српска јавност није заслужила да се новинарчићи ангажују макар и минимално. Довољно је већ да залепе било коју слику која им падне под руку. Свака слика је сасвим добра за илустрацију српских вести, а најбоље слике су са Шатерстока ако већ нема бесплатних.
  Стоко лења и јефтина, пих.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Вебтрибуне)

Руски аналитичар објаснио: Америка ће се распасти у горем стању него Совјетски Савез, а ево и зашто!

Вашингтон – Wall Street Journal је недавно објавио чланак под насловом “Европа ...

(Фото: REUTERS / Dado Ruvic/Illustration)

Напад на долар, последња сцена? Земље широм света почеле да повлаче злато из америчких трезора

Вашингтон – Турска је последња која повлачи 220 тона (!), око 800 ...