Временска јединица Шар

Милош Милојевић у својој Историји износи податак, да су патријарси од Адама до Ноја и потопа владали укупно 120 сарова. Савремена наука каже, да је „сар” период од 3600 година (или чак 4000)!? Произвољно временско одређење сара, искључује физичку могућност владања библијских патријараха, дајући укупан збир владавине на период од чак 432.000 године (< 3600 х 120)!?
Ако се зна, да је Адам рођен 7164. године ст. ере, када је век Дивова изворно био 1000 година а патријарси полно зрели са 100 година, онда је збир владавине десет библијских патријарха до потопа од укупно 1656 година, сасвим реална цифра. Очигледно, да је у циклусу “сара”, временска јединица дана случајно или са намером замењена годином.
Савремене методе датирања које су данас познате, палеографска, радиокарбонска, археолошка… погрешне су, нетачне и непрецизне а одређене хронологијом владајуће науке. Сви хроничари се слажу, да не постоји један једини документ који се успешно може датирати пре 11. столетја. Према томе, већина „античких“ артефаката су добијена прећутним договором каже А. Фоменко.
Али, постоји природни маркер који оставља трагове цикличног повећања сунчеве активности на живи свет, а то је сунчев циклус од 11 година. Када се он помножи са 365,25 добија се 4018 дана. Ако, овај број дана помножимо са 120 сарова, добијамо резултат од укупно 1320 година владавине библијских патријараха који је временски потпуно реалан. Потврду даје и семантика речи “сар” или шар, која је од аријског или архаично србског сара, Сунце. Од ове речи је лично име Сара, у значењу “Сунчица”, за које се погрешно мисли да је јеврејско.
Амерички научници су проучавајући геолошке слојеве у кањону Колорада, установили црне линије слојева у пресеку обале. Црне линије геолошких слојева потичу од периода највећег зрачења на Сунцу, у вези сунчевих пега које делују на Земљу изазивајући ратове или болести у циклусима од приближно 11 година.
Овај период, може у временском датирању да се пореди са годовима на дрвећу, који пресликавају ротацију Земље. Сар (шар) је циклус сунчеве активности од око 11 година који представља “сунчев год!”.
Сунце није чврсто небеско тело, па се услед његове активности деформише магнетно поље на површини Сунца. Период између два минимума активности, рачуна се у циклус активности сунца, и он траје око 11 година а ову појаву ми зовемо “сунчеве пеге”. То су привремене појаве на површини Сунца (фотосфера), које се јављују као тамне тачке у односу на окружење. Сунчеве пеге су видљиве са Земље и без помоћи телескопа, а пеге се обично јављају у паровима које стварају веома снажно магнетско поље супротног поларитета.
Зрачење сунца на земљи је највеће тамо где је оштећена јоносфера. Позната је болест воћа која се зове “шарка”, а изазвана је зрачењем Сунца. Од ње нема лека, па се каже да је то воће “убио шар”. “Тековине” наше цивилизације, као што су нафта или сумпор, појачавају дејство штетног зрачења Сунца. У Светом писму стоји записано, да човек не сме да нарушава природу Земље, док србско предање каже, како ће смрт Земље доћи са небеса као божија казна.
Шар у србском и руском језику има значење “земља”, “свет”, па се у народу Нав или онај свет назива “шарено село”. Али, шар је и царска инсигнија земљине лопте са крстом, коју су носили Рурићи и Немањићи. Инсигнија шара представља космички символ вечности, правде и правице или једнакости критеријума правде (Вл. Марковић).

Слободан М. Филиповић

8 коментара

  1. Nekada : JEV-rejski RAJ............Danas : JEV-ROB-ski RAJ-h.......peti po redu

    Hoće Sloba u ruski…………ŠAR………da ugura jevrejsku podvalu………..o Noju i ostalim kurcima-palcima.

    Šar je astronomija……….a biblija ratna propaganda………srednjevekovnih društvenih parazita !

    E, Slobo, Slobo………ne sabiraju se babe i žabe !

  2. „Црне линије геолошких слојева потичу од периода највећег зрачења на Сунцу, у вези сунчевих пега које делују на Земљу изазивајући ратове или болести у циклусима од приближно 11 година.“

    Jel to ono savršeno napravljeno sunce kako biblija besedi da je bog sve prosto savršeno napravio, pa nas pojačano ubija i izaziva ratove svakih 11 godina ??? Debelo se tu ne slažu stvari, ovaj Fomenko je ukazao samo na jednu-vremenski tok u „istoriji“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Михаило Меденица (Фото: Принтскрин)

Србе пребијају а Србија се чешка…

Министар за повратак у оној дружини Харадинајевих гејши- Далибор Јевтић дошао је ...

(Фото: принтскрипт)

Татиним стопама

Када  је жестока критика „великодушне понуде“ хрватске NАТО плавушице достигла тачку кључања, ...