Алепо "очима" западних лажова...
Алепо "очима" западних лажова...

Либијски сценарио пропагандног рата за Сирију

Алепо "очима" западних лажова...

Алепо „очима“ западних лажова…

Дамаск – Запад широко користи либијски сценарио за свргавање режима у Дамаску. Између осталог на свим фронтовима се води пропагандни рат. У њега се укључио и највећи аустријски лист Ди Кронен Цајтунг. Он је искористио фотошоп у репортажи о сиријском рату. Попут режираних видео снимака који су се снимали у једном од филмских студија Катара од средстава Саудијске Арабије о зверствиам режима Моамера Гадафија против Либијаца.

Тада су Катарце хватала у фалсификатима догађаја у Либији многа солидна арапска издања. Сада су блогери ухватили у лажи аустријски лист Ди Кронен Цајтунг. Он је објавио фотографију породице избеглица са разореним градом Алепо, економском престоницом Сирије, у позадини. Мушкарац са дететом у рукама и жена у фереџи иду улицом, обухваћеном пламеном рата. А испод фотографије објашњење: Асадова армија тенковима пробија пут ка Алепу, где су се утврдили устаници. Блогерима је помогао да ухвате лист у фотошопу снимак из фотографске базе Европске прес-фотоагенције ЕПА. Он је забележио исту ту сиријску породицу са уобичајеним градским пејзажом у позадини, који се претворио напорима мајстора фотошопа у рушевине.

Глас Русије такође има доказе да Запад намерно усијава ситуацију у Алепу. Један од њих је сведочанство становника града Анфуана аш-Шахабија.

Наравно, ситуација у Алепу се не може назвати мирном, али све је сасвим подношљиво. У крајњом мери није тако како описују страни медији. Владине трупе истискују побуњенике из града, наредних дана оне ће га ослободити од терориста. Између осталог, многи од њих се сами предају. У појединим местима Алепа дешавају се сукоби са терористима, а у осталим квартовима све је мирно. Тим пре што је сада Рамадан. Рећи ћу вам још нешто: у Хомску и Дамаску је иста ситуација, само у мањим квартовима са уским улицама се дешавају сукоби са тероирстима, али све ове територије су на периферији градова. У Тратусу и Латакији ништа не знају о терористима, тамо их није било. Живе мирно, иду на посао.

Око теме терориста се такође води жесток пропагандни рат. Запад их приказује као представнике интереса свих Сиријаца, који ратују против режима Башара Асада. Међутим Глас Русије поседује сведочење да у Сирији има врло много провесионалних териоста који од страног новца врбују обичне Сиријце у своје редове. Ексклузивна изјава Јусефа Аамија, терористе устаничке Слободне сиријске армије који је ратовао у Хами и недавно прешао на страну власти.

Нас младе људе упознали су са човеком који је обећао за излазак на митинг против власти по 2 хиљаде лира сваком. Овај новац нисмо добили. Максимум 500 лира, а понекад ништа нису давали. Нама се то није допало: обећали су једно, радили друго. И тада су нам рекли да ћемо реално добијати новац, и то много већи, ако будемо ишли на митинге са оружјем и ако почнемо да се боримо против војника и полиције. Ми смо пристали. Одвезли су нас у базу за тренинге, где су нас учили да рукујемо оружјем. После прирпеме смо почели да учествујемо у сукобима са армијом, отимали људе, како су нам говорили – присталице режима. Такође је било и убистава. За све то су нам обећали од 5000 до 10000 лира. Али реало су платили десет пута мање, а најчешће ништа.

Ослањајући се у првом реду управо на преварену омладину, САД, низ земаља Европе и Персијског залива рачунају да свргну режим Башара Асада. При томе већ постоји сценарио предаје власти. Министар одбране САД Леон Панета је изјавио да се Вашингтон залаже за очување државног апарата Сирије после одласка Асада. То је неопходно како би се сачувала стабилност у земљи. Врло је важно да не поновимо грешке допуштене у Ираку, подвукао је Панета.

Испада да је Пентагон већ све решио – и за Асада и за Сиријце.

Спорна слика, Алепо

Спорна слика, Алепо

Алепо, Аустријским очима

Алепо, Аустријским очима

12 коментара

 1. Ovako su i kod nas radili na Kosovu poginule teroriste prikazali kao civilne žrtve i dali sebi razlog za bombardovanje…U BIH je bila sita situacija moja komšinica Vera koja je teško ranjena u bombardovanju HVO aviona bolnice u gradu u kjem živim je prikazana u Austrijskim novanama par mjeseci poslije kao muslimanska žrtva srpske agresije…tada djevojka imala je teške povrede lica…eto kako su oni dobijali rat propagandom i od scenarija u SFRJ sve i jedan se može predvidjeti iste metode više manje primjenjuju…

 2. Недељковић

  Мислим да је порука Васељенске више него јасна – Размишљај својом главом!

 3. ИГОР-ПАНЧЕВО-СРБИЈА

  СЦЕНАРИО УВЕЖБАВАН НА СРБИМА ПРВО У ХРВАТСКОЈ И БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ И НА КРАЈУ УСАВРШЕН НА СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ. ИСТЕ СЛИКЕ ЈАДНИХ СРПСКИХ ЖРТАВА. САДА ТО ИСТО ПО ИСТОМ ОБРАСЦУ ПРИМЕЊУЈУ ДА САТАНИЗУЈУ СИРИЈЦЕ И ЊИХОВУ ЛЕГИТИМНУ ОДБРАНУ СВИЈЕ ОТАЏБИНЕ!
  СМРТ НАТО ЗЛОЧИНЦИМА И НАЦИСТИМА! ДОЛЕ ЗАПАД И АМЕРИКА.
  САТАНИСТИ ШЕНЛУЧЕ ПО ЦЕЛОМ СВЕТУ ВИДЕ ДА ИМ СЕ БЛИЖИ КРАЈ И НЕ ЗНАЈУ КАКО ДА СЕ СПАСУ! АЛИ НЕЋЕ СЕ СПАСИТИ! ИМПЕРИЈАЛНОМ КАПИТАЛИЗМУ ЈЕ ОДЗВОНИЛО! ГОТОВИ СТЕ! НЕМА ВИШЕ!

  THE END USA!..ИДИТЕ ДОЂАВОЛА!

  • април соколовић

   Опкладио бих се да ће и нови српски министар војни фон Гузман, да крене у НАТО интеграције као и његов славни претходник и ментор фон Гузоња.
   Никад више Србија неће изабрати човека на власт већ само рудименте илити патрљке човека.

 4. Који глуп фотошоп , све зграде порушене до темеља , никог живог у граду , али ето ту су се нашли тип са шланк кошуљом и утегнутим каишем на панталонама са малом бебом и женом поред себе , јеботе људи ко је луд да поверује у ово , па одатле је народ отишао још пре него је пукло , смао је ето он луд остао са бебом , ужас глупости , ово ни у филмовима са брус вилисом нема . Јадно и смешно , па знам ја у босни како је било , овако да су порушене зграде , могу само мртви да остану и прашинчини до грла једва преживели , лудило како су јадни , па сва деца се шаљу ван још пре него крене окршај , а камоли бебе , жене остају која хоће , а која неће иде са децом . Ови једино ако нису слетели хеликоптером на годишњи одмор , па се зајебали , тако изгледа слика.

 5. А права је слика ова која показује како иду одатле пре чишћења , Хвала Богу.

 6. Ако је уопште то на истом месту.

 7. ДРАГАНешковић

  Ако се прича понавља, Либија, сад Сирија а после ко зна још ко?
  зашто се не предузму одбранбеник кораци, обрамбене акције за контролу, надзор и наплату штета које су произашле из акција капиталистичког запада.
  Решење је једноставно и тражи мобилизацију свих, из чега би произашло комплтно урушавање овог светског паразита који живи ни из чега ал на рачун свих.
  поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

 8. Wag the Dog (1997)
  Uživo.

 9. Априле, што сте тако морбидни данас?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Twitter@snhr)

Коалиција коју предводи САД гађала школу, погинуле ирачке избеглице

Сиријска државна телевизија објавила је данас да је у ваздушном удару коалиције, ...

Хитан самит у Меки: Јордан пред колапсом

Јордан потресају немири због поскупљења горива и струје. Влада је поднела оставку, ...