(Фото: http://www.lacapital.com.ar/)
(Фото: http://www.lacapital.com.ar/)

Марадона против папе Франциска

Рим/Буенос Ајрес – „Кажу да говорим у свакој прилици и то је то. Кажу да сам сада кренуо и против самог папе и у праву су“, каже најбољи аргентински фудбалер свих времена Дијего Марадона.

И док се српски екуменисти утркују, ко ће први отићи код папе (за сада „води“ црногорски Амфилохије) и како ће Српску цркву некако приближити папи и увући је под његове скуте, познатим игроказом демострирају нам „онтолошку етику у љубави и другости“ и сви који су у онтологији биће спасени самим тим што ће приступити „евхаристијској чаши“, док истовремено подижу наплату обреда: крштења, сахрана и венчања, један бивши фудбалер из католичке земље управо зато критикује римског папу и говори о бризи за сироте и бедне.

 "Католичанство није само јерес, већ и највећи подсмех, фалсификовање и искривљавање хришћанства, које може засмејати само православне (СПЦ) екуменисте"

„Католичанство није само јерес, већ и највећи подсмех, фалсификовање и искривљавање хришћанства, које може засмејати само православне (СПЦ) екуменисте“

„Када сам у аргентинску престоницу као сиромашни дечак дошао из Вила Фиjоритe (сиромашна радничка четврт на северо-западу Буенос Ајреса прим. аут.) где сам рођен у Ломас де Замора, Буенос Ајреском предграђу, мој се глас није чуо, али сада ће се чути и рећи ћу“, прича Марадона, „мој глас биће глас оних (обесправљених) који га немају и глас многих који ме сматрају за свог представника, сведочићу о њиховом бедном животу, ја, eл-Дијего“ и објашњава, зашто је устао и против папе Франциска, ког је раније сматрао својим фудбалским фаном и личним пријатељем:

„Да, кренуо сам против папе. То се десило када сам отишао у Ватикан и видеo ватиканске златне куполе. А затим сам на папиној проповеди чуо, како папа говори да се црква брине за сиромашну децу… Али доврага, продаj кров и учини нешто (за децу)“.

„Све је у твојој власти, осим тога и сам си некада био голман. Која је сврха Амброзијано Банке? Да би се продавала дрога и кријумчарило оружјe, као што је описано у књизи „По вољи Божијој“? Прочитао сам je, нисам толики лаик. Такође имао сам пријем код папе, јер сам познат“, каже Дијего Армандо Марадона!

Извор: http://www.lacapital.com.ar/informacion-gral/Maradona-contra-el-Papa-Francisco-No-haga-lo-que-hacen-todos-20140516-0071.html

Славиша Лекић/Васељенскa ТВ

8 коментара

 1. Зна Марадона што је све папа радио у Аргентини, док је био бискуп. Како је подржавао ционистички, диктаторски режим, у којему је нестало хиљаде људи.

 2. nisam znao za ovo lice Maradone. ako ovo ne radi, zarad svog publiciteta, onda mu oprastam onaj idiotizam o ruci Boga !

 3. Ваш коментар чека модерацију.
  nisam znao za ovo lice Maradone. ako ovo ne radi, zarad svog publiciteta, onda mu oprastam onaj idiotizam o ruci Boga !
  ALO MODERATORI, budite malo moderni pa objasnite otkud vam ova cenzura. objasnite mi konacno, jer to radite samo meni ili ste krenuli na angro. uopste ne vidim razlog za ovih par recenica da treba neka kontrola. sve mi lici da vam je to nova direktiva. slobodno mi kazite, mozda treba da pocnemo da se plasimo ovih novih cionistickih mera ???????????????
  posto se ovi prave naivni, UKLJUCITE SE I VI citaoci. da li se ovo i vama desava. ne volim da me iko ogranicava. a bre, ja sam Srbin !

  • А бе, зависи! Мислим, од онога шта виси. Мени се некад дешава, некад не. Мислим да је пола-пола. Али ипак на крају све објаве. Чак и оно што ја не бих ни у лудилу. Кад би о мени неки писали оно што ја пишем о њима, ја бих наредио Васељенској да не сме да ме објави, али ипак објаве увек. Што значи да нису под цензуром. Бар ја имам такав утисак.

 4. Maradona(El Pibe de Oro)! Uvek na strani revolucije!Sa Chavezom i Castrom bio u dobrim odnosima,a lik Che Gevare na ruci zauvjek!

 5. И Србија има неке велике спортисте, зар нико од њих нема воље или храбрости да подигне глас против наших екумениста-против олоша у црквеној и државној власти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Архимандрит Рафаил Карелин (Фото: Митрополија)

Архимандрит Рафаил Карелин: Догматска равнодушност је слепило

Оче Рафаиле, проживели сте дуго, били сте сведоци различитих политичких епоха. Сваку ...

(Фото: Борба за веру)

Слушај сине, немој у Латине или ко је монах Арсеније (Јовановић)?

С ТРБУШЧИЋЕМ ПУНИМ МОЦЕ (УЉА) – ПОДРАЖАВАЈ СВЕТОГОРЦЕ? Отац Арсеније за пример ...