Гранични прелаз Шпиљани између Србије и Црне Горе (архивска фотографија)
Гранични прелаз Шпиљани између Србије и Црне Горе (архивска фотографија)

Ако планирате летовање у Црној Гори одмор вам се може претворити у пакао: Црногорци више не признају овај српски документ

Београд-Недавно је у Србији донета одлука о продужења рока трајања саобраћајних дозвола и регистарских таблица са седам на девет година, а да бисте неометано отишли у иностранство, у полицији добијате бесплатну потврду на српском и енглеском језику којом се доказује да је рок важења саобраћајне продужен.

 

Мала је Црна Гора, али милиони нису

Међутим, од поноћи, према сведочењима људи који су са том потврдом покушали да уђу у Црну гору, то више није могуће.

Наиме, београдски медији су пренели причу човека чији су се родитељи јутрос упутили пут приморја, али тамо нису успели да стигну јер су враћени са црногорске границе. Како се наводи, за Црногорце од поноћи не важе никакве потврде, само нова саобраћајна дозвола.

– Моји родитељи су кренули јутрос за Црну Гору, међутим, ови наши из МУП-а су очигледно џаба издавали потврде за продужење важности саобраћајне дозволе, јер оне од поноћи у тој земљи више не важе. Тако да су пензионери од око 70 година морали да се врате у Београд, а кренули су јутрос око 4.30. Шта им је тако нешто требало? – каже он и додаје:

– Мом оцу су у МУП-у регуларно издали потврду о важности саобраћајне дозволе и на српском и на енглеском, чак је добио и нову саобраћајну, али са старим подацима, то је платио, има признаницу, међутим, све је џаба. Црногорци од ноћас признају само нову саобраћајну дозволу, практично, за њих је то једини важећи документ. Посаветовао сам родитеље да сврате у СУП у Пријепољу да они провере са полицијом у Црној Гори ту информацију, ако има шансе да се на враћају у Београд, међутим, мајка је добила информацију да те потврде о продужењу саобраћајне дозволе заиста више не важе.

 

 

Курир/Ало

4 коментара

  1. За ово је одговорна наша држава (оно што је остало), да на време обавести своје грађане.

  2. I čega to ima u CG da se tamo ide? Siguran sam da su ovi penzioneri iz CG, a da su penzije zaradili u CG.
    Kada bi se zezali.

  3. Браћо Срби, Опаметите се једном! Шта тражите у држави где не могу очима да вас гледају. Какав одмор очекујете у држави где вас из дна душе мрзе. Мрзе нас и Хрвати али су довољно професионални па им се то не примећује много. Имате за свој новац одредишта као Грчка, Турска, Шпанија где смо заиста добродошли…

  4. „KRAJNJE JE VREME DA SE“STUDENTI IZ GOVNO-GORE“,REGISTRUJU KAO“STRANCI“I PLATE SVOJE 15-o godisnje studiranje u Srbiji…!!!

    -I bez prava zaposljavanja na teritoriji Srbije.

    -NEK SE ZAPOSLJAVAJU KOD“SMRADI-BRACE“KOJI PRIZNASE KOSOVO…!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Pixabay)

Хрвати поново уцењују а ево шта сад траже!

Загреб – Саборски заступник владајућег ХДЗ, Миро Ковач, изјавио је у Книну ...

Без јаке индустрије иде тешко: детаљ из производње "ИМПОЛ-Севал" - Севојно (Фото: Политика)

Лажна режимска бајка о реиндустријализацији

Београд – Индустрија у српском и немачком БДП-у учествује са 25 одсто. ...