Гробари Србије: Дачић, Вучић и Николић (Фото: Танјуг)
Гробари Србије: Дачић, Вучић и Николић (Фото: Танјуг)

Александар Вучић против Записа, Храст-коалиција против Вучића

Гробари Србије: Дачић, Вучић и Николић (Фото: Танјуг)

Гробари Србије: Дачић, Вучић и Николић (Фото: Танјуг)

Београд – Двери се залажу за формирање што ширег народног фронта против Владе Србије, која убрзано креће у рат против свега што је традиционално наслеђе српског народа

Да је владајућа коалиција кренула у мистички обрачун против српског националног идентитета и свега традиционалног у Србији било је јасно на Видовдан, када је у Крушевцу обрнут смисао српске историје и издаја Косова и Метохије слављена као победа, напредак и модернизација. Дошло се и дотле да се издајницима деле награде за издају. Разумљиво је зашто један режим огрезао у издаји очајнички трага за образложењем издаје као исправне ствари, али се чак и у томе отишло предалеко и ударило на саму суштину српске историјске свести: обележавање Видовдана, а тиме и на све генерације Срба које су живеле и умирале за видовдански систем вредности и одбрану части Отаџбине.

Да ово није изолована појава већ режимска тенденција најбоље се види из све израженије псеудопросветитељске улоге првог потпредседника Владе Александра Вучића, који као нови лидер Друге Србије све чешће преузима на себе објашњавање значења модернизације Србије и раскидања са – по његовом мишљењу – превазиђеним традицијским моделима. Овај пут којим је кренуо засигурно га доводи на чело геј параде у септембру, али је то сада мање важно од увида да је после Макса Вебера Вучић добио следећу лектиру за обавезно читање: „Философију паланке” Радомира Константиновића – „библију” Друге Србије, духа самопорицања и родомржње. И већ је кренуо да примењује прочитано, директно заративши са светињом – храстом из Савинца, старим више стотина година, који народ таковског краја поштује као свето дрво – Запис.

Ево шта каже несрећни Вучић: „Морамо да се изборимо са паланачким духом прошлости. Неки кажу да хоће да бране храст стар 600 година, а неће ауто-пут. Е, па ја хоћу ауто-пут. Замислите зликовца пројектанта који није израчунао да постоји некакав храст, и сада морамо поново да платимо студију о изводљивости и пројекат од неколико милиона евра због храста. Да зауставимо модернизацију Србије, све да зауставимо. Е, то је парадигма данашње Србије коју хоћемо да мењамо. Или имамо поверење народа за те промене или немамо. Ако немамо, нека владају они који мисле да треба да се учауримо, да бранимо још 600 година храст, а не да градимо пругу или пут. Нека формирају храст коалицију, па нека нас победе и врате у средњи век. Нећемо то дозволити. Не смемо да се плашимо промене свести”.

Распустите стране НВО агентуре у Србији, Вучић преузима њихову улогу

За Вучића је Запис, светиња српског народа – „некакав храст”. За Вучића је 600 година историје и традиције ништа. Он очито има немачки задатак да промени свест српског народа. Притом, у свему томе се користи заменом теза и класичном демагогијом јер нико засигурно није за стопирање изградње пруга и ауто-путева у Србији, већ само за поштовање светиње и потребну корекцију пројекта која би то обезбедила (и конкретно симболички у Савинцу и генерално у читавој Србији). А да не говоримо о томе да Вучић није добио поверење народа на предизборним обећањима да ће рушити запис у Савинцу, издати Косово и Метохију, поставити Динкића за министра финансија и економије, организовати геј параду, уништити све научне институте који производе и чувају домаћа семена и увести ГМО семе и храну, дати мафијашком другу Дачићу да буде премијер, а Велимиру Илићу и Милутину Мркоњићу да и даље граде и крадуцкају по Србији,…

Све ово јесте озбиљан разлог за покретање побуне против Владе Србије и овог пута који пред собом руши све традиционалне вредности српског народа. Слажемо се са Александром Вучићем да се свесрпски народни фронт против владајућег режима може назвати и храст-коалиција, јер симболише одбрану светиње, историје и традиције од западњачке модернизације која није ништа друго него пљачка и уништавање Србије и њених природних и привредних богатстава. Покрет Двери није за такву модернизацију Србије и нећемо да нас воде паланачки философи приучени на бриселским и берлинским курсевима.

Својевремено је између два светска рата стари манастир Светога Преображења Господњег у овчарско-кабларској клисури срушен због изградње пруге. Свети Владика Николај Велимировић је то назвао „лењирском мудрошћу” која руши светиње и не хаје за духовне вредности. У својој знаменитој беседи на освећењу новог манастира Преображење на другој страни Мораве Владика Николај је указао на трагичне судбине свих оних који су учествовали у рушењу старога манастира и упозорио народ да се не може живети на тај начин непоштовања према светињи. Плашимо се да не вреди цитирати Светог Владику Николаја некоме ко је прионуо на читање Радомира Констатиновића

21 коментара

 1. Tako ti je to kad GOVNO BOSANSKO dočepa vlasti u SRBI)JI:

  • A eto kod vas govana nema, ajde to nije bitno!! Bitno je da se neko ko je 20 godina pokusavao da dodje na vlast, a onda se pojavi Veliki brat i kaze „retardinjo ides u Vladu, ali igras kako mi sviramo“, aretardinjo sv sretan odovara „moze,moze, joj mozeeeee“!! KO je Dinkic, Nebojsa Pavkovic, Stanisic,Milosevic!!! Jedno je jasno valjda svima Srbija nije samo od Beograda do Nisa i nemozete se tako ponasati, zato i gubimo sve zbog retardinja kojima je bitnije da li je Sumadinac, sa KiM-a, da li je krajisnik ili knindza ili bosanac iz okoline Zenicw, Tuzle,Sarajeva ili iz CG. ili iz Zahumlja!!!

  • Dragoljub Mihailovic

   Bravo za komentar. IZDAO JE GROBOVE svoji predaka u Bosni, otac mu unistio Gradjevinsko preduzece “ RAD “ Beograd, a sada bi i SRBIJU da rasparcava, unistava njenu ISTORIJU, TRADICIJU. Prvo neka ode da vidi gde su mu grobovi predaka. SRBIJU neka ostavi TAKVA KAKVA JESTE sa njenom ISTORIJOM, TRADICIJOM, MANASTIRIMA I CRKVA KOJE SU STARE NEKE PREKO 1000 godina, STARIJE od VELIKOG BROJA DRZAVA ( danasnji ).

   • Ma je li vi bi ga pustili da ide gledati sta ima kod nas!! U Srbiji koju vi nazivate nekakvom bosnom, a nece vama da plati za ono sto je ucinio „priznatoj i ustavnoj“ “ Srbiji“!! Pa ce ovamo da hara ka’ sto su ustase harale!! Kreteni uzmite motke i kamenje pa ozezite po marvi!!!

  • Ja bih dodao tu još i GOVNO ŠUMADIJSKO

  • То је кад ЂАВОЛИ уђу у човека!!!

 2. Смешно само један део студије и пројекта треба да се измени у форми анекса јер у основи они који су радили студију и пројекат очигледно нису били на терену и детаљно сагледали стање на терену или су игнорисали у свом незнању ову чињеницу на коју с правом сада сви указују.

 3. Aleksandru Vucicu. Brate Aleksandre i gospodine ministre.
  Sa velikom paznjom i brigom pratim desavanja u vezi hrasta, koji je samo cudom stao posred puta…..stao,kao da je zeleo da nas sve izazove. Za mene je to veliki ispit svesti svih nas a narocito VAS, koji vodite nasu Svetu Srbiju . KAZEM SVETU, JER JE SVETO SVE GDE LJUDI ZIVE. Pratim i nadam se, da cete taj ispit zrelosti poloziti, ako ste dosli do ministra vojske, onda cete kao i pravi vojnik odgovoriti kada je najteze. Verovao sam i verujem da STE posebni, verujem i znam da u sebi imate jos mnogo, mnogo snage. Ako ce Srbij s VAMA postati bogata i mocna a da pritom ne i bude bogata duhom, onda mi takva SRBIJA NE TREBA.
  Verujem u zdrav razum…………………………………………………………………………………………………………..

 4. Илија Петровић

  Пошто не знам како се пресађује шествековни храст,
  на електронску адресу Кабинета председника Владе Републике Србије
  ([email protected])
  Послао сам поруку са питањем да ли се то ради против записа или против српске повести:
  „Уважени господине Председниче,
  Пошто кабинет првог потпредседника Владе задуженог за одбрану, безбедност и борбу против корупције и министра одбране Александра Вучића делује конспиративно, без електронске адресе (бар тако казује сајт Владе Републике Србије),
  Молим Вас да именованог потпредседника, ако већ хоће да руши храст – запис,
  Подсетите да је извесни Адолф Хитлер поодавно записао да
  Народ коме уништите споменике – за две генерације престаје да постоји као народ“.

 5. Oponašajući Borisa Tadića, Aleksandar je napustio ženu, i živi, sa izvesnom Tamarom, urednicom na Pinku. Zbog nje je sprečeni Željko Mitrović otpustio urednicu Tatjanu Jordović, iskoristivši Vučićevu zaštitu da otera, bez otpremnine i isplaćenih plata, još 200 zaposlenih. Mitrovićeva imperija je zadužena sa više od 110 miliona evra, i on se nada da će Vučić narediti bankama da ga odblokiraju!

 6. Bez želje za političkom promocijom i u nedostatku vremena za ozbiljniji osvrt na Zapisno drvo prenosim tekst sa nekada naslovne veb stranice DSS-a Kruševac:

  “ХРАСТ симболизује снагу, заштиту, отпорност, чврстину и истину.
  У српској митологији ХРАСТ је заветно дрво које се сади у центру насеља. Оно својом необичном снагом, која га издваја од осталог дрвећа, чува становнике и имовину села. Називан је ЗАПИС и и представљао је молитвено место заједнице.
  У средњевековној Србији ЗАПИС је место окупљања у важним тренуцима за српски народ. На тим народним сабориштима донешене су многе важне одлуке у нашој историји.
  У и данашње време освештано дрво ХРАСТА назива се истим именом. И данас се око њега уз вршење верског обреда окупља српски народ и после свих лутања и заблуда тражи најбољи пут којим ће кренути.
  Демократска странка Србије je ХРАСТ лужњак у шуми политичких партија у Србији. Корен тог јединственог дрвета су, никад мењана програмска начела странке. Његово стабло је доследност којом од оснивања, па до данас спроводи своју политику. Гране и лишће су му чланови странке и грађани Србије. Немогуће је у Србији водити било какву политику, а не уважавати Демократску странку Србије. То је дрво код кога се обавезно долази. Неко да би се напојио родољубљем и мудрошћу, а неко само да би нашао место где га је најболније засећи. Свеједно. Оно, ни на који начин није угрожено, јер своје животне сокове црпе из своје земље.“

 7. ALEKSANDAR VUCIC I BIZNIS SA MLADJANOM DINKICEM Posle više od decenije vladanja republičkom Agencijom za kontrolu letenja, kadrovi Mlađana Dinkića su državni budžet ojadili za najmanje 50 miliona evra, koliko su uspeli da pronevere u samo jednoj transakciji. Kolika je ukupna šteta nikada neće biti precizno utvrđeno, jer se ovdašnje pravosuđe plaši da se uhvati u koštac i sa daleko manjim lopovlucima. Kao i prethodno rukovodstvo i ovo nedavno smenjeno biće amnestirano u tišini i daleko od očiju javnosti.

 8. Istina je i da nema nikakve razlike u znanju i stručnosti između Zorane Mihajlviic nje i gospodina Bajatovića koga je u poslednje vreme stalno napadala! Sa tim u vezi, navešću vam Bajatovićev e-mail od 9. aprila, u kome je on napisao da ne bi bilo SNS a samim tim ni nje kao ministarke, da on i Srbijagas nisu pomagali i davali novac za formiranje poslaničkog kluba „Napred Srbijo“ (poslanička grupa koja je stvorena u vreme kada su se Nikolić i Vučić odvojili od Srpske radikalne stranke)! Nakon toga gospođa Mihajlović je prestala sa napadima na gospodina Bajatovića

 9. Zorana Mihailović, potpredsednica SNS, nazvala je predsednika stranke Jedinstvena Srbije (JS), Dragana Markovića-Palmu „nilskim konjem“ kome je mesto u kavezu i dodala da se ona neće smiriti dok se Palmin sin, njegov kum Radoslav Savatijević Kene i Palma lično ne nađu iza rešetaka!

  Prema njenom mišljenju, njoj je gospodin Marković-Palma jedan od najodgovornijih za pljačku Kolubare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Народни Покрет "Отаџбина")

Отаџбина: Вучићев режим наставља да бескрупулозно манипулише и фалсификује ставове Руске Федерације и СПЦ

Окупиране територије-Иако су у више наврата високи представници Руске Федерације јасно изразили ...

„Ова власт се може срушити само побуном“!

Господин Вучић је опет обрадовао свој верни народ, како му се, по ...