(Фото: Спутњик)
(Фото: Спутњик)

Америка послала сиријској опозицији 120 шлепера са оружјем

Дамаск – Представник Демократских сиријских снага (ДСС), који је желео да остане анониман, изјавио је за Спутњик да су јуче одреди ДСС-а добили још једну туру наоружања од САД. Укупно је стигло 120 шлепера.

„САД су нам у оквиру операције која се спроводи у Раки доставиле и оклопна возила типа ’хамер‘ и тешко наоружање. Прошле недеље добили смо наоружање на коришћење током операције у Дејр ел Зору.

Овог пута САД су послале ракете са топлотним навођењем, машинске пушке, тешке митраљезе, двогледе и минобацаче. Оружје и оклопна техника су из северног Ирака камионима били допремљени у Западни Курдистан — територију коју контролишу сиријски Курди“, рекао је неименовани извор.

Неименовани саговорник Спутњика тврди да се опција у Раки ближи крају.

„Мање од месеца је потребно до потпуног ослобођења, иако окончање борби у Раки не значи и крај рата против ДАЕШ-а. После Раке ми желимо да наставимо операције по Сирији, свуда где се налазе терористи и зато нам је потребно додатно наоружање“, закључује он.

Спутњик

3 коментара

    • Ja vidim ovde na slici nešto drugo.Na Hameru je teški mitraljez DŠKM 38/46 kalibra 12,7 mm X !08mm RUSKE PROIZVODNJE a ne američke. Hamer jeste američki ali mitraljez je ruski. Pa ko onda naoružava DAEŠ ? Ovaj Hamer na slici ne može da puca bez DŠKM ! Ovde neke stvari nisu jasne .Da li teroriste naoružava neka bivša muslimanska članica SSSRa ?

  1. Nemojte narode tako da je Amerika zlo.Moze da se desi ovi sto citaju i prenesu av av .To im je posao sada.Videste i sami kako puzi kod Klintonke a sada mu je Tramp glavni drug.Pametan je on i sam rece da je prepametan .A sta sad bi evoga ga kod Trampa.Sada je dosta pada mrak mogu da me posete oko 3 sata ujutro sa tvrdnjom da sam ugrozio nekoga.Cuza narode ko one dve zeme iz nekog zaseoka kod Kraljeva…Konec..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Москва спремна на изнуђени економски рат: Европа би могла да следи америчке санкције

Москва – Сада ће за америчким санкцијама готово сигурно уследити и нови ...

(Фото: Пикселс)

Чека ли српску опозицију Вучићева судбина?

Слободан Милошевић је оборен с власти након што је тадашња администрација из ...