Андреј Вучић (Фото: Старспорт)
Андреј Вучић (Фото: Старспорт)

Аранђеловац: Андреј Вучић хоће и Буковичку бању! Бата отвара сва врата

Београд – Брат Александра Вучића, Андреј, направио је стратегију да дође у посед целог комплекса Буковичке бање у аранђеловачкој општини, а како би у томе успео, ангажовани су функционери Српске напредне странке, народни посланик Милосав Милојевић и председник општине Бојан Радовић, који се сада, за његов рачун, појављују као потенцијални купци.

Након пуних шест година легалних покушаја приватизације Буковичке бање, коначно је постало јасно зашто то није и успело на начин који би спасао туризам и угоститељство у општини Аранђеловац.

Сада већ давног 7. септембра 2012. године, на јавној лицитацији продати су хотели „Старо здање“, „Шумадија“, ресторан „Аркаде“, отворени базена и два помоћна објекта који се налазе у парку Буковичка бања у Аранђеловцу. Ове објекте купио је Мирољуб Алексић власник хотела „Извор“ у Аранђеловцу који је још раније приватизован.

Како се ови објекти налазе на подручју парка “ Буковичка бања“ инвеститор „Старо здање“ ДОО доставио је Министарству пољопривреде и заштите животе средине захтев да се површина где су објекти изузме из границе Споменика природе „Парка Буковичка бања“ како би могло да дође до радова на хотелима. Министарство је одобрило овај захтев, и проследило је одлуку руководству општине Аранђеловац. Ова одлука је морала да прође кроз план детаљне регулације у Аранђеловцу и да се усвоји на скупштини општине Аранђеловац, међутим, председник општине Бојан Радовић одбијао је да ово питање стави као тему СО Аранђеловац.

Након шест година развлачења са инвеститором којем је била потребна одлука да крене са радовима, он је на крају раскинуо приватизацију, и читава бања одлази у стечај. Нова лицитација није јос одржана, а пошто су на првој лицитацији хотели продати за 738.800. евра, због стечајног поступка, сума за коју ће бити продати објекти сада је дупло мања.

Председник општине, пошто је раскинута приватизација, није тражио да се објекти и три хектара земље на којима се они налазе врате у границе споменика природе парка „Буковичка бања“. Одлука о потврди о изузимању из заштите ових објеката није донесена, и логично је да ако је приватизација раскинута.

Председник брже боље врати земљиште и објекте под заштиту, јер се непрекидно у јавности бусао у прса да је то разлог зашто одлуку Министарства није потврдио у скупштини кроз ПДР, односно План детаљне регулације. Ових дана стигао је допис да ће читава Буковичка бања прећи у власништво Републике Србије, а затим ће као таква бити приватизована, и то је заправо разлог зашто председник општине није хтео да донесе одлуку у скупштини.

Инвеститор је отеран, а приватизацију ће обавити фиктивна фирма, која ће откупити читав комплекс Буковичке бање у Аранђеловцу, а прави власници ће бити посланик СНС-а Милосав Милојевић и председник општине Бојан Радовић, који све ово раде по благослову Андреја Вучића. Наиме, Андреј Вучић је „зинуо“ на ову имовину и она ће му пасти у руке.

М. Грабеж / Магазин Таблоид

3 коментара

 1. BOLESNA BRACA MISLE DA CE DOZIVOTNO DA SE IZIVLJAVAJU SA SRBIMA…!!!

 2. @-8-glasova po 5 000 dindzi I“GOTOVA STVAR“.
  -Arandjelovac je za 40 000 dinara izgubio slobodu.

  -JANJICARI SU ZAJASILI GRADJANE OPSTINE AR-ca za“samo 40 000 dinara.

  -„JEFTINO STE SE PRODALI,GUPE PICKE SMRDLJIVE“…!!!
  -TRAZILI STE TRPITE…!!!

 3. мало му техноманија и вин вин

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Седам лажних Вучићевих теза о Космету

Последњих недеља појачала се пропаганда Вучићевог однарођеног режима која има за циљ ...

(Фото: Агенције)

Повуци (се) и покрени забаву

Београд – Као бомба експлодирала је вест о наводном повлачењу лидера напредњака, ...