Бакир Изетбеговић (Фото: РАС Србија)
Бакир Изетбеговић (Фото: РАС Србија)

Бакир Изетбеговић: Ердоган се обавезао да ће помагати БиХ и до сада је све урадио што смо тражили

Сарајево- Коментаришући сусрет Хрватске председнице са турским председником Тајипом Реџепом Ердоганом бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић је изјавио за Н1 да је послао поруке Ердогану шта је прихватљиво за БиХ, те да су га звали приликом састанка на мобилни телефон.

Чији је Босна аманет? Ердоганов? Клинтонов? Или …?

 

„Не знам ја прецизно ни шта је она тражила, ја нисам видео из њихових изјава шта је она тражила. Послао сам поруке Ердогану шта је за нас прихватљиво, наравно да није прихватљиво мешање у унутрашње послове БиХ. Чуо сам један коментар да ће „Изетбеговић прихватити све што Ердоган буде тражио“. Ја мислим да је обратно, он је прихватио све што сам ја тражио од њега. И он на тај начин испуњава аманет да ће помоћи овој земљи. Он се обавезао да ће помагати овој земљи и до сада је све урадио што смо тражили. Помоћ Турске на европском путу, изградња инфраструктура, огромне квоте меса, брашна.. Мислим да је само ТИКА инвестирала око милијарду марака у БиХ. Господин Ердоган је један коректан и паметан лидер који се неће мешати у унутрашње ствари БиХ. Не можете ви тек тако напустити грађански принцип и урадити што вам траже ХДЗ, ХНС или Човић и кренути у сегрегацију Изборног система. То су баланси осетљиви, нешто је било шансе да се ту уради по моделу који је предлагао Фуле“ – истакао је Изетбеговић.

Изетбеговић је истакао да га Ердоган обавестио да се налази с хрватском председницом.

 

„Питао ме да ли смо за једну трилатералу да урадимо на министарском нивоу, па затим на председничком. Зашто да не? Увек вреди разговарати. Казао ми је да жели помоћи нама да имамо боље односе ако је дошло до дискомуникације. Ердоган делује на такав начин, осмисли нешто што ће привући и једне и друге“ – истакао је Изетбеговић.

 

 

Н1

2 коментара

  1. Па потурчењаци су примили исламску веру како би им турци ј…. жене што је била тадашња обавеза. Па бакире да ли је ердоган и овај твој захтев испунио.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Хајнц-Кристијан Штрахе (Фото: Јутјуб)

Аустријанци поручили Ердогану: Ово је само почетак

Беч-Аустријски вицеканцелар Хајнц-Кристијан Штрахе истиче да је одлука владе о протеривању имама ...

Босна враћа терористе ДАЕШ-а и њихове породице

Сарајево-Власти Босне и Херцеговине планирају да врате у земљу припаднике ДАЕШ-а и ...