(Фото: Војни синдикат)
(Фото: Војни синдикат)

Београд: У току протест војних пензионера под слоганом „Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера“; сви присутни незадовољни одлагањем рока за укидање неуставног Закона о смањењу пензија

Београд-Под слоганом „Нећемо зарез, ставимо тачку на пљачку пензионера“, на Тргу Николе Пашића је у 18 часова почео протест војних пензионера, који су, како кажу, незадовољни одлагањем рока за укидање Закона о смањењу пензија, пише Н1.

 

Војни синдикат: Лажна обећања о изградњи јефтиних станова за припаднике служби безбедности

 

Они кажу да председник Србије Александар Вучић најавама да ће поменути Закон бити укинут на јесен или почетком наредне године манипулише пензионерима и захтевају да он буде одмах укинут.

 

(фото:НСПМ)

Организатор протеста је Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, којима су подршку пружили и пензионери из других удружења и синдиката.

Окупљени носе транспаренте: „Тачка на пљачку пензионера“, „Поништимо неуставни закон“, „Нисмо пристали на смањење“, „Непоштовање Устава је диктатура“.

На протесту су пензионери позвани да поднесу тужбе због смањења пензија.

 

(фото:НСПМ)

Војни пензионери су незадовољни због урушавања уставног поретка и опструкције Уставног суда у оцењивању уставности Закона по ком су пензије биле смањене и урушавања ПИО ФОНДА.

„Фискани савет и ММФ су у покренутим поступцима пред Управним судом против фонда ПИО и државе за накнаду штете нанете отимањем пензија, препознали опасност по стабилност јавних финансија, па су предложили укидање Закона. А од лидера странке која је издала пензионере сазнајемо да смо ушли у златно доба Србије! Е па, хвала на јефтином хлебу и цени струје у зеленој зони, довољној за телевизор и сијалицу, да не живимо без бољег живога са Пинка, Хепија и РТС-а“, рекао је на протесту Јован Тамбурић из организационог одбора.

Тамбурић је за Н1 рекао да ће пензионери кренути у протестну шетњу до зграде Председништва, где ће оставити протестно писмо са својим захтевима.

 

Шетњу ће наставити до зграде Владе Србије.

На протест су дошли и лидер покрета Двери Бошко Обрадовић и председник Оптине Стари град Марко Бастаћ, али нису видљива никаква политичка обележја.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић 25. маја је најавио да ће Закон по ком су 2014. године пензије биле смањене бити укинут на јесен или почетком наредне године.

 

 

НСПМ

 

 

4 коментара

 1. Анархиста

  Пензоси шта се буните,ви их већински гласате на изборима,добили сте сендвич,сокић и то што добијате пензице вам је сасвим довољно да се одржавате у животу до следећин избора,много сте неваљали ви пензоси……гласали сте сада будите тихи и мирни до следећег гласања .

 2. Анархиста

  Питање за војне пензосе
  Где вам заврши врховни командант милошевић,генерали павковић,лазаревић,младић итд,ја сматрам да нисте заслужили пензије већ стрељање што сте дзволили да фукара окупира државу

  • @@-SVAKI DALJI KOMENTAR NA VASE KOMENTARE,BIO BI SUVISAN.
   -VELIKI POZDRAV IZ MOSKVE…!!!

   • сумадинац копиле нацистичко руско
    побачено
    баш си нашао одговарајуће друштво да кречиш клозете руским клозетарима
    васељенска те курвањски гура да сереш против русије
    али ти си беда која мисли да је то у корист русије или си банда заједно са овим говнетом са васељенске који те пушта
    јебо вам пас ненормалну матер што вас изкопилила абнормалне

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Истинољубље)

Нова 128. узастопна суботња Литија наша окупираним Београдом

Траса Литије: Данас у 15:30 ч. од Владе Србије полази 128. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и ...

(Фото: РТС)

Исцурио гас у Народној библиотеци, двоје мртвих

Београд – Два мушкарца преминула су у Народној библиотеци, где је око ...