Томислав Николић (Фото: Весна Лалић)
Томислав Николић (Фото: Весна Лалић)

Без Николића на рођендану СНС: Тома, ко то беше?

Београд-Новинар Данаса Божидар Андрејић изјавио је да га није изненадио недолазак на прославу деветог рођендана Српске напредне странке (СНС) бившег председника странке и њеног оснивача Томислава Николића.

„Није ме изненадило зато што Томислава Николића, од кад се „нагодио“, нема у јавности. Долазе важни Кинези ових дана у земљу, недавно су били састанци на највишем нивоу, а шефа канцеларије за сарадњу са источном хемисфером, Томислава Николића, нигде нема, као ни вести и пријема. Принцип је: Тома, ко то беше?“ – рекао је он.

Говорећи о поруци председника СНС Александра Вучића да та странка однесе убедљиву победу на београдским изборима, Андрејић каже да „то није немогуће, уз све потенцијалне притиске, манипулације, искључивање друге стране из медија и јавности, могућност расписивања републичких избора и тако даље“.

Према његовом мишљењу, теза да више колона разбија опозицију не мора да буде тачна ако излазност буде већа, а то је основни проблем.

Андрејић сматра да би кандидатура Драгана Ђиласа за градоначелника Београда била „двосекли мач“.

“ Мислим на могућност да буде изложен медијској тортури, чак му прете и хапшењем. Опозиција треба да размишља како доћи до што већег броја одборника и интересима грађана, а личност потенцијалног кандидата за градоначелника није најбитнија. Најбитније је како пробудити апстиненте, што рече Сергеј Трифуновић, оне који четују, лајкују, а неће да дигну ону ствар из фотеље“ – каже Андрејић.

Говорећи о томе шта ће на политичкој сцени донети странка Вука Јеремића, Андрејић каже да као странка центра, како се програмски декларише, може да помири оне с леве и десне стране и да апсорбује део центристичког и десног набоја постојећих странака.

“ Како ће се она реално поставити зависиће од рада на терену. Програмски има кокетерију са десницом, национализмом и то може да има ефекта“ – рекао је Андрејић и додао да СНС показује да је могућ национализам и европејство.

 

 

Н1

 

 

3 коментара

  1. Није то баш тако како каже Сергеј Трифуновић, да неће да дигну ону ствар па да му је туре. Да имају озбиљне намере, они би му турили одмах на паради, овако можемо да кажемо да су ипак закаснили и ускратили Сергеју задовољство да сврши.
    Овај новинар Данаса Божидар Андрејић, јесте паметан, али што се тиче теза да више колона разбија опозицију, он не капира да је најважнији играч и у овом случају Пета колона, али на жалост Пета колона је на власти, тако да сва ова борба новинара Данаса губи смисао. Тако он јадник хоће да буде уједно и опозиција и Пета колона. очигледно је то у овом случају Београда и Србије немогуће. Практично нема смисла, као када би змија почела сама себи да гризе реп.
    А Тома, „порасло дете….. осамосталило се…..“ не знам да ли је заплакао када је помислио на СНС, или на Вучића.

    • “ не знам да ли је заплакао када је помислио на СНС, или на Вучића.“

      Dali je zaplakao ili ne , TO GA NECE SPASITI ZATVORA ni njega ni Vucica ni Dacica zbog gazenja ustava i potpisivanja „briselskog sporazuma“. Nemoj on sada da glumi ostecenu stranu koga je Vucic iscibovao. On je bio predsednik i nije preduzeo nista da sacuva Srbiju od rasparcavanja. Mesto mu je u zatvoru zajedno sa Vucicem i Dacicem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Дугујеш хиљаде долара? Имаш 19 тужби? Учлани се у СНС и нема проблема! Мерима зна зашто

Београд-Нови трансфер у редове СНС картела нас је подстакао да мало размислимо: ...

Косовска Митровица (Фото: Танјуг)

Бестидна ИЗДАЈA у режији психопата – Мора бити што бити не може!

Наслови “Шиптари спремају зло“, “Британци спремају Олују…“, “Сутра нападају Газиводе“… су изашли ...