(Фото: Јутјуб)
(Фото: Јутјуб)

Бијељина: Стигли нови мигранти

Бијељина-Нови талас миграната у Семберији. Из ПУ Бијељина је саопштено да је јутрос на подручју града пронађено 75 илегалних миграната, који су на територију Републике Српске ушли из суседних земаља.

Хаос код Зворника: Мигранти покушали да прегазе Дрину па остали на ничијој земљи (видео)

Полицијски службеници су проверама утврдили да су мигранти без идентификационих докумената из Пакистана, Бангладеша, а највећи број из Ирана што је последица визне либерализације између Ирана и Србије.

„Апелујемо на грађане да избјегну контакте са мигрантима, с обзиром на то да они имају право да ходају по граду док не приме одговарајућу здравствену заштиту. Такође, са терена стижу информације да се локално становништво бави превозом миграната. То је забрањено и због тога се кривично одговара и иде у затвор“, рекао је градски менаџер Милош Стевановић.

Од 75 нових миграната у Бијељини, њих 67 су мушкарци, пет жена и троје деце, од којих је једна беба. У пружање помоћи укључен је и Дом здравља, рекао је Стевановић, те нагласио да се сви мигранти након регистровања превозе у Сарајево у имиграционе центре.

„Као координационо тело апелујемо на државне институције да се више укључе у чување границе, јер очигледно, ситуација постаје све компликованија“, нагласио је Стевановић.

Град ће пружити сву логистичку, уколико је потребно и финансијску подршку полицији, рекао је Стевановић, истовремено подржавајући став Српске да другим безбедносним службама БиХ није дозвољено активирање у Српској док супротно не одлуче Влада и координационо тело.

„Имамо све већи број људи који имају ране на телу, што говори да су били учесници рата на Блиском истоку и имамо пуно право да се бринемо шта ти људи раде овде, будући да они не напуштају БиХ, оду у Бихаћ и тамо их има све више“, истакао је Стевановић.

БН ТВ

 

5 коментара

 1. Долазе да оплоде беле сербске бошњакиње мухамеданске обмане,да бошња постане мулти колор муслијски калифат.
  Сва ова прича са емигрљнтима је финансирана у циљу уништења белог европског народа и недобровољних даваоца унутрашњих органа за газде кои финансирају целу причу.

 2. ахтунг ахтунг

  почетком децембра заседају са темом

  „Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration“

  текст је пун лицемерних намера и хибридних језичких кованица.
  превод је са гугломером.

  инџој гринго:

  Глобални договор за миграције

  Глобални договор за безбедну, уредну и редовну миграцију (ГЦМ)

  Очекује се да ће глобални споразум за сигурно, уредно и редовну миграцију бити први, споразумно преговарачки споразум, припремљен под покровитељством Уједињених нација, да би се све димензије међународне миграције покриле на свеобухватан и свеобухватан начин. Представља значајну прилику за побољшање управљања миграцијама, рјешавање изазова повезаних са данашњом миграцијом и јачање доприноса миграната и миграција на одрживи развој. Процес развоја овог Глобалног договора за миграције почео је у априлу 2017. Генерална скупштина ће тада одржати међувладину конференцију о међународним миграцијама у децембру 2018. године у циљу усвајања Глобалног договора.

  Нев Иорк декларација

  Први пут 19. септембра 2016. године шефови држава и влада састали се како би на глобалном нивоу у оквиру Генералне скупштине УН разговарали о питањима везаним за миграције и избјеглице. Ово је послало важну политичку поруку да су питања миграције и избјеглица постала главна питања у међународној агенди. У усвајању Њујоршке декларације за избеглице и мигранте, 193 земље чланице УН су препознале потребу за свеобухватним приступом људској мобилности и унапређењу сарадње на глобалном нивоу и посвећене:

  заштити сигурност, достојанство и људска права и основне слободе свих миграната, без обзира на њихов миграторски статус и у сваком тренутку;
  пружити подршку земљама у спашавању, примању и хостингу великог броја избјеглица и миграната;
  интегришу мигранте – адресирају њихове потребе и капацитете, као и оне који прима заједнице – у оквирима хуманитарне помоћи и развојне помоћи и планирању;
  борба против ксенофобије, расизма и дискриминације према свим мигрантима;
  развити, кроз процес под водством државе, необавезујући принципи и добровољне смјернице за третман миграната у рањивим ситуацијама; и
  јачање глобалног управљања миграцијама, укључујући и доводећи ИОМ у породицу УН-а и кроз развој Глобалног договора за безбедну, уредну и регуларну миграцију

  Анекс ИИ Њујоршке декларације покренуо је процес међудржавних консултација и преговора који су кулминирали планским усвајањем Глобалног договора за миграције на медвладиној конференцији о међународним миграцијама 2018.

  Који су циљеви Глобалног договора за миграције?

  Глобални договор је у складу са циљем 10.7 Агенде о одрживом развоју из 2030. године, у којем су се државе чланице обавезале на међународну сарадњу како би се олакшала сигурна, уредна и редовна миграција, а њен опсег је дефинисан у Анексу ИИ Нев Иорк декларације. Намењен је:

  адресирају све аспекте међународне миграције, укључујући хуманитарне, развојне, људске и друге аспекте;
  дају значајан допринос глобалној управи и унапређују координацију међународних миграција;
  представити оквир за свеобухватну међународну сарадњу о мигрантима и људској мобилности;
  поставља низ примјењивих обавеза, средстава за имплементацију и оквир за праћење и преглед међу државама чланицама у вези са међународном миграцијом у свим његовим димензијама;
  да буду вођени Агендом за одрживи развој из 2030. и Агендом за акцију у Адис Абеби; и
  бити обавештени Декларацијом о дијалогу високог нивоа за међународну миграцију и развој из 2013. године.

  Развој Глобалног договора за миграције – отворени, транспарентни и инклузивни процес

  Резолуција Модалитета за међудржавне преговоре Глобалног договора за безбедну, уредну и регуларну миграцију истиче кључне елементе и временски оквир процеса. Глобални договор се развија путем отвореног, транспарентног и инклузивног процеса консултација и преговора и ефикасног учешћа свих релевантних актера, укључујући цивилно друштво, приватни сектор, академске институције, парламенте, заједнице дијаспоре и организације миграната у међудржавном конференцију и његов припремни процес.

  За више информација погледајте „Процес развоја ГЦМ“

 3. Šta hoćeš da nam kažeš, pošto vidim da se stavljaš na stranu crnaca u odnosu na Engleze i uopšte Evropljane, onda nećemo valjda mi da budemo kao rasisti Englezi?
  Valjda bi trebalo da otvorimo sva vrata tim migrantima i da se sa njima udružimo i borimo protiv užasnih evropskih rasista.
  Još nas je drug Tito usmerio ka našim nesvrstanim prijateljima i tu treba i da ostanemo jer smo izgleda u Evropu, među sve te užasne rasiste, zalutali nekom greškom!

  • ооооп оп оп оп!

   септентрион – будиш нашу знатижељу, послушајмо те.
   јави се овде често, кад год можеш. лепе текстове износиш, али су твоје турбине канда одлучиле
   на којој (чијој) воденици жито мељеш. ајд да видимо који си. добродошао.

   причај нам о томе. радо ћу се дружити с Вама.

  • у ствари, де нађи прво нешто о наслову горе: „Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration“
   ондакар можеш да кажеш на чију се ја страну стављам.
   а и ти, нечитајући текстове а коментаришући их.

   не разочарај ме, набилдовао си убав ник, „Septentrion“, учен човек,
   (испалио ник из рукава, без да тражи по вујаклији дуго)
   јеботе морао сам да гуглам „шта“ је Septentrion а не КО је Septentrion

   ако ми сад „Septentrion“ а почнеш да поливаш пролив – опасно ћеш се избламирати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Спутник.рс)

Француски историчар: На Косову нећете добити ништа а Република Српска…

Притисак и ЕУ и САД веома је јак и у последњих шест ...

Осиромашени уранијум сеје смрт и по Републици Српској

Бањалука – За који дан навршиће се 23 године од НАТО бомбардовања ...