(Фото: Shutterstock)
(Фото: Shutterstock)

Биљка коју са разлогом зову Божји дар: Природни лек за многе болести!

Биљку русу или Маријину траву још зову и милост Господа, Божји дар, корен за очи или златни корен. Све нам ово говори колико је ова биљка цењена и поштована. Међутим, данас много мање него пре зато што је фармацеутска индустрија „протерала“ све вредне лековите биљке.

Ова биљка расте на тарабама, потпорним зидовима, обронцима шума. Може се пронаћи и током зимског периода, а из њеног корена и стабљике, када се убере, тече наранџасти сок.

Биљке за болне зглобове

Моћ и лековитост ове биљке је у томе што она може да ствара црвена крвна зрнца, чисти јетру и жуч, добра је за хемороиде, а ако имате зујање у ушима а не знате му узрок онда је ова биљка за вас. Она отклања курје очи и брадавице и спречава маљавост руку, лица и ногу код жена. Ако болујете од циста на јајницима и миома на материци ова биљка делотворно утиче на њих.

За употребу се користи цела биљка, свежа или осушена. Може да се користи и за спољашњу а и за унутрашњу употребу, у зависности које обољење треба да се лечи.

Зашто је конопља у Србији заборављена

Једна равна кашичица осушене русе ставити у 1/4 литра вреле воде, оставити да одстоји 15 минута, процедити па попити у лаганим гутљајима. Чај се може користити и за спољашњу примену код промена на кожи, типа лишајева. У зависности од обољења чај пити најдуже 14 дана од 1 – 2 шоље дневно.

Опанак.нет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Шта све лубеница ради људском телу: Много више од чистача бешике!

Нема намирнице које боље гаси жеђ у врелим летњим данима од лубенице! ...

(Фото: ALTERNTATIVNO.NET)

Руска маст од 3 састојка помоћи ће вам код ових болести! После 10 дана упале ће нестати, а ево како да је направите!

Свака примена која подразумева мазање, практикује се пред спавање и оставља се ...