(Фото: Шутершок)
(Фото: Шутершок)

Биљке које ће отерати све комарце и друге инсекте из вашег дома: Практични украси прелепог мириса

Након кишовитих дана, поново нам је ту сунце – и никад више комараца! Свако покушава на свој начин да их се реши, али то најчешће укључује хемикалије које су штетне и за људе. Зато вам представљамо најприроднији могући начин да се решите најомраженијих гостију у сваком дому!

Све што треба да урадите јесте да – засадите биљку!

Наиме, комарци беже од домова и башти у којима цветају одређене биљке, па ћете коначно моћи да баците све хемикалије и уживате у дому или башти без комараца, али и у прелепом мирису!

Лаванда

Пријатан мирис лаванде комарцима је веома иритантан и доживљавају га као претећи, па од њега беже. Осим тога, годиће вам и лавандина антисептичка и антигљивична дејства! Можете да је засадите у башти, или да је држите у сакисји близу прозора, како би одбила комарце. За још бољу заштиту од уједа комараца, откините лист лаванде и истрљајте по изложеној кожи.

Кадифа

Цвет који успева готово свуда садржи тиофене, једињења која одбијају инсекте. Кадифа је сјајна ако желите да једном заувек спречите комарце, различите бубе и стенице.

Геранијум

Ова прелепа декоративна биљка такође тера неколико врста инсеката.

Рузмарин

Јак мирис рузмарина држаће подалеко комарце, купусне совице и мушице. Ефектан је у дому, али још бољи ефекат има када га запалите напољу.

Босиљак

Ова биљка није само добар зачин, већ и природан начин да отерате нежељене госте! Због јаког мириса који испушта из листова, комарци му се радије не приближавају. Једна студија је чак показала да је босиљак отрован за комарце.

Курир

један коментар

  1. Анархиста

    Најбоље је јести босиљак у виду зачина и као чаја тада људски зној мирише на босиљак и комарци не прилазе да нам сисају крв.такође чува цео организам од бактерија и разних болести,код мушкараца јача потенцију.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Мини хидроелектране (Фото: Политика)

Како нам власт уништава природу: Због малих хидроелектране нестаће заштићене биљке и животиње!

Београд-Шумарски факултет у Београду ће тражити од Министарства заштите животне средине да ...

Крпељ (Фото: Новости)

Добро је знати: Како да уклоните крпеља уз помоћ обичне солиобро је знати

Каквим само триковима не прибегавамо да бисмо се отарасили крпеља. Неко маже ...