(Фото: Принтскрипт)
(Фото: Принтскрипт)

Боље умрети као частан вук, него…

Београд – Цитирајући руску басну о „старом и младом вуку“ Владимир Грбић је покушао да објасни тренутно стање у српској одбојци.

Тешко је Владимир Грбић поднео губитак на изборима за председника Одбојкашког савеза Србије. Након што је Александар Боричић отишао на место председника Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ), а потом Ненад Голијанин бламажом са окупираним територијама показао да је српска одбојка остала без главара, српска одбојка се нашла у тешкој ситуацији. Уместо слоге и јединства, трофејни спорт је запао у велике поделе које су изгледа добље него што се мислило.

Владимир Грбић је изгубио на изборима за председника ОСС од Зорана Гајића, доста изненађујуће, с обзиром на дешавања која су претходила самом гласању.

У занимљивом посту на свом Фејсбук налогу, Владимир Грбић је цитирајући једну руску басну покушао да објасни стање у српској одбојци. На изразито сликовит начин, описано је стање у трофејном спорту.

„Чопор вукова запада у невољу због несташице хране у шуми. И док је стари вук умиривао чопор, један млади вук из нестрпљења одлази у град код људи у потрази за храном. Хранећи се отпацима, млади вук је заборавио на своју природу грабљивца и потпуно се привикао на лежеран и лагодан живот. Почео је да лови заједно с људима док једног дана ловац у шуми није устрелио старог вука.

Млади вук као добар слуга пожури да однесе плен свом господару, али препознавши старог вука, постиде се.

Умирући старина му рече:- Проживео сам свој живот као частан вук, ловио сам у шуми и делио плен с друговима, зато умирем срећан. А ти ћеш проживети свој живот у сраму, усамљен у свету коме не припадаш јер си се одрекао слободе и части да би напунио трбух. Постао си недостојан. Где год да одеш, сви ће се према теби односити с презиром. Тако ћеш схватити да глад дође и прође, али кад једном изгубиш достојанство, нећеш га више никад повратити.“

Владимир Грбић на крају се захвалио легендарном кошаркашу Партизана Горану Грбовићу од кога је и преузео причу.

„С овом типичном руском симболиком која је применљива како у спорту тако и у животу, а препознаће се они који треба, опраштам се од вас у овој старој години и желим вам свима у Новој години пуно здравља, пуно среће и пуно више времена за себе.“

Курир

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*