Марко Милачић (Фото: Јутјуб)
Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

Црна Гора: Срби дискриминисани, Бошњаци привилеговани

Подгорица-Бошњаци са 11 одсто становништва контролишу шест министарстава у Влади, док Срби са 30 одсто не контролишу чак ни ниже рангиране секторе.

 

Поново поделе: Марко Милачић и Александар Вучић поцепали Нову српску демократију

„Функционери ДПС-а у кампањи за локалне изборе у Подгорици, дванаест година након стицања независности, и даље бране државу од српског народа који хоће да је, како кажу, отме“, казао је данас Марко Милачић. Он је истакао да се често могло чути у изјавама највиших државних функционера како је Црна Гора регионални шампион и европски примјер мулти-етничког скада и складног живота свих етничких група које у њој живе.

„Поштовани грађани, ви сте свједоци колико се пута посредством медија, ДПС са коалиционим партнерима хвалио такозваним мултиетничким складом. Нажалост, тај такозвани мултиетнички склад је непринципијелна коалиција и вјештачка парламентарна већина, осим разарања цјелокупне државне супстанце, склепана на штету српског народа у Црној Гори. Тако су Срби у овој држави приморани да трпе диктатуру с циљем, између осталог, онемогућавања представницима српског народа да буду на позицијама у органима и институцијама у којима се доносе судбинске одлуке за сваког грађанина па и за Србе“, казао је Милачић.

Лидер Праве је додао и да је један од највећих државних, а такође и градских, проблема, јесте прекобројна јавна управа.

„Поједина градска предузећа служе као домови за незбринуте чланове ДПС-а, па није изненађујуће видјети у једном локалном предузећу и по четири секретарице у једној канцеларији. Ипак, да ствар буде још гора, у тим предузећима се, сходно пропорционалном увећању партијских ухљеба, смањује број Срба, као дио националне стратегије растакања и искорјењавања једног истог православног народа у Црној Гори. У прилог томе свједочи и чак не толико давно Владино истраживање, по коме се број Срба запослених у јавној управи зауставио на 7 одсто“, казао је Милачић.

Он је додао да „Бошњаци са 11 одсто становништва контролишу шест министарстава у Влади, док Срби са 30 одсто не контролишу чак ни ниже рангиране секторе“.

„Уколико то, пак, пожеле, морали би задужити чланску карту, али и оставити кући префикс српског.Та функционерско-национална сегрегација је апсолутно недопустива и противна виталним интресима државе Црне Горе, и ја, као предсједник Праве Црне Горе, обећавам да ћемо, кад формирамо власт у Подгорици заједно са колегама из опозиције, сви запослени бити третирани сходно својим стручним капацитетима, поштујући пропорционалну заступљеност свих народа. Не може се такозвани мултиетнички склад градити на дискриминацији српског народа“, казао је Милачић.

 

 

Седмица.ме

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Помоћ за српске институције у Црној Гори: Влада издвојила 65,5 милиона динара

Београд – Влада Србије донела је одлуку да се из буџетске резерве ...

(Фото: CC0 / pixabay)

Ко ће укључити аларм: Србе бришу по балтичком рецепту (видео)

Положај Срба у земљама региона свакодневно се погоршава. Наших сународника је све ...