Мајка Марија (Фото: Промо)
Мајка Марија (Фото: Промо)

Дечак се обесио јер није имао ни за карту до школе

Мол – Стефан Симић (18) из Мола, који је нестао у недељу увече, пронађен је обешен у шуми крај Тисе, на месту где је некада саобраћала молска скела и где је најчешће долазио да се исплаче и заборави на немаштину у којој је живео за време свог кратког живота. Беживотно тело на стаблу тополе пронашли су његови другови, који су га тражили од тренутка када је нестао.

„Стефан је у недељу око 15 часова отишао да прошета и није се вратио. Претпоставила сам да је отишао код друга и да су преноћили у викендици на Тиси. Како се ни у понедељак ујутру није вратио, потражила сам га код другара. Рекли су ми да га нису видели. Тада сам отишла у полицију да пријавим његов нестанак. Од тог тренутка сви његови другари су кренули у потрагу. Пронашао га је његов најбољи друг обешеног на дрвету тополе крај Тисе“, кроз сузе говори неутешна мајка Марија.

Стефан Симић

Стефан Симић

Каже да су живели сами у скромној кући њених родитеља у улици Ђуре Даничића број 23а. Супруг јој је умро пре више од десет година, а сву имовину преписао је цркви, како би њој наудио.

„Стефан је имао само 18 година, а ја 18 година у кући немам струју. Верујем да је дигао руку на себе само због немаштине и немогућности да се са њом изборимо. Прошле годину није могао да заврши трећи разред школе за куваре у Бечеју зато што није могао да купује месечну карту за аутобус.“

Ишла сам на све стране, у социјално и код председника општине, где се његова секретарица издрала на мене зато што нисам дете послала у Аду у школу. Једноставно, та година му је пропала и прекинуо је школовање. Када сам покушала да остварим некакву стипендију, три месеца су документа стајала код њих, а после тога су ми дали савет, али не и стипендију – грцајући говори мајка и додаје:

„Дете ми се родило у мраку и, ево, у мраку је и завршило, а требало му је само за месечну карту да може да заврши школу.“

Н. Колунџија / Ало

10 коментара

 1. Србијо, Србијо, тужна Маћехо! „Шака јада“.

 2. бахата паразитска администрација све буџетске паре потроши на саму себе а за грађане и њихове животне проблеме не остане ни голи динар. Мајци и другарима овог дивног дечака дубоко саучешће, а вечна брука и срамота на образ грамзивој политичкој багри коју би осећај срамоте треба да тера на вешала а не ову дивну децу коју гризе савест уместо њих за претешке наметнуте друштвене животне услове који нису ничим скривили

  • Ko neće da peva......HEJ SLAVENI pevaće BOŽE PRAVDE........beznadežno.......reče uspešan prorok 90-ih

   Hajde konjino nepismena……….čuvaj ovce !

   U vreme partizana………..sirotani su postajali uglednici……….danas se vešaju !

   Zašto………kurčino ne priznaš………da su te petokolonaši i popovi zajebali……….pa ni pogled ne smeš uputiti prema gospodi-tajkunima………….a kamoli……….metak ?

   Spoj budale i kukavice………..naj gora kombinacija !

 3. Strasno… a za renoviranje wc-a u skupstini imaju pare.. 120.000 evra da bude moderno.. Ufff..

 4. Vucicu spasi Srbiju i ubi se skotino!!

 5. Iskreno saucesce majci.
  Velika tuga.
  Zar je zato rodila i odnegovala dete!? Zar ovo da dozivljavamo i cutimo!?
  Zar je moguce da nije nikoga bilo u toj opstini da detetu pomogne?!

 6. „сву имовину преписао је цркви, како би њој наудио.“

  Dali je crkva znala od koga prima „svu imovinu“ i ko ce na kraju patiti zbog tog poklona?. Dali je crkva primivsi poklon barem pomogla nesrecnicu i njenom sinu?. Kako se osecao svestenik te parohije dok su sahranjivali tog jadnog decaka ?. Vernik sam Pravoslavac pa zato moram da pitam episkopa njihove parohije kako se ustvari kvalifikuje primanje na poklon celokupnog imanja koje za posledicu dovodi do beznadja clanova porodice poklonodavca?. Ako gresim , ako je istina drugacija nego je u clanku napisano , onda mu se izvinjavam , ali bih voleo da cujem i odgovor crkve.

  • Сретзене, вероватно није дао СПЦ. Пре ће бити да су га врбовали Јеховини Сведоци. Они тако раде. Не знам, само стављам примедбу, јер ми уопште није познато да је СПЦ икада тако нешто прихватала. Може бити данас, јер данас је на нивоу Јеховиних Сведока.

 7. To je Srbistan,,od vrha do dna,to smo mi Srbi,ako upadnes u bedu, besi se dete nam je pokazalo,ko smo i sta smo.Pohlepab i bezoseajan narod i takvu vlast biramo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Драма на крову хотела: Власник у мајици са Вучићевим ликом претио самоубиством

Београд-Бојан Радовановић (49), власник хотела „Престиж“, јутрос се поново попео на крову ...

Зашто смрт српског Орфеја никад није расветљена?

Када је у својој чувеној песми Епитаф, Бранко Миљковић рекао да га ...