Добрило Дедеић (Фото: Српска листа)
Добрило Дедеић (Фото: Српска листа)

Дедеић: Како је Нова уплатила 500 евра “Српској кући“ за дневни закуп просторија ако је блокиран жиро–рачун те странке?

Полазећи од значаја племенитог циља окупљања Срба у Црној Гори под једним институционалним кровом, Српска коалиција имала је опрезно разумијевање за пројекат “Српске куће“ у Подгорици. Међутим, након инцидента са злоупотребом средстава и простора кога финансирају порески обвезници Србије, морамо да констатујемо да је идеја “Српске куће“ понижена, а смисао постојања те институције обесмишљен.

Зато, у интересу јавности и са намјером да сви у Црној Гори и Србији знају све, питамо Емила Лабудовића, извршног директора “Српске куће“ и потпредсједника Нове:

Прво – Имајући у виду да су у јулу, августу и септембру, Славен Радуновић, Милутин Ђукановић и Андрија Мандић седам пута јавно саопштили да је жиро–рачун Нове блокиран, како је могуће да са тако паралисаног рачуна буде уплаћено 500 евра “Српској кући“?

Друго – Које је одговорно лице, из редова Владе Србије, на који начин и којим актом, овластило Нову да одржи сједницу Главног одбора у просторијама “Српске куће“?

Треће – Које је техничко лице откључало просторије “Српске куће“ за одржавање поменуте сједнице?

Четврто – да ли је тачно да су “оснивачи Српске куће“ предвидјели интерним актом да, као интересно повезана физичка лица, могу располагати имовином државе Србије у Подгорици?

Пето – како су, преко ноћи, “оснивачи Српске куће“ постали, сви одреда, појединачно богатији за 135.000 евра колико вриједи њихово (индивидуално) учешће у овој “националној ствари“?

Уколико у разумном року, од 48 сати, Српска коалиција не добије одговор на ова питања, о злоупотреби финансијских средстава српских грађана обавијестићемо предсједника, премијера, Владу, Скупштину, посланичке клубове власти и опозиције, Тужилаштво и МУП Републике Србије.

Знајући да господин Лабудовић савршено разумије интерес јавности, не сумњамо да му је јасно каква је штета направљена српском народу након упада једне политичке партије у просторије “Српске куће“. Зато га позивамо да, за почетак, јавности покаже извод, односно уплатницу, која ће трансакцију на релацији Нова – “Српска кућа“ учинити нeспорном.

Ако не добијемо одговоре, јасно је да су активисти ДФ-а обили просторије Владе и грађана Србије и том приликом компромитовали читав пројекат због којег је Александар Вучић издвојио 3,36 милиона евра грађана државе чији је предсједник.

Добрило Дедеић, предсједник Српске листе и члан предсједништва Српске коалиције

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото : CC0 / Balkan photos)

Први доктор црногорског језика: Аднан Чиргић одбранио тезу у Хрватској

Подгорица – Номинацију Аднана Чиргића, „првог професора црногорског језика у историји“ за ...

Црна Гора припрема закон о отимању имовине СПЦ

Подгорица-Нацрт закона о слободи вероисповести поново је у процедури, односно Влада интензивно ...