(фото:Беоинфо)

Део радника ради део не, плату добили само они који су се побунили

Београд-Истог дана када су се побунили, изашли у јавност и престали да раде на реконструкцији у Рузвелтовој и на Славији, радници фирме „Ратко Митровић нискоградња“ добили су у касним поподневним часовима плату за јул.

 

На месту где се Рузвелтова улива у Булевар краља Александра јуче преподне двојица радника у крану намештала су покидане жице на бандери, неколико њих је радило на трамвајским шинама. На Славији, како кажу, део њих је добио плату, други део није. У складу са тим, једни раде, други мало мање. Један багер копа бетон испред хотела Славија и пуни камион. Четири багера не раде, као и један ваљак. Раскопано је све око нове фонтане, а саобраћај прилично успорен.

„Добили су плату они који су се побунили, остали нису. Судећи према ранијем искуству можда ће добити за 10 до 15 дана“, каже Никола, радник који је добио јулску зараду. Плату је добио тек један мањи део од укупно више од 300 запослених.

(фото:Данас.рс)

Послодавац и власник фирме МБА Миљковић Бранко Миљковић који је ову фирму приватизовао пре шест година дугује им још део фебруара, као и три накнаде за превоз, али и неколико година радног стажа.

„Проверавали смо скоро и стаж нам није исплаћен био за 2014, 2015. и 2016. годину. Не знам да ли се нешто променило и да ли је тако за све раднике“, каже наш саговорник. И на Славији и у Рузвелтовој, сазнали смо од радника, посла има за најмање месец дана.

Први пут радници ове фирме штрајковали су пре два месеца средином јула, када су на температурама од 50 степени постављали асфалт на београдским улицама. Посао реконструкције је вредан, како су нам тада рекли представници Самосталног синдиката у тој фирми, неких 15 милиона евра и зато им није било јасно како то није било новца за плате запослених. И тада су радници тек након што су се појавили у медијима добили део плате, и тек тада су им после дужег времена оверене и здравствене књижице. Међутим, пракса неисплаћивања зарада наставља се и даље, а радници на Славији тврде да то траје већ неколико година.

 

 

Данас.рс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

(Фото: Истинољубље)

Субота, 16. јун 2018. г. испред Владе РС у 15:30 часова

Траса Литије: Данас у 15:30 ч. од Владе Србије полази 118. заредом суботња Православна Литија ка Патријаршији, Ненародној скупштини и ...

Космет (Фото: Србел)

Видимо се на Видовдан у Београду 28.06.2018. у 18 часова Трг Републике (видео)

      Нисмо ми ти који ћемо поклањати наслеђе наших предака, ...