Велеиздаја у најави: Марко Ђурић
Велеиздаја у најави: Марко Ђурић

Ђурић позива српске фирме инвесирају на Космету ради јачања економске сарадње са Шиптарима

Београд-Директор Канцеларије Марко Ђурић рекао је да је Србија понудила сарадњу властима у Приштини, посебно привредну, те да очекује одговор друге стране.

Марко Ђурић је након састанка привредника у ПКС, где се разговарало у оквиру Унутрашњег дијалога о КиМ у контексту економске сарадње, рекао и да важно да српске фирме што више инвестирају на КиМ.

Расипник: Марко Ђурић има 10 помоћника!

 

„Ми се трудимо и наша рука је увек пружена, да се договарамо, посебно када је реч о привреди. Желим искрено да та рука буде прихваћена и да, са друге стране, та рука такође иде према нашој руци и да се у политичком смислу споразумемо, јер када руке не иду једна ка другој, у том симболичком смислу, обично то није добро за привреду“, рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је истакао да је срећан и задовољан због чињенице што су предузећа која запошљавају стотине хиљада људи у Србији била заступљена на овом скупу.

Каже и да су готово концептуално подржала иницијативу да се привредна сарадња отвори, либерализује, да се неке административне препреке уклоне.

„Наш је посао да то подржимо“, рекао је Ђурић и додао да је зато иницијатива председника Александра Вучића за либерализацију протока робе, људи и капитала наишла на значајну подршку и била готово централни део дискусије о унутрашњем дијалогу из контекста привреде.

Оно што је врло важно и што је такође могло да се чује данас је да постоји потреба да српске фирме више инвестирају на Косову и Метохији и то може да допринесе јачању привредне сарадње, али и опстанку нашег народна на Косову, уверен је Ђурић.

„Нема успешног решавања српског националног питања и јачања српске државе без снажне економије. Привредници су показали снажну жељу и мотивацију да дају допринос решавању односа са Приштином, свесни су и тога да размена која премашује пола милијарде евра на годишњем нивоу значајно доприноси нашој економији“, каже Ђурић.

Наводи и да привредници подржавају иницијативу председника Вучића да се потпуно либерализује кретање роба, људи и капитала не само према КиМ већ и на читавом Балканском полуострву зато што, како каже, то је нешто што може да донесе добробит не само Србији већ и свим учесницима у том процесу.

Ђурић је након скупа привредника у ПКС рекао да се из разговора могло закључити да је лоше што у Приштини не постоји институција која је задужена за дијалог и решавање такозваних техничких питања, а која су, оцењује, у суштини дубоко политичка питања.

„Када је реч о привредној сарадњи нема никакве сумње да привреда то жели. Нема сумње да коморе раде фантастичан посао, а ми смо са наше стране као државне институције спремни да дамо додатни политички импулс да та сарадња у будућности буде још боља“, закључио је Ђурић.

 

 

РТС/Танјуг

7 коментара

 1. ___________________SIPTARSKA DUPOLIZO,JEBO TI KER,MAMU KOPILANSKU.

 2. Капетан ЛЕШи неће још дуго да јаше.

 3. Prvo neka on investira da vidimo kako ide, Mrš djubre pedersko.

 4. INTERVJU: Vojislav Šešelj – Vučić je izdao ideologiju, SNS su stvorili Tadić i tajkuni! (12.12.2017)
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=UYpLNlyk4S4

 5. Buljavi peškir sitno broji.Uskoro će na raport kod Boška. Ne bio mu u koži.

 6. Бедно гованце !

 7. INTERVJU: Kosta Čavoški – Vučića čeka sud istorije zbog veleizdaje srpskog naroda! (10.12.2017)
  https://www.youtube.com/watch?v=zIoP9vFvKqQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Како је почела напредњачка пљачка јавних предузећа?

Београд – Подсетимо да је 27. новембра 2012. године, дакле, мање од ...

Поплаве у Обреновцу пре неколико година (Фото: Муп Србије)

Због најављених обилних падавина послат допис свима да буду спремни на хаос!

Београд – Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, упутила је, због ...